La serp amb plomes d'àngel

Un relat de: Galzeran (homefosc)

La serp amb plomes d'àngel

Els déus de l'atzar m'han dut fins aquest parany fred, isolat, comparable a l'avern. Desconec els motius de tanta mala fortuna, però mirarem de sortir-nos-en de la millor manera possible, tot i saber que això em comportarà un treball no desitjat.
No pots queixar-te, altres han tingut una sort més perversa que la teva. El teu destí esdevindrà etern, intemporal, tothom sabrà de tu, encara que mai t'haurà vist.
Jo vivia dins l'etern, i això no tenia res de pervers, no em calien promeses de temps millors, jo no coneixia el pas dels dies i ara em parlen veus que no sé reconèixer, d'un lloc on el temps sí que existeix. No puc dir-me boig, en el meu estat encara eteri, tot i ser carn i ossos, no puc dir que em cregui que el meu futur serà gloriós, com em planteja aquell que em parla.
Has de ser més coratjós, la teva sort és més gran que no vols veure. Et dic ara que patiràs, però tot serà a fi de bé. El teu futur i llegat duraran mil·lennis, i el teu nom serà un mirall d'inspiració i el patrimoni de molta gent, després de la teva mort.
Així doncs, esdevindré mortal! No hi sé veure cap avantatge en aquesta vida efímera que em proposes, àngel celestial, imagino.
Així és com som reconeguts els meus; que també són els teus. No ho oblidis mai, tu ets fill de Déu, i com aital viuràs, i per això també, moriràs.
Galdosa vida em proposes, àngel del pare.
El teu destí serà alliberar al poble oprimit, una noble causa.
Sigui, doncs, ja que no tinc cap altre remei, que el pas sigui ràpid.
A la fi, ho viuràs com qui es veu un got d'aigua.


La Terra és un món hostil, el noranta per cent del planeta està dominat per un sol govern, tirà, dèspota. Originari de les terres que els mars separen, no creu en futurs ni aventures fora de la pròpia existència en aquest món. La llibertat d'expressió no està contemplada per la classe dirigent, que sosté el control total sobre una població que, en una gran part, se sent aclaparada per la fam. Ningú parla dels drets humans...

Dins les fronteres del gran imperi, en un petit poble perdut de la selva, a l'antiga terra dels homes del blat, i en un curiós estret continental anomenat Mesomèrica, una mare primerenca inseminada artificialment, la Maria, empeny amb força. El seu veí i amic, el José, prega als déus maies perquè el fill, que adoptarà i considerarà com a un altre dels seus, arribi al món en perfecte estat de salut.

A l'horitzó encara fosc, tres estels en conjunció senyalen por on ha de sortir el sol del nou dia, el primer de la nova era d'Aquari.
-Ànims, Quetzalcóatl, que ja arribes...

Com a mínim, el nom és original; "serp emplomallada". No em diran "el que ha de venir", com aquell que varen enviar abans... Espero sortir-me'n millor!



Comentaris

  • un àngel[Ofensiu]
    Xantalam | 11-01-2009

    FELIÇ 5è ANIVERSARI d'RC,
    relataire!!!


    5 aniversari RC



    Si avui és diumenge 11 del 2009, avui és el cinquè aniversari d'RC. Passa pel fòrum i descobreix com pots "enganxar" en un dia com aquest Recorda: NOMÉS AVUI! T'ho perdràs?

  • Amic darkman[Ofensiu]
    Alzinar8 | 04-01-2009 | Valoració: 10

    Jo no sé entendre del tot el significat autèntis del teu relat.
    Sí que veigs que estàs en contra, com jo, de les desigualtat d'un món dominat pels poderosos i el altres estem com titelles a les seves mans. Tu que saps escriure tan bé, no defalleixis en la lluita per la igualtat de tost el homes. Jo ja tinc molts anys(vaig neixer en la trista postguerra) i les he passat magres. Ni la cultura ni la meva llengua aixafada m'han permés tenir els coneixements suficients per dir el que sento com tu però amb paraules poètiques, El ser autodidacta porta aquest inconvenient. Et felicito pel relat i bon any 9.

