Dietari de la catàstrofe 2: Passeig de Gràcia

Un relat de: franz appa

Traces els giravolts tènues dels teus gestos,
ondulacions dolces de l'espai que agites
amb la femenina gràcia del teu pas,
El trascamar vibràtil que altera sense fressa
l'espasa gèlida del camí del temps.
Et miro, el sacseig del teu cabell inestable
que permea l'aire quiet de l'estació.
Et veig marxar, caminar enderiada al teu destí,
et veig endinsar-te en el no et veig.
Em pregunto fins quan, fins al mai potser,
fins a la incògnita regió on t'oblidaré.
I escric mots malencònics i erràtics
per resseguir la pàl·lida memòria d'aquest moment.

Estació del Passeig de Gràcia, 21.04.2008

Comentaris

  • És el segon cop que llegeixo un dels teus relats/dietaris[Ofensiu]
    aurora marco arbonés | 23-11-2008 | Valoració: 10

    Vaig per ordre, dietari a dietari, i després m'endinsaré en la resta del teu abondós treball.
    La teva poesia és contundent, tensa, té força i té. paradòxicament, un toc de tendresa que aflora per tot el poema. No em facis cas, però el teu estil jo l'anomeno lírica masculina per la elecció dels mots, la força viril que emana i un cert conformisme sentimental davant la pèrdua de la persona estimada.
    M'agrada el que escrius. Molts petons

  • M'esborrona...[Ofensiu]
    Maria Sanz Llaudet | 27-10-2008 | Valoració: 10

    la lectura d'alguns dels teus poemes, com aquest, que em fa sentir com una brisa subtil que em travessa a mida que llegeixo. Et llegeixo sovint, creu-me. erò sincerament em costa comentar-te perquè em deixes sense paraules. No sé trobar les adequades per expresar que és un "molt més" del que dirien.
    Una abraçada

  • dacar | 20-10-2008 | Valoració: 9

    Per ser dietaris d'una catàstrofe, tenen una vida inusual, aquests poemes... Gràfics com una foto. I qui no té una foto que desperta i rebrega sentiments?

    La sèrie "Abismes" em va agradar molt, i m'agrada veure com n'has encetat una altra. Per seguir-te d'aprop...

  • Franz...[Ofensiu]
    Dolça Parvati | 19-10-2008

    Fa uns quants poemes i relats que no et visite, i ho lamente.
    Les pèrdues... quina trista obligació que ens depara la vida. Quants ulls hauran contemplat, amargament o serena, allunyar-se uns cabells inestables cap a les andanes d'una estació. Quants cors s'hauran encollit en allunyar-se dels ulls que els deixen anar. Vols dir que hi ha una remota regió d'oblit, tal com ens volen fer creure? Potser només perdem, i ens deixem perdre, amb mansuetud.
    Un petó.

  • Passeig amb gràcia[Ofensiu]
    Unaquimera | 19-10-2008

    Davant meu s'agiten els mots lleument, amb la gràcia fràgil que té la poesia, i sacsegen l'ànim de qui els contempla.
    Evoquen les paraules, entre melancòliques i misterioses, una figura femenina, gairebé etèria, que s'esvaeix per moments tot just mentre ressonen les seves passes que no toquen el terra...
    Resta enderiada, atrapada per la màgia del vers, l'ànima lectora.

    Presa de la bellesa de l'instant immortalitzat mercès al poema, no m'oblido però d'enviar-te una abraçada dolça, dolça com poques,
    Unaquimera

  • Imatges fugisseres que queden[Ofensiu]


    Tot i que tinc els meus dubtes sobre l'utilització d'un parell de paraules (no he estat capaç de trobar el verb "permear" -i això no vol dir que etimològicament sigui incorrecte el seu ús- i penso que més que malencònics ens posem malenconiosos), no puc deixar de remarcar l'emoció que m'ha transmès el poema. D'un fet gairebé nimi, d'una imatge que passa per davant com si res se n'extreuen un munt de sensacions, sense deixar de banda però un to indubtablement descriptiu que afegeix valor a l'obra. Això és purament i senzilla, la poesia.
    Gràcies amic franz, i una abraçada.

    ACP

  • Endinsar-te en el no et veig...[Ofensiu]
    Anagnost | 17-10-2008 | Valoració: 10

    Encara que com a relataire estic de baixa, per ara, enderiat com vaig en altres afers literaris, agraeixo molt que em facis arribar els teus relats, perquè llegir la teva poesia és sempre un motiu d'autèntic goig. De manera que, per favor, continua disseminant el que escrius, perquè alguns, com jo, en som autèntics consumidors.

    Aquest "Passeig de Gràcia", fet de "mots malencònics i erràtics", com dius tu mateix, no té desperdici, i alguns versos són per a estotjar en el calaix on desam les troballes més preuades: "Et veig endinsar-te en el no et veig", dius, i al lector li queda un pòsit de melangia que li dura molta estona.

    Una abraçada.

Valoració mitja: 9.8

l´Autor

Foto de perfil de franz appa

franz appa

150 Relats

933 Comentaris

168440 Lectures

Valoració de l'autor: 9.90

Biografia:

Franz Appa és membre del Col·lectiu d'Antiartistes, que agrupa diversos autors compromesos amb l'art no professional.
Podeu saber-ne més al bloc antiartistes

Una part de les narracions publicades a RC, estan sent compilades i ampliades al web Històries de Tavanne , un projecte narratiu dinàmic i en evolució constant.

El Col·lectiu ha publicat també un manifest. . El podeu llegir complet a manifest antiart
Heus aquí un extracte:

(...) l'art i l'artista que proposem hauria de desprendre's de la professionalització i del reclam dels intermediaris que valorin i pregonin el seu art. En el domini de la utopia, es tractaria de pensar un món on cadascú podria obtenir les seves necessitats de subsistència pel sol fet de la seva existència, i per tant s'alliberés de la necessitat de guanyar-se el dret a la pròpia existència. En un món de la utopia marxista, doncs, no caldrien reconeixements ni professionals de l'art, ja que la dedicació sense retribució seria factible.
En l'actual món globalitzat, queden espais per a la creació artística no mercantil? Queda una possibilitat de democràcia a l'art -un art on la majoria creï i l'artista sigui un igual entre iguals? La sospita és que cada cop hi ha d'haver més marges i racons on la força del mercat es fracturi i concedeixi camp a l'autèntica creació. L'evolució de les tecnologies de la comunicació -només cal pensar en internet, en efecte-, però també el cansament i avorriment de la massa davant el producte artístic que emergeix avui del mercat, fan pensar que no estem desbarrant sobre un horitzó hipotètic però irrealitzable. Més aviat ens fa pensar que estem apuntant al que hi ha de més fecund ja en el nostre immediat entorn.
En definitiva, estem proposant un art:
-No professional, és a dir, creat per artistes que no en facin de la venda del seu producte el seu principal mitjà de subsistència
-Centrat en un medi d'intercanvi lliure de productes, fonamentalment gratuït, o en tot cas no dominat per intermediaris professionals del comerç
-Democràtic, és a dir, creat per una majoria envers una majoria.

Correu a: antiartistes@gmail.com