El noi de l’Hortènsia [4]: Roma

Un relat de: rautortor

D’ençà de l’episodi de Caldes, la vida afectiva de Francesc canvià radicalment. Necessitava recuperar, reprendre el joc passional que aquella nit havia deixat a mig fer per culpa dels seus fantasmes i mancances emocionals. L’afabilitat habitual s’havia trasmudat en ànsia, en un deler temerari pel contacte físic, fos amb qui fos, la qual cosa comprometia seriosament la seva reputació. Per això, calia dissimular al màxim. Abans de tot, va reemplaçar el confessor habitual, atesa la morbosa curiositat d’aquest. I va tenir sort. El canvi li obrí la ment i les perspectives de futur –el nou director espiritual havia estudiat a Roma.
Aquest seria el camí, ho tenia decidit. Per tant, amb l’aval d’un brillant currículum i el suport del senyor oncle i del bisbe, amb vint anys féu cap a la Universitat Gregoriana. No cal ni dir que amb el canvi de conjuntura es mitigà, de primer moment, la pruïja sexual que el tenia obsessionat. D’altra banda, Roma no era la Seu i fàcilment podia passar desapercebut.
Així i tot, s’entregà en cos i ànima als estudis. En cosa de tres anys, a més d’estudiar teologia, es graduà en dret civil i canònic i s’inicià en les disciplines econòmiques. En tot aquest temps, però, mai no confessà a ningú les seves veritables intencions respecte del sacerdoci i solia participar en el culte com qualsevol altre seminarista.
Casualment, un vespre en sortir de missa ajudà un desconegut a foragitar els lladres que l’estaven acorralant. Aquest, després d’agrair-li efusivament la seva col·laboració, va preguntar-li qui era i, acte seguit, s’acomiadà d’ell amb la promesa que aviat tindria notícies seves. El que no sabia Francesc era que s’havia topat amb Bernardino Nogara, el futur president de les finances vaticanes.

Mentre Itàlia es preparava per entrar a la guerra europea, des de terres pallareses reclamaren la seva presència urgent ja que la salut del senyor oncle havia empitjorat greument. Tant, que moria a la setmana d’arribar ell a casa.

Comentaris

  • Un altre tram [Ofensiu]
    aurora marco arbonés | 18-06-2015 | Valoració: 10

    del trajecte vital d'en Francesc. A poc a poc es va desenvolupant la història del jove que no té una vocació sacerdotal ben bé assolida. Ja veurem com acaba la cosa. Mentrestant, me'n vaig cap a l'altre capítol.

    Petons

  • A veure[Ofensiu]

    quina és la següent aventura d'aquest noi de la Hortènsia ja crescut i ja a la Universitat. Un cicle de relats molt interessant que no es deixa ni molt menys indiferents. Com acabarà la vida d'aquest eclesiàstic tan especial? Felicitats pel cicle relataire!
    Una abraçada des de Balaguer,
    Edgar

  • Esborrant...[Ofensiu]
    Mercè Bellfort | 18-02-2015

    el mot "bisbe" la cosa quedarà molt millor, que ja bé prou envoltat està el pobre Francesc de tanta cúria com per incloure-l'hi també el finat oncle.
    Salutacions!

  • Cada cop més interessant...[Ofensiu]
    Mercè Bellfort | 18-02-2015

    Canvi d'aires, perspectives de futur, finances vaticanes... Realment cada capítol aporta un alt grau d'interès. Ara veiem el jove Francesc traslladat a Roma i tot apunta que la cosa promet. Llàstima de la mort de l'oncle bisbe que l'obliga a retornar a les terres d'origen.
    Veurem què passa en el proper lliurament d'aquesta "novel·la" d'època tan ben ambientada i narrada.
    Fins la propera!

  • Un nou petit capítol[Ofensiu]
    SenyorTu | 11-02-2015

    Sembla que tenim ben encarrilat el jove Francesc... mentre ens ho expliques ens vas dibuixant el retrat d’uns temps no tan llunyans; i constates que algunes coses no canvien. La teva literatura és rica, entenedora i amena, Raül. Ja tinc ganes de veure com li anirà a en Francesc quan torni a terres pallareses, ja més cultivat...

l´Autor

rautortor

223 Relats

757 Comentaris

139840 Lectures

Valoració de l'autor: 9.89

Biografia:
Raül Torrent i Torrent (Menàrguens, 1945)

A més d’un sentimental impenitent, em considero un lletraferit sense remei. La docència, la història i l’arquitectura són la meva dèria i conformen bona part de les meves metes; la poesia, en canvi, és la companya de viatge, complaent i seductora, que tothora m’ajuda a descobrir qui sóc.




Fotografia d'Arno Rafael Minkkinen