Dubtes raonables

Un relat de: copernic

Les imatges de TV3 en el Telenotícies del migdia del diumenge passat no podien ésser més eloqüents: Quan l'avió amb l'expedició blaugrana, després de tretze hores de vol va arribar a l'aeroport del Prat, tots els jugadors varen pujar un a un a l'autocar, amb cares que reflectien el seu cansament. Tots menys un, Ronaldinho, que va agafar un taxi. Segurament aquest fet té una explicació lògica que el deu excusar. Però quan vaig veure aquest gest vaig tenir males sensacions. Curiosament, en les notícies de la nit es varen repetir les mateixes imatges de l'arribada però sense ensenyar les de l'astre brasiler agafant un mitjà alternatiu de transport.
Ja el mateix Pere Escobar, cap d'esports de TV3, en una entrevista en el programa de RAC1, "Minoria absoluta" quan els jugadors estaven de vacances però ja s'havia fet algun fitxatge, preguntat sobre com veia el Barça d'aquesta temporada ,expressava els seus dubtes perquè, segons ell, hi havia en el vestidor els mateixos protagonistes de les crisis que havia patit l'equip feia només uns mesos. Que les coses no funcionaven ho sabia tothom, que hi havia mal ambient entre els jugadors era de domini públic, encara que s'escenifiquessin per als mitjans abraçades totalment forçades i pactades (també l'ós t'abraça quan et vol fer cruixir tots els ossos). La temporada passada es va aparcar la crisi, perquè l'equip mai va deixar de tenir possibilitats de guanyar la lliga però es va anar desinflant a mesura que s'anaven perdent opcions de guanyar títols. "Les valoracions les hem de deixar pel final" ens deien els directius i l'equip tècnic, mirant de guanyar temps. Quan el Real Madrid ens va tornar a la trista realitat a l'ultima jornada de lliga, l'afeccionat estava ja tan resignat que no li va quedar esma per protestar. Els jugadors se n'anaven de vacances i no hi havia ningú per descarregar les poques ires que quedaven. Des de la directiva es va fer algun tímid intent d'autocrítica, que, pel que es veu, no ha servit de res.
I aquesta pretemporada no s'ha pogut fer encara cap valoració. L'equip no ha jugat contra cap rival d'entitat, i gràcies a la milionària gira asiàtica i a la participació de Messi, Milito i Márquez a la Copa Amèrica no s'ha pogut provar un onze amb garanties d'afrontar una lliga i una Copa d'Europa que, aquest any comencen molt aviat. Si a això hi afegim que el vestidor segueix igual que la temporada passada, però amb més galls al galliner, comprendran que els meus dubtes sobre la fiabilitat d'aquest Barça siguin, del tot, raonables.

Comentaris

  • Article periodístic[Ofensiu]
    angie | 15-08-2007

    Suposo que aquest relat l'has publicat en el medi que sols fer-ho, oi?.
    A casa també vam flipar amb les imatges d'un Ronaldinho amb cara de pocs amics (la resta també però en massa) marxant amb taxi enlloc de fer-ho, tal i com tenen obligat, amb l'equip.
    A mi el que em fot dels nervis, és aquest afany per mitificar abans d'hora. Els jugadors, a banda d'ésser bons en la seva posició, han de saber fer de peça d'un engranatge gran i complicat, com és un vestidor.
    M'ha agradat això de la "superpoblació" de galls, jeje... ho comparteixo!. Si no hi ha algú que posi els "ous" i marqui, i molt, a cadascú d'ells, ho tenim magre.
    Confio en gaudir d'un inici de temporada menys polèmic que la pretemporada. Es veia, clarament, que els jugadors no compartien amb el club, el fet de dur la marca Barça als paisos orientals i menys encara, de suportar tifons (quan resulta que els pateixen però a tocar de la Barceloneta, jeje).
    Esperem que els teus dubtes raonables puguin ésser premonitoris d'una rèplica positiva.

    petons, amic!

    angie

l´Autor

Foto de perfil de copernic

copernic

338 Relats

1182 Comentaris

389160 Lectures

Valoració de l'autor: 9.78

Biografia:
Per qüestions de feina he hagut d'interompre la meva producció periodística i literària. Després del tsunami i amb l'aigua al seu lloc torno a començar: Déiem ahir...