Etiqueta 'cruelty free'

Un relat de: Mena Guiga
L'etiqueta mai no enganyava.

L'etiqueta, objectiva, senyal inequívoca de confiança cent per mil.

Així que somrigué, tragué -no se'n va poder estar-aquella seva llengua llarga i pilosa (tot i regalimant bavalles) mentre els ulls, tan separats, no podien deixar de delir-se amb el que observaven, sobretot perquè el producte encara mantenia l'existència, la resistència.

"Menja viva i cruelty free"

Li mancaven les extremitats, tallades amb la perfecció d'un amor d'eina esmolada. Li faltaven les orelles, arrencades amb la més amable subtilesa. Cap cabell al cap, extrets estirats amb la força de la joia d'un aparell acurat, eficient, que els abraçava.

El preu, tiradíssim. Més l'oferta. Dos per un.

Per tant, cercà d'entre la munió de safates, una altra que li fes el pes. A més:

"De proximitat. Zero additius, criats a l'aire lliure, cap presa de medicació, purs".

Quina roncadissa li feien els budells! Arxiensalivà.

La veu, la capacitat de parla, l'havien perduda, cosa curiosa i comuna en tots aquells eco-bio-organico-humans, analitzà la vaca carnívora d'ullals esmolats que embogirien amb la compra esventrant, foradant, estripant. Cervells, ulls, nassos, colls, budells. I, especialment, cors que, si deixaven de funcionar massa aviat enmig del gaudi del consumidor, tenia dret a recuperar els diners.

Evidentment que aquell hipermercat es mantenia líder del sector. I s'afanyà, àvida, cap a la caixa, amb el carret farcit d'exquisides expectatives.

Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer

l´Autor

Foto de perfil de Mena Guiga

Mena Guiga

879 Relats

930 Comentaris

432403 Lectures

Valoració de l'autor: 9.83

Biografia:
Sóc del 66.
I d'octubre.
I m'agraden les dues dades.


La vida.
El sentit de la vida és sentir-la, més que no escoltar-la.
Hi fan molt l'actitud i la voluntat (quin tàndem amb alts i baixos!).
He après que cal tenir-ho ben present (en cada moment present) i que si caic, caic, i si vull m'aixeco. I que a vegades cal ajuda, com també podem (hem) d'ajudar, sers socials com som. I de la patacada sempre alguna cosa en queda. L'ànima, però, no ha de voler aquest pòsit: el trascendeix, ha de fer-ho És molt més. El pòsit de la patacada és perquè el bon cervell se'n faci càrrec i ho integri. (com estic parlant! sóc jo?).

Entenc que som/podem ser/... : ànima-amor, entrega i unicitat, creativitat i complexitat.

'Sense pressa, sense treva', com deia Goethe, deixa-m'ho tenir clar, perquè...senzillament: és la vida.

L'escriure per què i per a què.

I seguir. Sent vulnerable i transparent (hi ha mesures, però el màxim possible), amb l'acceptació de les virtuts i els defectes.

La comprensió que dins aquesta vida n'hi ha unes quantes i que en el procés de canvi, en el fluir (puto verb! ...ara que pitjor és ''pillar') i els trams que comporta -mai indolors- és necessari. Per ser més qui sóc i per oferir la meva esfera, però també saber-la preservar (aquest fragment m'ha quedat un pèl 'miquelmartipòlic!: esfera, preservar) ;)

Mantra: jo agraeixo, jo estimo (aplicat o assajat, l'important és tenir-lo present).Aquesta etapa que em fa abraçar-me, l'alegria en la tristesa i a l'inrevés. Si li dic 'maduresa' em foto una hòstia, perquè sembla com si la nena petita que duc a dins hagués de morir. I no és així. Me l'estimo.

Les queixes són mentides vestidetes de ganes de fer perdre somriures.

Abans la natura i les persones-persones que la matèria. Abans que el tenir, el ser. O un tenir-ser equilibrat, coherent i conscient. Gens fàcil, que els mots bonics i de compromís han de passar al nivell demostració-acció (hi ha ha graus, és clar).

I el món, tan tocat de tantes tecles...fa mal.

Si no hi ha res més allà dalt, en la serenor còsmica.... Sí que hi és. Abraçar el cel cada nit i escalfar-se amb els estels que brillen sense demanar res. I va a tongades.

Les paraules. El llenguatge. Els sons. Una màgia, quan està ben dut. Jo tinc la dèria d'escurçar noms propis...entre d'altres que qui em llegeixi-coneixi (és indivisible) captarà.

El 2018 he passat a ser VEGANA, la decisió més maca de la meva vida. Saber que no col·laboro gens en la indústria càrnica, làctica, d'ous, de la pell, de l'oci amb animals, de l'experimentació amb ells...fa estar millor. Crec, sincerament, que el veganisme és la llum del món i l'únic sistema redemptor.****Tinc publicat un llibre de relats (tocant el tema eròtic, l'humorístic...i més): 'Al terrat a l'hora calenta' (Nova Casa Editorial). El meu primer fill gran. Els altres, contes per a infants, coescrits amb A.Mercader i il·lustrats per mi, són un dels rierols del feix que em conforma i va conformant.

butxaca5@gmail.com