Els nens soldats [Tema: Venjança]

Un relat de: Alícia Gataxica

El dia menys pensat me'n vaig a les antípodes. Us preguntareu per què.

Acabo d'aconseguir calers per desintoxicar nanos amb síndrome d'abstinència. No tenen més de 12 anys, i és clar, els exercits rebels els han omplert a dallonsis -així ho anomena el regidor Alcover: que dir drogues no queda bonic- perquè sinó un nen de 10 anys d'agressiu en té poc, i per empunyar un Kalashnikov cal tenir una mica d'agressivitat, no us sembla?

El dia menys pensat em faig eremita. De què collons fuig aquesta, us preguntareu.

De les veus d'elles, les nenes que, violades i embarassades, arriben al centre sanitari i expliquen que el general -o el soldat, en aquestes coses els exèrcits solen ser democràtics- de les forces rebels les feren les seves criades de dia, les seves putes de nit. No tenen més de 15 anys i viuen en una maregassa de conflictes i retrets. La família no les vol, dos boques a alimentar i cap pare a produir. La gent les refusa, total són putes, i el regidor, solidari, destina 3000 euros a ensenyar-les a cosir. I sabeu! A elles no les van drogar, les pallisses i les violacions eren de viu en viu. Ara els queda el record, i mantenir el nen amb nous clients que les esperen a les portes dels hotels.

El dia menys pensat...

Comentaris

  • Una reflexió interessant[Ofensiu]
    Frèdia | 05-12-2006

    Els menys afortunats no tenen ordinador ni connexió a internet ni una pàgina on penjar relats. Els menys afortunats no poden valorar relats escrits per companys. Segurament no saben ni escriure el seu nom amb absoluta correcció. Els menys afortunats no poden fugir dels seus mons encara que vagin a l'altra punta del planeta. De vegades, no som prou conscients de la sort que tenim . Fins i tot, podem fer reflexions com aquesta que tu ens proposes, Alícia. El més greu és que potser qui ho viu no està en condicions de fer-la, la reflexió. A mi m'has fet pensar que els més afortunats tenim l'obligació de denunciar la indignitat.
    Gràcies per fer-nos pensar.
    Fredia

  • un text amb mala llet: bravo![Ofensiu]
    lluisba | 05-12-2006 | Valoració: 9

    Em queda el dubte, però, de si estàs parlant d'una situació que estàs vivint o del producte de la -diguem-ne- imaginació. Sigui com sigui, aquest dubte potser és l'essència del text.
    Un detall: podria ser que allà, a les Antípodes, et trobessis que hi passa una cosa somblant. Però bé que ens queda l'esperança d'unes Antípodes felices i pacífiques. Encara, i potser sense turistes.

  • mmm, ...[Ofensiu]
    OhCapità | 05-12-2006

    un tema cru i difícil d'abordar, ... amb un estil directe i senzill, ... que domineu perfectament, ... mmm, hi posaria un però, ... "dallonsis", crec que és dallonses, ... per al resta, ... mut i a la gàbia, ... per cert, un bon final que arrodoneix el relat, ...

    OhCapità, ...

l´Autor

Foto de perfil de Alícia Gataxica

Alícia Gataxica

45 Relats

322 Comentaris

84162 Lectures

Valoració de l'autor: 9.43

Biografia:
"El qual està segur de conèixer la fi de les coses quan tan sols han començat a realitzar-les és o un savi o un boig; no importa quina de les dues coses sigui, la veritat és que serà un home desgraciat, ja que ha posat un ganivet en el cor de l'enigma"






R en Cadena

"Unaquimera em va encadenar i jo he passat la cadena a la senyora Gali i la senyora Aisha "

(fes clic a la imatge i descobreix què és "R en Cadena")