Batecs

Un relat de: Naiade
Sonen tambors ancestrals. Repiquen compassats, fent-me sentir gomboldat.

M’anguniejo quan es descompassen. Quan el so martelleja fort, la sang em bull i m’espanto. A poc a poc tornen a agafar la cadència habitual i així segueixo nedant, dormint, palpant. Soc feliç...

Les parets del meu cau s’encongeixen, noto com m’estrenyen... quasi no hi ha espai. El temor em domina. No sé que succeeix.

De nou el tam-tam ressona amb força; tot jo m’enraveno. Vull sortir ja!

S’aturen altre cop per uns lleus instants. Em sento estrany, tot és diferent... Llisco...no sé on soc. Vull alliberar-me d’aquesta opressió intermitent que em comprimeix -Intento avançar amb totes les meves forces - Ara em prem ara em deixa, ara em prem ara em deixa...cada cop més seguit. Però que és això? Desvariejo?

Lluito com un foll a contracorrent, fins que rere uns moments d’angoixa, surto, no sense dificultat, a traves d’una clivella i em llença’n a un espai immens. Soc al buit. Tinc por, vull tornar on era, però no sé com fer-ho...

M’embolcallen... calma...silenci...murmuris suaus... torno a sentir el repic compassat. M’empleno d’un aire desconegut però agradable...

Torno a ser a casa.

Comentaris

  • Que bonic![Ofensiu]
    Mercè Bellfort | 03-12-2014

    Descrius amb un realisme poètic tots els moviments previs abans de l'esclat. Els pensaments, temors, incerteses i gaudis posats en boca del nadó que està a punt de néixer. I el final, preciós, quan es retroba amb la seva llar, amb els seus éssers estimats que el protegiran i estimaran sempre.
    L'enhorabona, Naiade, per aquests batecs embolcallats de gran sensibilitat.
    Una abraçada!

  • Ben trobat![Ofensiu]

    Ben lligat l'enfocament del naixement amb la seguretat en sentir el cor de la mare. M'ha agradat. Segur que ens sentim així quan naixem.
    Moltes gràcies pel teu comentari al meu relat "Mare endins...".

  • Feiatemps...[Ofensiu]
    Joan Gausachs i Marí | 20-11-2014 | Valoració: 10

    Feia temps que no et llegia. Potser massa. Hauré de corregir aquesta situació.
    M’ha agradat!
    —Joan—

  • Bategar, bategar...[Ofensiu]
    Materile | 18-11-2014 | Valoració: 10

    No es pot deixar de bategar. Un relat fantàstic que expliques molt pel que passa el fetus abans d'adquirir una nova identitat: la de bebè, recent nascut. L'emoció de la mare i l'esforç del nounat.
    Un relat emocionant. M'ha agradat. Una abraçada.
    Materile

  • mar - montse assens | 17-11-2014

    Quin moment tan dolç i serè aquest de sentir els batecs de la mare... tan dolç i recíproc com el de d'una mare en sentir els batecs del fill quan el duus a dins. Un relat preciós!

  • Batec a batec[Ofensiu]

    La importància que dónes al ritme dels batecs és molt interessant, com els sons es compassen i s'enllacen per ambientar-nos en el relat. La frase final m'ha agradat bastant, perquè amb ella veus com retornen aquest batecs al seu origen, a pesar que la criatura ja ha nascut, torna amb la seva mare. Molt interessant. Felicitats pel relat.
    Edgar

  • Can Batec[Ofensiu]
    Aleix de Ferrater | 16-11-2014 | Valoració: 10

    Ostres, la teva darrera frase, "torno a ser a casa" fa pensar. Per això he titulat el comentari amb Can Batec. M'ha agradat molt i molt, l'he trobat molt original, fent-me sentir un nadó ple d'orelles captadores de sorolls, batecs maternals. Un relat farcit de sentits a flor de pell. Una forta abraçada.

    Aleix

Valoració mitja: 10

l´Autor

Foto de perfil de Naiade

Naiade

246 Relats

1711 Comentaris

274313 Lectures

Valoració de l'autor: 9.91

Biografia:
Fa temps que escric, necessito plasmar el que porto dins. També m'agrada pintar, pel mateix motiu.
Però escriure per un mateix no té cap gràcia, necessito estar en contacte amb gent que també li agradi i poder compartir i intercanviar opinions, consells.
Varen parlar-me de relatsencatala i aquí estic, satisfeta de formar-ne part.

R en Cadena



(fes clic a la imatge i descobreix què és "R en Cadena")


Lèvingir en va encadenar i jo he passat la cadena a orchid i entortilligat. També a gaia1, Follet, Blaumar i Atlàntida

Per qualsevol cosa aquest és el meu e-mail:

mlloretp@gmail.com