AMB LA GORRA AMB ORELLES DE GAT

Un relat de: montserrat vilaró berenguer
La dona s´apropa a la finestra, fa un dia fred i núvol, es posa un altre jersei no vol agafar un constipat, potser la metgessa li diria té Coronavirus i ella no té cap intenció d´emmalaltir.
S´apropa al seu company fidel el gos i com sol fer últimament li parla.
- Mira Doc avui fa un dia que si no sabes que aquí no neva mai, el cel té la tonalitat grisa adequada per fer-ho
El gos se la mira i gira cua i es posa a dormir. Ella sospira i pensa que parlar amb els animals ja ho feia abans de morir el marit. Són dies abans de Nadal i malgrat que no en te gens de ganes ahir va engalanar una mica la casa, no sap perquè ho fa potser per passar el temps i no sentir-se tan sola.
A ella sempre li ha agradat la soledat però en aquest cas li ha sigut imposada i això l´amoïna. Ja sap que no som eterns però la mort del company de la vida és una gran pèrdua.
Es persona positiva i sap que de mica en mica ho anirà superant, ella sempre camina endavant. I si no n'hi hagués prou té la companyia dels fills que li omplen la vida.
Els animals, les plantes, la musica, els llibres tot omple i dóna esperança, té salut i dones gràcies del fet que sigui així, per un moment se sent molt afortunada. La vida malgrat tot no ha sigut massa cruel amb ella i esbossa un mig somriure.
Torna a mirar per la finestra i veu que cauen uns flocs molt petits de neu, i es diu que com deia el pare també difunt, avui fa fred de neu i quallarà. Llavors es posarà les botes de neu i agafarà el gos i tant si vol com no vol aniran a jugar amb la neu: per descomptat estrenarà la seva gorra amb orelles de gat, el va comprar com jugant. Els seus fills diran una altra raresa de la mare i riuran, segur que riuran.

Comentaris

  • Un petonàs![Ofensiu]
    Aleix de Ferrater | 09-12-2020 | Valoració: 10

    Montserrat, m'alegra llegir-te de nou donades les circumstàncies. Veig que el teu to és l'íntim i proper de sempre, ple de detalls quotidians que ens fan sentir molt propers. Rep una fortíssima abraçada i no paris d'escriure!

    Aleix

  • Gràcies Montserrat Vilaró Berenguer[Ofensiu]
    PERLA DE VELLUT | 08-12-2020


    Gràcies Montserrat per la teva visita i el teu amable comentari, on em comentes que el conte "L'artifici", és "Bon relat". Si no coneixies la meua faceta de relataire, ja ara d'ací endavant faré algú que altre relat. Al mes que bé un altre. A partir del 2 de gener de l'any que bé.
    Saluts i una abraçada.
    PERLA DE VELLUT

  • Parla amb el gos, Doc. [Ofensiu]
    PERLA DE VELLUT | 07-12-2020 | Valoració: 10


    Vaja, m'ha impressionat aquest relat. Molt entretingut, emocionant i de riure's a cada pas de llegir-lo.
    M'ha agradat, Montserrat.
    Que tingues una bona nit i fins a l'altra...
    Quan pugues en la meua pàgina...gràcies...

l´Autor

Foto de perfil de montserrat vilaró berenguer

montserrat vilaró berenguer

464 Relats

1635 Comentaris

323325 Lectures

Valoració de l'autor: 9.89

Biografia:
Tota la meva vida he sigut lletraferida. M'agrada molt escriure, perquè
a dins meu està ple d'històries i tinc com una necessitat d´explicar-les
Per mi és un plaer compartir somnis i pensaments amb qui tingui la paciència de llegir i procurar entendre els meus humils escrits ,fets amb tot el meu cor. Moltes gràcies per la vostra gentilesa.