EL LLIBRE

Un relat de: montserrat vilaró berenguer
Quan la seva germana Aïna li va començar a dir que estava grassoneta la Irma es va mirar al mirall i si li sobraven bé uns deu quilos, mes ella se sentia feliç.

Ara quan a l'anar a casa els pares i va veure la seva mare que feia regim i li havia funcionat, va començar a pensar que potser no estaria de més fer una mica de bondat amb el menjar.

Va preguntar a la seva mare com ho havia fet, i li va comentar que ho havia aconseguit en base de les lectures d'un llibre d'un tal doctor Stern, que segons deia la mare donava bones pautes per menjar.

La Irma era molt amiga d'una llibretera de la ciutat i el dilluns al sortir de la feina va encaminar els passos a la llibreria L'Eterna, que era on habitualment comprava llibres i inclús amb la compra li donaven uns punts que al cap de deu llibres ni sortia un de franc.

Bon dia Irma la va saludar la llibretera, que et porta per aquí, potser un llibre de novel·la negra? va preguntar la dona.

No va dir la Irma, vull el llibre del doctor Stern, la meva mare el llegeix i amb els seus consells s'ha aprimat una mica.

Vatua l'olla va dir la dona, si a tu això mai t'ha tret la son, i ara!!

Doncs mira ara he pensat que potser va sent hora de què el llegeixi, posem el i també un de l´Anna Maria Villalonga, El Somriure de Darwin, que han dit era molt bo.

La dona li posa els llibres, els embolica com de costum hi resten parlant una bona estona, fins que la Irma diu ho te tard per sopar i marxa.

Al ser a casa desembolica els dos llibres i si El somriure de Darwin, de color groc li fa el pés , ara el del doctor Stern, diu Com engreixar-se. Segur és una equivocació i truca a la llibretera.

Escolta Neus, segur t´has equivocat de llibre, el del doctor Stern diu com engreixar-me.

Si diu la llibretera, ja ho sé com que t´ he vist tan delerosa he pensat que seria el mateix, el doctor Stern té dos llibres, Com aprimar-se i com Engreixar-se, ara són iguals els dos. Tu fes exactament el contrari del que diu i t´aprimaràs , ara si vols esperar a la setmana vinent el tornes i et canviaré el llibre, més veuràs que és exactament com et dic.

La Irma, va quedar amb la boca oberta i va pensar que la seva amiga sabia molt de vendre. De totes maneres li va dir, esperaré a la pròxima i canviaré el llibre. De totes maneres repassaré una mica el d'engreixar-se . I reia per sota el nas. Quines coses , que fa el fet de voler vendre, es deia .

Comentaris

  • Molt bó[Ofensiu]
    olgalvi | 09-03-2017 | Valoració: 10

    M'ha agradat moltíssim i m'has tret un somriure. Gràcies!

  • Molt bo[Ofensiu]
    Karin | 15-02-2017 | Valoració: 10

    Sorprenent un relat sorpresa, quin tip de riure per Deu

  • Vatua l'olla![Ofensiu]
    Nil de Castell-Ruf | 15-02-2017 | Valoració: 10

    A poc a poc em vaig acostumant a llegir relats curts i gràcies a vosaltres. Perquè he de dir-vos, dir-te, que aquest teu relat, si bé de primer començament semblava no passar res d'extraordinari. A mida que he anat avançant m'ha anat atrapant-me i de retruc intrigant-me. Però allò que m'ha deixat boca-badat ha estat el desenllaç. Perquè aquest és com allò d'un món al revés! O sigui que no saps si en realitat ha estat: pintar la cigonya (dar gato por liebre) o tal volta una enginyosa idea de la venedora per a poder sortir del pas tot aprofitant el contingut del mateix llibre i així poder fer la venda. Per cert aquesta expressió: Vatua l'olla, no la via sentit des de feia 40 anys, vull dir des que va morir el meu avi que si la feia servir i força. Salut! Nil.

Valoració mitja: 10

l´Autor

Foto de perfil de montserrat vilaró berenguer

montserrat vilaró berenguer

464 Relats

1635 Comentaris

326076 Lectures

Valoració de l'autor: 9.89

Biografia:
Tota la meva vida he sigut lletraferida. M'agrada molt escriure, perquè
a dins meu està ple d'històries i tinc com una necessitat d´explicar-les
Per mi és un plaer compartir somnis i pensaments amb qui tingui la paciència de llegir i procurar entendre els meus humils escrits ,fets amb tot el meu cor. Moltes gràcies per la vostra gentilesa.