Al meu treball

Un relat de: Vicent Terol
Suprimir l'empatia per complet: eixe és el secret.

No és tan difícil, o almenys a mi no m'ho sembla. Si observem com funciona el nostre món, veiem que posar-se al lloc de l'altre amb actitud solidària no és cap habilitat que facilite assolir l'èxit. Sí que ho és la penetració calculada en la ment aliena, d'una manera freda, per tal de preveure els seus moviments i avançar-s'hi; però sempre amb la perspectiva d'aconseguir el nostre objectiu, bloquejant tota possible interferència sentimental.

Jo sóc un bon professional. Entenc aquesta definició com tenir la capacitat de dur a terme la tasca per la qual et paguen. A la meua feina, cal apartar l'empatia doblement: durant la realització del treball, i també en relació a les conseqüències externes. Aquest segon aspecte és quelcom que s'assumeix amb naturalitat quan veus, amb lògica indiscutible, que les teues accions tenen certs efectes inevitables, elements que escapen al teu control.

Pel que fa al darrer encàrrec, no vaig a negar que ha ocasionat algun que altre trastorn a la meua vida privada. Però, al cap i a la fi, una seriosa planificació m'ha facilitat les coses, atès que l'equip és rigorós i marca els objectius amb l'antelació suficient. A banda d'eixos detalls, que la persona a matar fóra, en aquesta ocasió, la meua dona, no ha suposat res realment nou.

Comentaris

 • Publicació de “Secrets”[Ofensiu]

  Benvolgut relataire:
  Des de ARC estem treballant per publicar un llibre recull amb els finalistes seleccionats al “Concurs ARC de Microrelats 2010. ARC A LA RÀDIO” (Secrets), i desitgem poder comptar amb el teu relat per la seva inclusió en aquest llibre.

  Agrairem que et posis en contacte amb l'Associació per rebre més informació per correu electrònic a: associacio.relataires@gmail.com indicant el tema: “Publicació Secrets”.

  Cordialment,
  Junta de l'ARC

 • Lliurament premis "Concurs ARC de Microrelats 2010. ARC A LA RÀDIO"[Ofensiu]


  Benvolgut relataire:

  Com a participant en el “Concurs ARC de Microrelats 2010. ARC A LA RÀDIO” (Secrets), i pel fet d’haver estat seleccionat en un dels tancaments mensuals, voldríem recordar-te que el lliurament de premis tindrà lloc el proper dissabte 10 de setembre de 2011, a les 7 de la tarda, a la localitat d’Argentona (Saló de Pedra, carrer Gran 61).

  En breu penjarem aquesta informació a la nostra web.

  Esperem poder comptar amb la teva assistència en aquest acte i la teva participació en la convocatòria del present curs (temàtica que anunciarem el dia del lliurament de premis).

  Cordialment,

  ARC (Associació de Relataires en Català)

 • Psicologia retorçada[Ofensiu]
  sigbar | 19-01-2011 | Valoració: 9

  Molt bon relat, crees un pensament complexe que acava prenent sentit a l'última frase. Mola!!

 • molt bon relat[Ofensiu]
  Galzeran (homefosc) | 11-01-2011

  Amb molta mestria ens has dut fins on tu volies i en tan poques paraules, amagar el que vols dir fins el final és doble èxit.
  Molt ben ambientat i escrit.

  Felicitats per la tria!

  Ferran.

 • Enhorabona![Ofensiu]


  Enhorabona!

  El programa Històries, de Ràdio Argentona, i l’Associació de Relataires en Català (ARC) han triat el teu relat com a microrelat seleccionat del mes de desembre de 2010.

  Gràcies per participar,

  ARC

 • crohnic | 24-12-2010

  Un altre molt bon microrelat!! No és el primer microrelat que llegeixo teu i no serà l'últim... Com sempre, amb poques paraules construeixes una història original, ben explicada, amb una imprescindible part crítica i amb un final que et deixa un bon regust...
  Enhorabona...

l´Autor

Foto de perfil de Vicent Terol

Vicent Terol

126 Relats

379 Comentaris

99995 Lectures

Valoració de l'autor: 9.77

Biografia:
Tinc un llibre amb 113 microrelats, editat per "El Toll". Es diu Capsa de bombons.

Fusió de fotografia i microfragments a microfragments.

Escrits variats i altres coses a L'aixeta.


Per contactar: surfinpop@gmail.com