EL PEIXET PETIT

Un relat de: montserrat vilaró berenguer
En un indret de Catalunya hi havia una família que tenia una barca heretada de l'avi, ells eren pagesos. Sols en ocasions especials l'empraven, ja que el que havia sigut pescador havia mort al mar.

I un any que va ser molt pobre en vi i en blat i patates el pare de família va pensar en agafar la barca perquè el dia de Nadal poguessin menjar a una mica de peix també.
.
La barca de l'avi estava varada com sempre, li va costa ajuda d'uns amics per posar-la a l'aigua. Va anar a un indret que recordava era bo per pescar. Quan li va semblar tindria la xarxa plena, la va recollir. I va tenir la sorpresa de la seva vida.

Dins solament hi havia un peixet petit, el va mirar amb cara de pena que es va transformar en admiració quan el peixet li va parlar .
- Bon home, sóc un peixet petit, deixem anar, ja que poca menja en feries de mi. Si em deixes créixer una altra vegada potser sí que fareu festa amb mi.

L'home admirat de què un peix pogués parlar el va deixar anar , el va acaronar i li va dir.

- Vés, vés amb la família, un peix que sap parlar deu ser una mica màgic i mereix viure, nosaltres podem passar el Nadal sense peix.

El peixet li va agrair i feia moure el caparro m´entres li deia Adeu i Bon Nadal !

L'home va tornar a la platja , va treure la petita barca i no va dir res a ningú, l´haurien pres per boig. En aquest món els peixos no parlen o si?. Ai que malament dec estar!. I es va encaminar a la seva llar amb les mans buides.

Comentaris

  • molt bonic[Ofensiu]
    Karin | 16-11-2017 | Valoració: 10

    He llegit molts i molts contes de peixos però el teu es molt original

  • molt bonic[Ofensiu]
    Karin | 16-11-2017 | Valoració: 10

    He llegit molts i molts contes de peixos però el teu es molt original

  • Mar de fantasies...[Ofensiu]
    Nil de Castell-Ruf | 15-11-2017 | Valoració: 10

    Aquesta relat és molt original. Al llarg de la història no han estat pocs que quan s'han fet a la mar han experimentat tota mena de experiències fantàstiques o tal volta reals, que un cop contades en veure terra a la vista han esdevingut imaginaries. M'ha agradat que el pescaire actues amb tan bon cort.
    Ah! i disculpa que et torni a aconsellar, com a mi també m'agrada que m'ho facin. Jo hagués titulat el teu relat " Peixet " a seques! Perquè si fas servir la forma diminutiva ja no cal afegir l'adj. "Petit". Altra cosa fos que diguessis: El Peix petit.
    També a l'obra Le Petit Prince, els traductors catalans ho tradueixen literalment del francès com a El Petit Príncep, pensant que així es diferencia més del castellà: El Principito. Quan en català hauríem de dir: El principet.


Valoració mitja: 10

l´Autor

Foto de perfil de montserrat vilaró berenguer

montserrat vilaró berenguer

464 Relats

1635 Comentaris

326105 Lectures

Valoració de l'autor: 9.89

Biografia:
Tota la meva vida he sigut lletraferida. M'agrada molt escriure, perquè
a dins meu està ple d'històries i tinc com una necessitat d´explicar-les
Per mi és un plaer compartir somnis i pensaments amb qui tingui la paciència de llegir i procurar entendre els meus humils escrits ,fets amb tot el meu cor. Moltes gràcies per la vostra gentilesa.