Aquells records...

Un relat de: Naiade

Assegut a la còmoda butaca de pell, enfront la llar de foc, tinc la ment emboirada per la migdiada a que m’ha induït l’escalfor i la copa de brandi. Miro l’Antonio que treballa en silenci, i entre son i vigília desfilen imatges de la nostra infància...

Som a sota d’aquesta mateixa taula on ara hi ha les restes del dinar...veig les meves cosines, el meu germà i com quasi sempre, és present en els nostres jocs, també l’Antonio.
Riem divertits dels nostres acudits, rodejats de les cames de tots els grans de la família. Sense adonar-nos-en hem quedat sols i una escombra parlant ens amenaça de treure’ns a tots a cops. És la Nati, la mare de l’Antonio, que neteja.

-Va, va gent petita sortiu d’una vegada. I tu fill ,vine a ajudar-me que sola no acabaré mai.
- Anem al jardí i fem cases als arbres?- pregunta mon germà.

Tots cridem a la una enjogassats i atropellant els grans, creuem la sala on prenen cafè i licors. Ningú pensa amb l’Antonio, ja hi estem acostumats que ajudi a sa mare i no ens qüestionem res.

Ara mentre ho rememoro i alhora el veig, em pregunto quins records d’infantesa deuen creuar per la seva ment. Jo satisfet de la majoria de les vivències d’aquella etapa de la meva vida, ell, orfe de pare, glatint cada cop que ens veia jugar i fent tasques que no li haurien de pertocar a cap infant.

El noi segueix servint a la família i jo, tot i que tinc molts amics per divertir-me, cap no es pot comparar amb ell. L’afecte que sento per l’Antonio és el que només es dona al millor amic.

Comentaris

  • Molt apropiat per a aquestes dates![Ofensiu]
    Olga Cervantes | 24-12-2014 | Valoració: 10

    Has fet una fotografia molt realista de qualsevol celebració familiar. Amb el teu toc personal has aconseguit la calidesa necessària, que ens convida a fer una serena reflexió sobre la infància.
    Bon Nadal i rep una forta abraçada
    Pinya de rosa

  • Tots els petits haurien de gaudir de [Ofensiu]
    aurora marco arbonés | 24-12-2014 | Valoració: 10

    de la seva infantesa però, malauradament, molts són els que han de treballar arreu del món per ajudar la família que no té medis per a viure dignament. També hi ha, com en el meu cas, els qui teníem germans petits i vam haver de créixer més de pressa i dedicar-los-hi un temps que ens pertanyia. Però jo no me'n penedeixo gens. Tinc una gran família i estic orgullosa d'haver pogut ajudar els meus.

    Et desitjo també bones festes i molta inspiració per l'any vinent.

  • Diuen[Ofensiu]
    Nonna_Carme | 20-12-2014

    que qui té un amic, té un vertader tresor i és ben cert. Aquest Antonio, a més a més, ha demostrat ser una excel·lent persona.
    Bon relat, estimada Montse.
    Us desitjo a tu i al teu marit unes molt bones festes i que el proper 2015 sigui un any curull de coses bones.
    Una càlida abraçada.

  • Afecte...[Ofensiu]
    Joan Gausachs i Marí | 18-12-2014 | Valoració: 10

    Afecte. És ben curiós, l’afecte es dóna, de vegades, sense saber perquè a persones determinades i, possiblement aquestes ni en siguin conscients.
    El teu personatge té amics per passar-s’ho bé, per gaudir de la vida però el seu afecte va per un personatge humil que està al seu servei.
    Ens diràs alguna vegada, si l’Antonio se n’arriba a assabentar?
    —Joan—

  • MOlt bonic![Ofensiu]

    Un relat preciós sobre la infantesa, més tendre, més càlid. Curiosament difereix de tota la resta que he llegit fins ara d'aquest tema en aquest concurs, tots són més aviat pessimistes, més trists. Així que una mica d'alegria no fa mai mal. Enhorabona i sort.
    Edgar

Valoració mitja: 10

l´Autor

Foto de perfil de Naiade

Naiade

246 Relats

1711 Comentaris

275695 Lectures

Valoració de l'autor: 9.91

Biografia:
Fa temps que escric, necessito plasmar el que porto dins. També m'agrada pintar, pel mateix motiu.
Però escriure per un mateix no té cap gràcia, necessito estar en contacte amb gent que també li agradi i poder compartir i intercanviar opinions, consells.
Varen parlar-me de relatsencatala i aquí estic, satisfeta de formar-ne part.

R en Cadena



(fes clic a la imatge i descobreix què és "R en Cadena")


Lèvingir en va encadenar i jo he passat la cadena a orchid i entortilligat. També a gaia1, Follet, Blaumar i Atlàntida

Per qualsevol cosa aquest és el meu e-mail:

mlloretp@gmail.com