Breu ressenya de “L’aroma del temps” de Núria Pradas

Un relat de: Romy Ros

M’apropo al llibre de Núria Pradas, “L’aroma del temps” (2018) i ja començo a sentir les aromes de perfums del temps passat.

En Pablo Soto queda orfe als onze anys i viatjarà a França en plena Primera Guerra Mundial on viurà amb els seus tiets i cosí a la regió francesa famosa pels seus cultius per a perfums, Grasse. Allà hi trobarà l’oportunitat d’endinsar-se en el món de la perfumeria. Coneixerà al mestre perfumista que li traspassarà els seus sabers, a la Coco Chanel i la creació del perfum universal Chanel núm.5.
Passant pel glamurós Paris i amb un amor impossible a la seva esquena, retornarà a una Barcelona de postguerra per reflotar nous perfums. Ens endinsarem en una Barcelona que tot just surt d’una guerra i el nou règim imposa les seves regles.

La foto social que ens fa l’autora és bona i ens descriu uns personatges de totes les classes socials. També ens endinsa en l’intriga d’un fill mal criat i per uns moments creiem que llegim novel.la negra.

Al final de l’obra apareixen descripcions tècniques dels perfums de la novel.la i les seves equivalències en la vida real.
Una lectura recomanable pels amants dels amors impossibles que saben superar-ho. I avui us deixo amb aquesta frase d’Isabel Allende que cito traduïda:
“L’amor ens torna bons. No importa a qui estimem, tampoc importa ser correspost o si
la relació es duradora. N’hi ha prou amb l’experiència d’estimar, això ens transforma”


Romy Ros
Abril 2020

Comentaris

  • Directe[Ofensiu]
    Eric Martinez | 04-04-2021

    Una de les coses que més m'agraden de la novel·la és quan són directes, i aquesta ho és, exposa els fets, els conflictes i les emocions sense arremolinar-se en descripcions absurdes.

  • Gràcies...[Ofensiu]
    jomagi | 07-02-2021 | Valoració: 10

    ... tardanament he llegit el teu escrit; no pots pas imaginar-te el servei que m'ha fet. Et segueixo i sobretot cuida't. Una abraçada. Josep

  • Hola Bona vesprada, Romy Ros[Ofensiu]
    PERLA DE VELLUT | 07-11-2020


    Per primera part, pregunte per tu i com estàs! Espere que et vaja bé en tan llarga distància de temps, que no has publicat gens, perquè des del mes d'agost, no has publicat! Bo, que quan pugues i tingues temps, ja em llegiràs alguna cosa, com aquests poemes que et comente a continuació: El teu nom (sonet), que està recomanat per l'editora i també l'últim poema que tinc editat: Quina divinitat. Com està la qüestió aquest del Coronavirus... no sé què pensar...!!
    Un gran salut i que et vaja bé.
    PERLA DE VELLUT

  • Amors descriptius amb perfum[Ofensiu]
    PERLA DE VELLUT | 08-09-2020 | Valoració: 10


    Una formosa ressenya del llibre de Núria Pradas, on el descrius amb bon olor de perfums. Està molt entretingut i té la seua qualitat.
    Enhorabona, Romy.
    Una abraçada i cuida't...

  • Perfum[Ofensiu]
    SrGarcia | 31-08-2020

    No tenia el gust de conèixer Núria Pradas.
    La teva ressenya m'ha fet recordar el gran best-seller dels anys vuitanta "El perfum", d'en Patrick Süskind, on el perfum i els perfumistes són també el tema principal.

l´Autor

Foto de perfil de Romy Ros

Romy Ros

59 Relats

459 Comentaris

79741 Lectures

Valoració de l'autor: 9.90

Biografia:

Nascuda al 62 més enllà de les Terres de Ponent, he viscut en diferents poblacions de Catalunya fins que he aterrat a Vic esperant que sigui definitiu.

Sóc antropòloga de formació i vocació, també activista de professió. Sóc mare de dos fills que van deixar l'adolescència i que s'obren camí en aquest món convuls.

Escriure, llegir i pintar són tres aficions que m'entusiasmen i fascinen.
M'han ajudat a reinventar-me i per això estem ara per aquí.

Us desitjo el millor, que la lectura de cada relat us sigui plaent i toqui la fibra de les vostres emocions, com moltes vivències han tocat la meva.
Us agraeixo molt els comentaris perquè m'ajuden a aprendre i millorar. Gràcies!

Namasté!