Els petits moments

Un relat de: Teresa
Com fragments deslligats d’un vell poema, els petits moments tenen, de vegades, l’aire desorientat i imprecís d’una llum esmorteïda.

Petits instants que, com senzills bocins de vida, passen pel nostre costat fregant-nos la pell, i es queden a la nostra memòria com es queda un somriure pintat al mirall, com l’estora a la porta de casa o la pols en un gerro oblidat.

De vegades els petits moments, amb la timidesa d’una fina pluja, escampen espurnes d’una claror indefinida que acaben formant la rítmica partitura d’un antic mosaic inacabat, i ens mostren la vida racó a racó, misteri a misteri, batec a batec.

Comentaris

  • Petits, però reals[Ofensiu]
    rautortor | 09-04-2013

    Per molt que semblin deslligats de la realitat o un pèl desorientats respecte al cos principal de la història personal de cadascú, tan sols ho són en aparença. Els petits moments, tot i que poden passar desapercebuts, són, en realitat bocins de vida que ens emocionen, ens corprenen o ens plauen encara que tot just ens toquin. N’hi ha prou, la nostra pell els ha notat, els ha fet seus i ningú no ens els podrà arrabassar de la memòria, malgrat la levitat del seu ésser.

    I, al final, un dia o altre –com molt bé dius– es manifestaran en conjunt, confegint harmoniosament aquella rítmica partitura que esmentes i que, si s’han viscut intensament, ens mostraran els misteris que conformen la nostra vida més íntima.
    Cal estar a l’aguait de totes les vivències, les grans i, sobretot, les petites, ja que és l’únic tresor que podem guardar a les nostres alforges per gaudir-ne a bastament on i quan més els necessitem.

    Fa temps, vaig escriure un sonet on reivindicava la vida en plenitud, moment a moment.

    De respirar els instants viu l’alegria,
    de tastar-los tots ells complidament,
    bo i gaudint dels batecs de cada dia.


    Si t’hi vols atansar, és aquest, Hic et nunc.

    Raül

  • la importància dels petits moments[Ofensiu]
    Eloi Miró | 31-03-2013 | Valoració: 10

    jo sóc partidari de donar més importància als petits que als grans moments, ja que els grans moments son els que estan constituïts per petits i a vegades minúsculs moments que aparentment no poden tenir importància com pot ser una simple mirada o un somriure... el que poden arribar a esdevenir aquests dos minúsculs moments que poden aparèixer en qualsevol moment i en qualsevol lloc de la vida...
    per cert... moltes felicitats per guanyar el repte clàssic de l’amor!!!

    Una salutació

    Eloi

  • i és que la vida...[Ofensiu]
    joandemataro | 27-03-2013 | Valoració: 10

    és una suma de petits moments que ens omplen de sentit i que es fan grans a la nostra memòria

    molt ben expressat teresa

    salutacions des de mataró !!!

    joan

  • Re: Un bon relat[Ofensiu]
    Oke | 26-03-2013

    Salut Teresa,

    Totalment d'acord amb tu i la teva prosa versada. Potser ha arribat l'hora que dels petits moments en comencem a dir grans. No sigui que badem, ens segrestin les paraules i ens quedem sense res.

    Gràcies per llegir-me i trobar temps per fer-m'ho saber. Una abraçada!

  • Que bonic, Teresa![Ofensiu]
    Nonna_Carme | 24-03-2013

    Estic totalment d'acord amb tu. Sóc partidària dels petits moments més que de les grans gestes.

    Rep una abraçada de benvinguda a aquesta gran i entranyable família de RC.

  • Encertat[Ofensiu]
    Anaïs | 21-03-2013

    Hola!
    El teu relat és com una fulla que cau, suau, i es posa a terra. M'ha encantat, l'he trobat molt delicat. Quant a contingut, és cert, hem d'aprendre a reconèixer els petits moments, els bons és clar, perquè ens solen quedar aquells detalls dolents. I és cert també que amb la unió d'aquests petits trossos en podem fer un mosaic, un mosaic d'aquells de colors separats per línies negres, tipus vitrall d'església, que és la nostra vida. Repeteixo, preciós.
    Has entrat amb bon peu a RC, et dono la benvinguda i espero que estiguis molt de temps entre nosaltres.
    Un somriure,
    Anaïs

  • I si els sumem resulta que...som rics![Ofensiu]
    Mena Guiga | 21-03-2013

    Cada dia té algun moment i que cal valorar en allitar-se.

    És clar que hi ha encara més. Els moments petits (jo crec que és el contrari) que dius tu i que no sempre quadren amb el dia a dia. Quan s'esdevenen hi ha un bocí d'eternitat.

    Jo no l'he llegit, però el títol del teu relat em fa pensar en un llibrer (desconec l'autor) 'EL DEU DE LES COSES PETITES? (o quelcom semblant). I em sembla que em van dir que anava d'això (potser que el llegeixi!!!!):

    La imatge que has triat pel perfil diu molt, com si aquella tímida nimfa obrís una caixeta per mirar -i que no marxin- aquests petits moments.

    Benvinguda a relats en català!!!!


    I gràcies per participar al nano (encara ets a temps de refer-lo. Màxim vint mots, vint naps, vint cols, hheheh).

    I hi ha més reptes. No ens deixis, que cal nova fornada. I tu promets!!!!

    Una abraçada!

    Mena

  • wala!![Ofensiu]
    Annalls | 21-03-2013 | Valoració: 10

    Un petit tresor, el que ens has deixat aquí escrit.
    Però corre, ves al repte del hort, que t'has passat de mots! Es un màxim de 20. Potser encara al ser novell et podem deixar aquest fora de concurs, i donar per valid el nou. No ho sé, per mi si.
    Anna

Valoració mitja: 10