El detectiu

Un relat de: ismael

Com cada dimarts per la tarda estàvem discutint en el bar d'en Pere. Aquella tarda el tema que va sorgir era si la tasca dels jutges i advocats era més difícil que qualsevol altra feina de fora un jutjat quan l'Esteve, bidell del jutjat, ens narrà una història insòlita que havia pogut sentir en una de les sales darrerament:
L'home en qüestió sospitava que la seva muller l'enganyava amb un altre i es decidí a contractar un detectiu perquè la seguís. Totes les tardes -de cinc a set- desapareixia misteriosament de casa i no volia dir on anava.
El detectiu, després d'uns dies fent la seva tasca de seguiment, l'informà que la seva esposa anava a la platja cada tarda, es despullava i estava dues hores sola, banyant-se. I que això ho feia sempre, encara que plogués o fes fred.
El marit es desenganyà que la seva dona fos tan simple, començà a agafar-li mania i acabà per demanar-li el divorci.
Quinze dies després de divorciats ella es casà amb el detectiu.

Comentaris

  • Bon estil[Ofensiu]
    foster | 01-09-2005

    ja t'ho he dit d'un altre teu. Però hi segueixo trobant a faltar una mica més de farcit, i no em refereixo a descripcions ormanetals. Sembla que tinguis la idea, bones idees, però que et faci mandra desenvolupar-les.
    Sí, i ja sé i comprenc que en aquest en concret l'efecte minimalista és buscat (i ben resolt).
    Altre cop felicitats. A preferits vas!
    Per la teva temàtica crec que t'agradaria el meu "dubte raonable".
    foster

  • Molt enginyós![Ofensiu]
    brideshead | 11-01-2005 | Valoració: 9

    Molt ben pensat, Ismael. Tens tota la raó en el que dius a la introducció: en els temps que corren, no es pot ser simple, ni anar amb el lliri a la mà. Si es fa, s'ha de fer grossa, perquè sinó, resultes avorrit als ulls de la gent. M'ha agradat l'astúcia del detectiu. Realment, el marit, tan miop, no es mereixia aquesta senyora... tan prudent.
    També t'haig de confessar, com en Vicenç, que la brevetat del relat m'ha animat a llegir-lo, i sobretot, perquè tu també em vas comentar, amb molt carinyo, per cert, i m'agrada correspondre en la mesura del possible. Miraré de llegir-te més coses. Només amb aquesta, intueixo que escrius molt bé!
    Una abraçada i molta inspiració pel nou any!

  • Molt bona![Ofensiu]
    Vicenç Ambrós i Besa | 01-01-2005 | Valoració: 9

    Ha estat per pura casualitat que t'he llegit aquest relat. La brevetat, ho confesso, hi ha ajudat.
    L'he trobat molt bona, aquesta sortida. Estàs familiaritzat amb el món judicial?
    També l'he trobat redactat de forma correcta, molt planera, fins i tot, la qual cosa, crec, ho requereix la pròpia trama del relat.
    Quan tingui més temps intentaré llegir-te més (m'espera un dinar familiar, ara!)

    Salut i bon any

    Vicenç

Valoració mitja: 8.67