Infant maltractat

Un relat de: jordi domènech i arnau

… … i quan van morir els meus pares no tan sols vaig tenir un padrastre alcohòlic que m'apallissava per qualsevol motiu real o imaginari i una madrastra histèrica digne d'un conte del segle XVIII, sinó que em van dur a una escola tal, que el que desitjava cada dia és que s'acabés l'horari i poder tornar a casa malgrat els problemes que hi tenia.
Sí, vaig ser un cas típic de mobbing escolar, contínuament els companys, col·lectivament o individual, em feien jugades de molt mal gust: des de deixar-me despullat al mig del pati, a fer-me desaparèixer la cartera passant per robar un examen que ja havia lliurat. Tot davant la mirada desviada -quan no còmplice- dels professors. Com aquell tal "Martines" que em castigava cada vegada que algú des de darrera em feia xisclar tot clavant-me una punxa o colpejant-me el cap amb el caire d'un regle. O un tal Miret -de gimnàstica- que un dia d'hivern que per culpa d'unes angines em va arribar a pujar tan la febre que tenia al·lucinacions, en va fer córrer pel pati fins que vaig quedar inconscient. I em van explicar que deia que era "cuentu".
Encara porto a la mà un punt negre tatuat, record d'una ploma estilogràfica que em va claver l'Esteve, que seia darrere meu; o una marca al colze que em vaig fer quan en Marcel em va fer la traveta i vaig caure per l'escala entre les rialles dels altres nois, o la marca que la Paulina em va deixar en el caràcter, quan em va fer creure que s'interessava per mi i tot era un muntatge per quedar exposat a les rialles d'una concurrència amagada o la quantitat de vegades que em van desaparèixer les ulleres amb la conseqüent pallissa en tornar a casa. No esmentaré aquí, encara que son ben vives a la meva ment, cap de les jugades de caire escatològic a les que em van sotmetre, ni tampoc quan en… deixe'm-ho córrer, no val la pena esmentar tanta gent de mala voluntat.
Però a totes aquestes persones els recordo avui, perquè si no s'haguessin creuat a la meva vida, ara probablement jo seria com ells. Ho van aconseguir: no em van deixar cap altre sortida, sols em restava tancar-me i dedicar-me a l'estudi el més aïllat possible.
Efectivament, sinó hagués estat per ells segurament els meus interessos serien uns altres molt més banals, i ara, digníssimes autoritats, distingits acadèmics, no estaria rebent el premi Nobel de física.

Comentaris

  • Contenta[Ofensiu]
    Queca | 06-09-2005 | Valoració: 9

    que me l'hagis recomanat. M'ha agradat molt.
    Un petò jordi i a continuar escrivint!!

  • Ze Pequeño | 03-08-2005 | Valoració: 8

    Quin relat més bo!! Els xiquets arriben a ser molt cruels a vegades, i sé el que és que es riguin d'un o li facin trastades.

    Tanmteix, dones una lliçó excel·lent a aquest tipus de gent, coronat amb el final. Sembla un relat trist, amargat, però quan arribes al final,... booom!!! Esclata la sorpresa!

    Enhorabona, un relat magnífic.

    Salz.

  • infant[Ofensiu]
    donablanca | 13-05-2005 | Valoració: 10

    al final hi ha justícia.
    està molt ben relatat.
    llegint-lo t'identifiques i pateixes amb el protagonista.

    has vist dogville?

  • Sareta_16 | 30-04-2005 | Valoració: 10

    És genial i el final espectacular!!^^ M'ha agradat molt, molt ben explicat el patiment q sufreixen molts nens estudiants...
    Jo sóc estudiant i bueno en el meu cole no passa però pfff.. nose és molt dur el que deuen haver de passar...
    I tu aquí ens ho expliques molt bé!:)

  • D'entre les tenebres[Ofensiu]
    Biel Martí | 13-03-2005 | Valoració: 9

    D'entre les tenebres resorgiré i seré la llum que us farà tancar els ulls... com deia l'autor (no recordo quin, o potser m'ho he inventat i algú m'ho roba algun dia, si és que val la pena). Aquest relat tant curt és colpidor, la manera d'explicar-ho des d'un altar atorgat pel temps i per la intel·ligència...

    Biel.

Valoració mitja: 9.33

l´Autor

Foto de perfil de jordi domènech i arnau

jordi domènech i arnau

24 Relats

170 Comentaris

71149 Lectures

Valoració de l'autor: 9.27

Biografia:
Vaig néixer a Mataró el 9 d'agost de 1952. De petit vaig viure a Canet de Mar, vila d'on eren tan la meva mare com la família del meu pare. El meu besavi Lluís Domènech i Muntaner hi va estar especialment vinculat i la casa on vaig viure a Canet, és ara el seu museu
De petit ja m'agradaven molt les matemàtiques i l'astronomia (vaig acabar estudiant astrofísica). D'adolescent, ja a Barcelona, també em vaig afeccionar a l'electrònica, els escacs, la música clàssica i la muntanya. Durant sis anys vaig ser cap a un agrupament escolta.
El meu primer contacte amb la informàtica va ser el 1969 amb una màquina anomenada Olivetti Programma 101 que tenia 256 bytes de memòria. Més endavant van venir máquines més potents, calculadores programables, sistemes de desenvolupament de microprocessador i l'any 1979 em vaig comprar el meu primer ordinador, una Apple ][. Continuo amb la mateixa marca.
Vaig escriure el primer llibre (sobre calculadores programables) l'any 1981. La ficció va arribar més tardanament, el 1996. He tocat els gèneres de ciència-ficció, misteri i humor.
El setembre de 2003 vaig posar a internet la primera novel·la amb llicència lliure en llengua catalana: Memòria Prohibida,
He publicat a diverses revistes passatemps de caire matemàtic, problemes de lògica i mots encreuats. Durant un any vaig dirigir un programa setmanal de ràdio anomenat Ciència a l'Abast i més tard em vaig dedicar a redactar preguntes per a concursos de televisió, especialment de ciència, geografia i història.
He militat a diversos grups polítics i socials de caire independentista i no violent. Actualment treballo a Gent de la Terra en l'àmbit de la dinamització de la societat civil catalana.
Casat amb la Núria Breu, tenim dos fills: Pere (1984, futur geòleg) i Anna (1986, futura mestra d'educació musical)
zioljda@gmail.com