GRIS

Un relat de: berguedana
La senyora Gris sent el despertador (tic-tic-tic-tic-tic-tic...), el para, s'aixeca i es fa el mateix esmorzar de sempre (un cafè amb llet), llegeix el diari. S'arregla. S'accepta quan es miralla. Es vesteix. Se'n va. Fa milers i milers de vegades que fa el mateix trajecte. Està cansada de passar cada dia pel mateix lloc, veure la mateixa gent i no acaba de passar-li res diferent per poder dir: "Que bé! Un dia original". Sap fer tan bé la feina que l'avorreix. No s'ha d'organitzar res perquè tot ho té organmitzat. Fa massa anys que fa la mateixa feina però la jubilació encara no arriba. No hi ha res diferent en l'agenda.
Però, atenció, missatge al mòbil: un número desconegut. Una amistat que es va perdre fa molt temps. Canviarà la vida de la nostra protagonista?

La senyora Gris ha fet el primer canvi: es comunica amb el senyor que li ha deixat un missatge al mòbil. Pensa que tota la seva vida pot canviar. Decideix deixar el seu home tan gris com els dies que ha passat amb ell. No li afecta. El seu interior s'ha endurit, s'ha glaçat com els caramells dels dies hivernals de temperatures extremes. Ara tot canviarà. Ja comença a motivar-se amb les frases telefòniques de la seva antiga amistat.
Arriba el dia D. L'home apareix i a ella li fa un salt al cor. De segur que tot canviarà? Primera trobada romàntica, segona trobada romàntica, tercera trobada ja...sexual, quarta trobada també...sexual. Oh, no, no pot ser: un altre home gris.

Comentaris

  • crohnic | 25-02-2012

    M'ha agradat la manera com has desenvolupat el relat i el missatge que despren. Sens dubte et fa reflexionar... a vegades és tan difícil combatre la grisor que va adquirint la nostra vida... No hi ha dubte però, que per posar-hi remei hem de mirar dins nostre...

  • Grisors encomanades[Ofensiu]
    Carles Ferran | 06-02-2012

    De vegades la grisor s’encomana. Si tu no ets capaç d’engrescar serà més difícil que ho faci l’altre. Si ella és la Sra. Gris, presonera de la rutina, o fa un canvi o només trobarà grisor. Estic d'acord amb el Joan.

  • tot té el perill..[Ofensiu]
    joandemataro | 05-02-2012 | Valoració: 10

    de tornar-se gris si no trobem la manera de donar-li alicient, som nosaltres que hem d'esforçar-nos també en fer que les coses canviin constantment.

    un bon relat que dóna per a reflexionar
    gràcies pel teu comentari i benvinguda a RC

    una salutació maresmenca
    joan

l´Autor

Foto de perfil de berguedana

berguedana

72 Relats

135 Comentaris

47928 Lectures

Valoració de l'autor: 9.93

Biografia:
La meva afició per l'escriure ve de l'ensenyar a escriure.
M'he jubilat aquest curs després de treballar 42 anys de mestra.