El sol surt per a tothom

Un relat de: ITACA

Ella va tancar la porta sense por, els nervis l'estaven matant , quins dies tan fatidics veritat ? va seure a la seva taula com els seus companys i va respirar profundament , una dona amb aspecte tendre va acostar-se per cada taula repartint l'infern en forma de paper , temut per alumnes i per els pares d'aquets era anomenat examen .
Vas agafar-lo , si poguesis estic segura que el torturaries fins a la seva fi , pots estar segura que jo faria el mateix amiga meva.
Avui et lleves, tota despentinada amb un aire força gracios, se que estas desanimada , ho noto a l'hora de conversar , tu sempre tan alegre i tan xerrameca cambies aquets aspectes per els de fredor i serietat.
La vida es monotona per a tu, per a mi també ho és , jo ho porto més be però en canvi tu t'ensorres fácilment i jo intento sortir d'aquesta situació com bonament puc .
A la tarda vas arribar a casa, vaig percebre que l'examen no t'havia anat gaire bé.
No volies parlar ni pensar en ell, i només creuar la mirada amb la de t'on pare va saltar l'alarma .Ell tot content es va mostrar atent i preocupat per com t'havia anat , tu no volies decebrel , i vas donar-li a veure que suspesa no estaves quant sabies perfectament que si.
Una semana més tard les hombres fosques amb gust de nostalgia de dolços moments van endinsar-se a la teva vida. SUSPESA.
Quina paraula tan bufona veritat ? la coneixies molt be i de molt aprop , a casa teva no va ser gaire ven acollit el suspens , i tampoc la mentida cap al teu pare.
De cop i volta sense importar-te el que pensaven cosa ja molt important en tu, vas agafar la jaqueta texana i vas marxar cap al carrer nuvolat.
Tenia aspecte trist i donava la sensació de que començaria a ploure d'un moment a un altre, no et va importar massa.
Vas comprar una revista al quiosc i vas dirigir-te cap a un banc verd , algo vell i descolorit , que et pensaves , tu saps lo que es aguantar cada dia durant anys i anys el pes de cents de persones ? encara aixó te algo especial que fa que les recordi tal i com són.
Una gota ballava per el teu nasset petit, de sobte milers de gotes guerreres defensores de la pluja començaren a combatir contra tots els que estaveu al carrer.
Vas començar a correr per a posar-te a cobert, vas protegir-te de les guerreres gotetes juganeres sota un portal , junt a tu hi havia una noia de la teva edat mes o menys .
Quina desgracia de dia en tots els aspectes vas pensar, lo que donaries perque el sol sortis d'una vegada per totes.
En un instant un somriure jove i ple de tendessa va sortir de la boca de la adolescent, un noi es va acostar a ella i la va abraçar, vas observar com de forma diferent els sols sempre surten per a tothom de diferents maneres. No saps per que però això et va ajudar a que el dia fos mes facil de portar encara els problemes a casa, per a tu també va surtir el sol ja que vas resoldre un enigma de la vida que t'inspirava a seguir endavant.




Comentaris

  • M'agrada molt[Ofensiu]
    annah | 27-03-2005 | Valoració: 10

    Moltes vegades sembla que les coses ens ens van fatal! Que és el pitjor dia de la nostra vida! Però, no val la pena deprimir-se... un petit detall et pot ajudar a que tot sigui un xic més fàcil!!!
    A més a més.... un exàmen suspès no és la fi del món, encara que els pares s'enfadin....
    Molt ben redactat i descrit!!

    Ànims i segueix escrivint que ho fas molt bé!!! Confia en tu mateixa!!!

    Una abraçada!

    Anna

l´Autor

Foto de perfil de ITACA

ITACA

122 Relats

334 Comentaris

142324 Lectures

Valoració de l'autor: 9.65

Biografia:


Itaca, petita Itaca

que lliures els camins

amb la sensibilitat

a frec de pell.

Que et corprenen instants

i et solquen la teva ànima

ja que ets tota emoció

i la teva veu clama

ajut per a comprendre

el patiment i el dolor

que et deixen amb la solitud

en el camí.

Aprendràs a viure

i et desitjo des del blau

que aquesta sensibilitat

que portes amarada al cor

no la perdis per res

durant la teva caminada.

Que no et posis cuirasses

que acceptis el patiment

com a llisó

sense repartir cap culpa

i esbrinar des de tu

a on t'equivocares.

Un dia potser ens separarem

del lloc on ara

tenim espai comú:

Et quedarà el poema

que et guarirà els instants

on no comprenguis res,

et portarà al moment

i et recordarà fidelment

quan d'aquell en sortires.

Això és el que he pretès

transformar els mots

en un record

perquè els dies de maror

i de temporal

trobis recer a una illa

que has assumit de nom.

(Josep Bonnín segura) gràcies.