  • Canvi de cicle[Ofensiu]
    4punts | 03-01-2009 | Valoració: 10

    No és el primer cop que en parlem de déus tu i jo.
    Vaig fer un escrit sobre el cacau i els maies i va aparèixer el tema de QUETZACOATL, anomenat com a déu del cacau.
    Tot i això,hi ha qui diu que el verdader déu del Cacau és Ek-Chuah. Feta aquesta aclaració qe no ve a res,(simplement sóc un freak del cacau) em va fer gràcia quan vaig llegir-lo al repte.
    Jo també em vaig presentar, però de forma precipitada(com de costum).El revisaré i el penjaré en breu.
    I pel que fa a la temàtca, maies i azteques bé parlaven de cicles periòdics i de canvis substancials. Coneixeràs de bona mà que teories diverses anuncien un canvi de cicle, i això fa que la barrega amb l'actualitat li doni un bon relligat.

  • Com un peix a l'aigua[Ofensiu]
    Mercè Bellfort | 03-01-2009 | Valoració: 10

    t'hi mous en la temàtica de la fantasia.
    El teu relat és molt captivador, atreus el lector amb gran facilitat perquè la teva narrativa és senzilla i planera, però molt elaborada al mateix temps.
    Gràcies per aquesta estona de lectura tan agradable que ens regales, Ferran.
    Que l'Any Nou sigui tan fantàstic com els teus relats.
    Una abraçada.
    Mercè

  • Un relat molt interessant.[Ofensiu]
    aurora marco arbonés | 03-01-2009 | Valoració: 10

    Crec que és el primer que et comento i m'ha fet una boníssima impressió. Continuaré llegint-te.
    Salut per l'any 9

  • Nous mites del món globalitzat. [Ofensiu]
    Alberich | 03-01-2009 | Valoració: 10

    Un bon exercici d'imaginació el d'empatitzar amb aquest Quetzalcóatl en aquest món globalitzat, fantàstic i uniforme que t'imagines, que segueix orfe de mestratge diví, malgrat que la acientífica veritat -en la seva impotència- segueix enviant redemptors, tot i haver-los de treure - a desgrat d'ells- d'una mena de quimèric son etern fora del temps i de l'espai i on regna l'equilibri del No Res.
    Intel·ligent i ben travat relat, que juga amb els nostres mites universals.
    M'ha agradat com ho planteges, amb el diàleg entre els dos essers fantàstics i l'explicació final.
    Una altra vegada, enhorabona !.
    Ramon

Valoració mitja: 10

l´Autor

Foto de perfil de Galzeran (homefosc)

Galzeran (homefosc)

96 Relats

839 Comentaris

264741 Lectures

Valoració de l'autor: 9.96

Biografia:
A voltes escric per necessitat.

(Maria Barbal dixit)

La foto de la portada del llibre és un dibuix de la relataire allan lee, i podeu comprar el llibre digital aquí

El bloc de l'home fosc té més relats i poesies meves aneu-hi per aquí

De mica en mica aniré marxant, potser sols quedaran alguns relats presentats i escollits en els concursos, i potser algunes poesies, però fins i tot aquestes acabaran per volar-

Dels meus relats a concurs, que durant els anys de participar van quedar finalistes, n'he fet un recull electrònic que podeu baixar/descarregar gratuïtament des de LEKTU
No sempre els he publicat sota aquest perfil, però tots es poden trobar dins la pàgina de relats en català.



Gràcies pels vostres comentaris.


Fd'AG


UN ALTRE JO

ESCRITS DE L'HOME FOSC

L'HOME FOSC AL FACEBOOK

AUTOR A GOODREADS

LA LLEIXA DE L'HOME FOSC


I si us cal fer algun comentari més privat darman59@gmail.com

A voltes, madurar exigeix caure de l'arbre.

Fd'A