FORMIGA Nº 35953

Un relat de: MARIFE GRAU SOLANA
Soc el treballador número 35953 o així es com em coneix la meva empresa. Avui es el meu últim dia a la feina i no es per la meva voluntat, us ho puc ben assegurar. Aquest número sempre m’havia fet gràcia, a banda de ser cap i cua, des del meu primer dia he tingut la sensació que em portaria sort o bé que significaria alguna cosa.

I avui sorprenentment li acabo de trobar el significat. Jo vaig entrar en aquesta empresa als trenta-cinc anys i m’han fet fora just complerts els cinquanta-tres. I si li volgués trobar encara més sentit us diria que m’ho han notificat puntualment a les nou del matí via e-mail. Que maco oi? Després de divuit anys treballant a l’empresa. Quin toc tan personal!

Ara estic aquí davant l’ordinador, pensant en aquesta ximpleria i a l’hora amb una sensació estranya. Per una banda com si fos una broma, i per l’altra molt trist i decebut, tant pel contingut de l’escrit com per les seves formes. Tants anys de compromís donant el millor de mi mateix, com una formiga obedient i diligent. Però això ara ja es igual.

Quan intento agafar aire un altre vegada i aixecar el cap de la pantalla per mirar al meu voltant, sospito que no soc l’únic que ha rebut avui aquesta noticia. Normalment a aquesta hora del matí, acabem d’entrar i sempre hi ha enrenou, però avui tot està com paralitzat, en un incòmode silenci que sembla que ningú no vol trencar.

Un company ha tirat per terra tot el que tenia a la taula, ha agafat la jaqueta i ha marxat ben emprenyat. Un altre s’ha posat a plorar desconsolat com un nen i el del meu costat s’ha aixecat nerviós amb el mòbil a la mà, imagino que buscant consell d’un advocat. A mi només se m’ha acudit entrar a Internet i comprar un dècim de loteria amb el meu número màgic, aquest que m’ha acompanyat tants anys. Només em queda confiar en la sort, no pas en les meves capacitats ni en la meva amplia experiència. Amb la meva edat i el panorama actual, tinc cap possibilitat de tornar a treballar?

Comentaris

  • Que tingui sort![Ofensiu]
    Prou bé | 07-01-2022 | Valoració: 10

    Bon relat. Dolorosa experiència, sembla, col·lectiva. Cosa que no és cap consol!
    Sort
    Amb total cordialitat

  • Número assignat [Ofensiu]
    PERLA DE VELLUT | 04-01-2022 | Valoració: 10


    Si eres i ets el número 35953 i vas deixar de treballar als cinquanta-tres, pot ser que et tocara la loteria, però amb bona sort. Et preguntes si tornaràs a fer feina altra volta, això és qüestió de paciència, de com està el treball, hui en dia.
    Salutacions i sort, Marife.

  • Relat rebut[Ofensiu]

    Relat rebut correctament, entra a concurs.


    Gràcies per participar.


    Comissió XII Concurs ARC de microrelats