Des de dalt de l'escala

Un relat de: eumolp
Des de dalt de l’escala veu el món ben petit. I l’ordena: a l’esquerra, el passat; a la dreta, el futur; a dalt, el somni; a sota, l’oblit. La lògica (beneïda mentida) mana que el botó de la creu sigui l’ara, l’instant. Però ara que hi pensa... el botó és de la creu? O potser són les rodes que tenen botó. Cert, són les rodes.

El pren un record que li ve de quan era menut. Quan mirava les rodes dels carros li semblava que giraven en direcció contrària a la lògica i natural. Potser per això mai no ha confiat en la lògica. Malgrat això, creu que tothom el veu com una persona racional. Volen dir / volem dir / vol dir: assenyada i reflexiva.

Li agrada pensar que té el cap ben moblat. Sap sumar i restar, multiplicar i dividir. Sap que el tot és més gran que la part. Que la causa precedeix la conseqüència. I també gasta un cert gust per cenyir en paraules els diversos desconcerts que li entrebanquen el dia a dia.

Se sap ferotgement individualista, però passa per col·laboratiu. No li agrada manar, però l’irrita que no segueixin el seu dictat. Però no ho confessarà mai: que els altres / l’altre / el no jo / l’univers sencer pensin el que vulguin. Li dóna una gran importància, però no li importa gens.

Ha après que la seducció és un art d’equilibris. O la manipulació. Seduir és manipular: una fràgil arquitectura de paranys. Per això sent una flaca especial per les aranyes. Que acompanya, naturalment, de la inevitable dosi de repugnància.

S’estima més la simetria axial que la radial. Es reconeix, naturalment, en la seva condició de mamífer. La biologia té les seves servituds.

I no pot oblidar els miralls, la gran incògnita. De la mateixa manera que mai no contemplarà en directe el punt central de la seva esquena, se n'anirà d'aquest món sense saber què reflecteix el mirall quan no hi és al davant.

Aquestes i altres coses l’ajuden a viure i a ben morir.

I una mica de lletra. I una mica d’oblit.

Comentaris

  • Què vol dir[Ofensiu]
    magda | 16-01-2014

    "tanquem la paradeta"? Espero que no sigui tancar el blog o deixar de compartir els teus escrits i dibuixos. No ara, que ho acabo de descobrir!

l´Autor

Foto de perfil de eumolp

eumolp

59 Relats

79 Comentaris

47525 Lectures

Valoració de l'autor: 9.66

Biografia:
jonais@gmail.com
...i si t'empeny la tafaneria (altrament dita sana curiositat): eumolp.blogspot.com