F3L1Ç 4NY P4SS4T

Un relat de: Jaumedelleida

41X0 3S UN4 M3RD4

Ja està, ja són aquí, ja s'apropen com cada any, -no les festes de Nadal que ben col·locades estan en el calendari- sinó tot el batibull comercial lumínic i sorollós que el que menys pretén recordar-te, és que anem a commemorar el natalici d'un infant que per a molts significa quelcom més que una simple efemèride històrica. No necessàriament cal ser creient i practicant d'una determinada religió, per adonar-nos-en que allò significà molt per a la humanitat sencera.
Però això, sembla que no interessa o bé interessa cada vegada menys a més gent. Només importa el món de la publicitat, la despesa, la disbauxa, el soroll. Pocs són els que realment saben i accepten de bon grat el que es commemora (i per això se'n fa celebració) si bé, avui dia, sembla que hi ha un cert interès per anar devaluant la festivitat originària i convertir-ho només en un mercadeig d'alta volada, desterrant dels nostres costums el motiu principal de l'efemèride.

Ah, i sort en tenim de la crisi que sinó, (el malbaratament seria ja la norma establerta en totes les llars) i potser això faci pensar a més d'un, què carai celebra la societat en aquestes dates?.
Per això doncs, només us puc dir que, vistes les perspectives i els "bons" auguris dels nostres dirigents polítics, econòmics, socials, i de la majoria de la societat de consum, i tal com van les coses en aquest món, només us puc dir: 41X0 3S UN4 M3RD4, F3L1Ç 4NY P4SS4T.

Ara bé, jo continuaré celebrant Nadal a la meva manera

Comentaris

  • llàstima[Ofensiu]
    pereneri | 29-12-2009

    que no hagis pensat a fer les "S" amb el n. "5". Hauria quedat encara més bé. ;-)

    I fins i tot la T amb el 7... però llavors potser no es llegiria: P45547 No, no funciona.

    B0N 4NY 9!

  • Molt bé Jaumedelleida[Ofensiu]
    aurora marco arbonés | 21-12-2009 | Valoració: 10

    Ja t'havia sentit algun poema o escrit en aquest sentit, però veig que ho tens molt clar tot això de que el Nadal comercial és una m...
    Però, saps per què? Doncs simplement perquè estem penjats d'aquells Nadals senzills de la nostra infantesa on, amb pocs medis econòmics, gaudíem del veritable Nadal, de les cançons, de les reunions familiars, de l'esperit d'alegria que desprenia la festa. Ens ha resultat una gran decepció quan, de grans, ens en adonem que els nostres joves només veuen els regals, la disbauxa, la parafernàlia, però no els hi hem sabut transmetre el missatge adient. En tenim potser la culpa nosaltres?

    Una abraçada ben forta

l´Autor

Foto de perfil de Jaumedelleida

Jaumedelleida

366 Relats

729 Comentaris

370955 Lectures

Valoració de l'autor: 9.73

Biografia:
Jaume Climent o Jaumedelleida. Lleidatà d'obligació i devoció.
Considerat un observador ciutadà de la seva ciutat natal, fa que a vegades col·labori amb la premsa local, mitjançant Cartes al Director i d'altres publicacions veïnals.

Autor de la novel·la L'ANSIA (Novel.la tèbia) [Gènere eròtic] Editorial CARPE DIEM (esgotada a llibreries, solament disponible digitalment a través del seu blog: Jaumedelleida

Autor del poemari BATECS (Amors, Enyors, Eros) Editorial:HONTANAR

Correu de contacte: jaumedelleida@gmail.com