Breu ressenya de “Les bones intencions” de M. Mercè Roca

Un relat de: Romy Ros

Arriba el mes d’abril i amb ell ens apropem a la data màgica de Sant Jordi, Diada de roses i llibres. No vull perdre la possibilitat d’aquesta plataforma per recomanar algunes lectures que, tot i no ser darreres novetats, sí ampliaran el nostre ventall literari. Espero us sigui d’utilitat.

Llegint el llibre de “Les bones intencions” de M. Mercè Roca (2011), m’ha vingut a la memòria una de les famoses frases d’Isabel Allende que diu...“Todos tenemos una reserva de fuerza interior insospechada, que surge cuando la vida nos pone a prueba”.

Així ens apareix el personatge de la Valèria, una dona farmacèutica amb dos fills i un pare gran que ronda la desmemoria. La Valèria viu una vida tranquil.la i harmònica fins que de sobte descobreix que el seu món s’ensorra i no te més remei que superar la crisi amb les persones que te al seu voltant.

Amb la seva incondicional amiga, amb antics amics del batxillerat, amb el seu pare i la dona que el cuida, teixirà un projecte on junts refaran les vides de cadascú. Transitant per la novel.la ens preguntarem que qui és que ajuda a qui? Fins i tot hi ha un àngel màgic que l’hi dona un cop de mà.

Un llibre escrit en present, amb un narrador omnipresent ens recordarà que sempre hi ha segones oportunitats. La fluïdesa de lectura fan de la novel.la una lectura molt recomanable i fàcil per aquests dies que potser ens costa concentrar-nos.

I finalitzo amb una frase de la mateixa M. Mercè Roca: “Per ser una mica feliç, has d’adaptar-te a allò que tens”

Romy Ros
Abril 2020

Comentaris

  • Bona ressenya[Ofensiu]
    Pallars | 23-04-2020

    Una autora molt recomanable per qualsevol de les temàtiques que tracta i la forma tan planera i propera de desenvolupar-les. La seva darrera novel·la "Al final t'agradaré" m'ha agradat força.
    Una possible lectura de cara a la Diada de Sant Jordi que acabem d'encetar.
    Salutacions i un agraïment pels teus comentaris.

  • Salutacions...[Ofensiu]
    NADINE | 08-04-2020 | Valoració: 10

    Em torno a passejar pel teu espai literari perquè ara ha vingut a la meva memòria una qüestió a plantejar-te: Has llegit "Fugas" de James Rhodes? crec que és un llibre que t'agradaria perquè tracta un dels temes que tu treballes força en molts dels teus relats. Ja em diràs. Una salutació,
    Nadine, és el meu pseudònim, en realitat em dic Daniela.

  • Dinàmic i didàctic[Ofensiu]
    Eric Martinez | 07-04-2020

    M'ha obert un mon de coneixement, al igual que m'ha entretingut.
    Moltísimes gràcies de tot cor

    Eric.

  • ESTIMADA ROMY....[Ofensiu]
    jomagi | 07-04-2020 | Valoració: 10

    ... ET passo pel davant... soc dels anys cinquantes !...
    Tu si que m'has sorprès... He llegit tots els teus escrits, la teva biografia i crec i és senzill copsar que ets una gran dona!.......
    Ets antropòloga i activista.... Collons!..., això és meravellós. Jo sols soc, o he sigut un modest catedràtic de Belles Arts........
    Pinto i escric com tu. Això sols, ens dona una força que no hi ha deu que ho pari.
    ESCRIU estimada Romy. Una abraçada. Jomagi.

  • Qui ajuda a qui?[Ofensiu]
    NADINE | 07-04-2020 | Valoració: 10


    Una bona lectura, que com molt bé dius es fluida i ràpida. Els personatges són amables i mereixen una segona oportunitat i amb la valentia de la Valèria ho aconsegueixen... Vaig llegir-me el llibre fa algun temps i encara recordo el fil argumental: no sabem qui ajuda a qui perquè el suport es mutu. Quelcom qua hauriem de tenir present sempre en les relacions humanes. Gràcies, Romy Ros, per aquesta recomanació, que ens deixa un bon gust de boca quan hem acabat la lectura.
    Una salutació molt cordial.- Nadine.

  • Gràcies per aquesta recomanació[Ofensiu]
    Dones del Club L | 05-04-2020 | Valoració: 10

    Bona recomanació que a nosaltres ja ens arriba tard, perquè ja em llegit el llibre fa algun temps.
    Ens ha agradat com l'has definit " literatura fluida" i molt adient per aquest temps de confinament ja que parala de solidaritat i segones oportunitats.
    Ens agradaria llegir més recomanacions d'altres llibres si tens....més.
    Una salutació Romy Ros. Salut-

  • Fluïdesa de lectura...[Ofensiu]
    PERLA DE VELLUT | 03-04-2020 | Valoració: 10

    La novel.la de M. Mercè Roca, "Les bones intencions", és la que has tractat ací, en el teu relat, amb el personatge de la Valèria. Realment serà qüestió de llegir el llibre d'aquesta lletraferida. Sí, hem d'adaptar-nos al que tenim.
    Jo m'adapte al que tinc, perquè realment no em falta la lectura. Ara tinc entre mans el llibre del Club de lectura, d'aquí del poble on visc. I és molt bo. D'un tal Francesc Bodí, i és molt bo, amb el llibre: "La passejadora de gossos".
    Un bon assaig, Romy.
    Salutacions
    PERLA DE VELLUT

Valoració mitja: 10

l´Autor

Foto de perfil de Romy Ros

Romy Ros

59 Relats

459 Comentaris

79896 Lectures

Valoració de l'autor: 9.90

Biografia:

Nascuda al 62 més enllà de les Terres de Ponent, he viscut en diferents poblacions de Catalunya fins que he aterrat a Vic esperant que sigui definitiu.

Sóc antropòloga de formació i vocació, també activista de professió. Sóc mare de dos fills que van deixar l'adolescència i que s'obren camí en aquest món convuls.

Escriure, llegir i pintar són tres aficions que m'entusiasmen i fascinen.
M'han ajudat a reinventar-me i per això estem ara per aquí.

Us desitjo el millor, que la lectura de cada relat us sigui plaent i toqui la fibra de les vostres emocions, com moltes vivències han tocat la meva.
Us agraeixo molt els comentaris perquè m'ajuden a aprendre i millorar. Gràcies!

Namasté!