El compàs de la vida

Un relat de: Bonhomia

L'espasa de la mort em fereix, som susceptibles. Jo sóc només un arbre que, en la seva joventut, sap que ha de morir. Som tan simples... és com si tots fóssim en un petit vaixell de joguina, que s'enfonsarà d'un moment a l'altre. Les alegries i les penes són només temporals, ja no crec en la màgia ni en la bruixeria. Els miracles no existeixen, són només el reflex d'un mirall de quan érem adolescents.
Però la contradicció falsa brota en mi i m'intenta enganyar, aquest és el meu malson. Em parla de contes de princeses, de follets divertits,... però jo segueixo endavant i totes aquestes coses imaginàries mai han existit.
Som la mort, i ens perseguim. Som perillosos, i ho notem. Hi ha un precipici, però sense branca on poder agafar-se. Tot i això, no ho esperem, seguim sent màquines en aquest món que construïm però que no ens pertany. Perquè tants somnis? És que no n'hem tingut prou, de mal, que encara ens volem deixar enganyar? Aquí mana el present.

Comentaris

  • tardors | 13-07-2006 | Valoració: 9

    aquesta vena pessimista...? em pregunto de vegades el perquè de moltes coses, el perquè de somnis, esperances... si potser demà et caurà un test al cap i la palmaràs. S'ha de viure el present, però de vegades és la il·lusió per alguna cosa la que ens fa tirar endavant, malgrat no saber cap a on.
    Tot i així, continuo pensant que sempre s'ha de viure el present.

    M'ha agaradat.
    M'has agregat?
    Gràcies pel comentari.

    Tardors
    aralC

  • AnNna | 10-07-2006

    et contesto aquí!

    Doncs resulta que al primer llibre hi ha "La vida és bonica, però a vegades, complicada", un relat meu que vaig fer en honor als Pets. ;P


    I no és extrany que t'hagi trobat pel Google, bé, potser una mica ho sembla. Però és que les pàgines de relatsencatalà són de les primeres que apareixen.


    apali, petons!

l´Autor

Foto de perfil de Bonhomia

Bonhomia

646 Relats

1852 Comentaris

514924 Lectures

Valoració de l'autor: 9.87

Biografia:
L'armonia commou la selva verge de paratges interexternalitzats mentre els estels ens somriuen dolçament i les nits i els dies es confonen en boira d'un nou color que brillarà per la mare universal que va fer-nos i cerquem cuidar... si és que aquestes paraules contenen cert ressò d'esperança en un món tan difícil i complicat.