El cony d’Helena i la guerra de...

Un relat de: rautortor
El meu primer combat cos a cos va ser per un cony. Ella es deia Nathalie, una adolescent francesa de la meva edat que cada any venia a estiuejar al poble. No cal dir que la desinhibició i la sensualitat que traspuava tota ella encenia la libido de petits i de grans. En principi i entre nosaltres, qui havia aconseguit ballar amb ella tres peces seguides –ella em va ensenyar l’eròtica del ball– li atorgava un dret de prelació a l’hora de considerar-se el seu preferit.

La part contrària, un tal Lluís-David de Barcelona, un any més gran que nosaltres, havia igualat el meu rècord de cinc balls consecutius. Per tant, la gresca estava assegurada. Quant a l’estat de forces, el fet de ser ell un xicot de ciutat m’adjudicava un plus d’avantatge. Per un brivall com jo, bregat en mil i una batalles i amb l’astúcia adquirida a la vida al carrer, la baralla no havia de representar cap problema.

L’encontre va ser a l’era de mon cosí. Cap al foscant, just després de plegar la gent del batre. La Nathalie es va instal·lar a dalt d’un paller, amb minifaldilla i ensenyant les calces. Ep, la concentració!, vaig cavil·lar.

En un tres i no res, estàvem agarbats. Per cert, jo a sota i el rival assegut damunt meu. Com que espernegar no servia de gaire, el vaig escopinar al rostre. Ell, sobtat i amb cara de fàstic, em va deixar anar, no sense etzibar-me abans un bon cop de puny.
Calia canviar d’estratègia. Així, doncs, el vaig desafiar de lluny obligant-lo a córrer cap a mi. Llavors, llençant-me al terra, li vaig posar la traveta perfecta. El contrincant, inexpert en aquests ardits, va caure bocaterrós tan llarg com era. I es va rendir.

Eufòric per la victòria em vaig plantar davant la Nathalie. Ella, però, va saltar del seu pedestal i es va dirigir sol·lícita cap al vençut.

Bah, dones!, vaig rondinar, més aviat dolgut que resignat, mentre somreia a la Rosa, a la Carme, a la Dolors, a l’Anna Mari...

Comentaris

  • Lluís-David[Ofensiu]
    Boris | 07-01-2015 | Valoració: 7

    Aquests gamarussos de ciutat no tenen ni mitja cleca. Bon relat!

  • Ja ho dius prou bé[Ofensiu]
    aurora marco arbonés | 29-04-2014 | Valoració: 10

    Els conys han portat als homes sempre de cap. Deu de ser perquè va ser el primer que van tocar en néixer o bé perquè el sexe és l'instint més primari de l'ésser humà, a banda del menjar i el beure, és clar:
    D'aquesta franceseta que estiuejava al poble, em sembla que ja n'havia sentit parlar. Un amic comú li escrivia poemes d'amagatotis. O potser no és la mateixa. Quantes franceses hi havia a l'època? Tant se val. La qüestió és que anàveu tots de bòlit, segons tinc entès.
    M'agrada quan escrius en vers però també quan ho fas en prosa. Sempre tenen interès els teus escrits.

    Petons

  • Ai, les Helenes![Ofensiu]
    E. VILADOMS | 28-04-2014

    Que volubles aquestes Helenes, es diguin com es diguin.
    Moltes gràcies pels teus comentaris, Raül!
    Llàstima que no fossis jurat aquest mes ;)
    Ens anirem llegint.

  • Fantàstic![Ofensiu]

    Un relat humorístic molt divertit i entretingut. Llegint el títol m'esperava alguna cosa diferent, un tema històric més aviat, però de totes formes quan el llegeixes t'adones que hi té a veure. Felicitats pel relat i bona sort en la convocatòria :)
    Edgar

  • rautortor | 20-04-2014


    Aquests són els versos que hem esmentat a la introducció.

    nam fuit ante Helenam cunnus taeterrima belli
    causa, sed ignotis perierunt mortibus illi


    Horaci, Sermones, III, 107-108

l´Autor

rautortor

223 Relats

757 Comentaris

139887 Lectures

Valoració de l'autor: 9.89

Biografia:
Raül Torrent i Torrent (Menàrguens, 1945)

A més d’un sentimental impenitent, em considero un lletraferit sense remei. La docència, la història i l’arquitectura són la meva dèria i conformen bona part de les meves metes; la poesia, en canvi, és la companya de viatge, complaent i seductora, que tothora m’ajuda a descobrir qui sóc.




Fotografia d'Arno Rafael Minkkinen