Esbossos

Un relat de: Suzanne

Una antiga cinta que grinyola en un cassette. Un rellotge repetint les hores infinitament. Uns papers de xiclets abandonats a la vorera que el vent mareja sense pietat.

El bus sense esma s'acosta a la parada. Els nens avorrits se'l miren i abaixen la vista, no tenen més remei que pujar-hi. Un gos inconscient mou la cua i treu la llengua al primer que passa.

Els ciclistes de diumenge han triat ja la pujada, la que surt de davant de casa seva, i s'acompanyen fins el cim mentre els audis, els mercedes i BMWs dormen als garatges. La noia que vol batre el seu propi rècord només per abatre records.

Cap música, només uns ocells celebren la vida -I need you, I need you se'ls sent cantar. El peix presoner no sap més que fer voltes, perquè no li creixen més les aletes i vola, i demana als ocells que deixin de cantar d'una vegada? Però no, ell només sap fer voltes amb el seu vestit de ratlles. Com fan molts i no ho saben. A fora la natura respira profunda sota el cel de plom, no es mou ni una fulla, no fos cas que algú les sentís que destorben migdiades.


I una flor que no la reguen, que no rep el sol del matí, ni el de la tarda, que no té prou terra per créixer, però que és una flor malgrat tot... o una veu impossible
de fer callar ... o una cançó impossible d'oblidar.

Comentaris

  • Imatge a imatge[Ofensiu]
    Unaquimera | 21-04-2010 | Valoració: 10

    Acabo de descobrir-te per una d'aquelles casualitats típiques d'aquesta pàgina, i he quedat gratament sorpresa després de la lectura d'aquests Esbossos, que de seguida m'han absorbit l'atenció.

    Has sabut crear perfectament l'atmosfera adequada,mantenint una distància objectiva, que permet visualitzar les imatges; després, la progressiva personalització del text permet interioritzar-ho, sentir-ho proper...

    En vista del què he trobat avui, tornaré per llegir-te una mica més, ja que tens altres relats per conèixer que de ben segur mereixen la pena. Ens anem comentant?

    T'envio una abraçada per celebrar que t'he descobert avui com autora,
    Unaquimera

  • Bon títol![Ofensiu]
    rnbonet | 10-07-2009

    Perquè són això, pizellades. Això sí, pinzellades de vida de colors difuminats, suaus, gens cridaners.

    PS. Em sembla que no t'havia llegit mai.
    I faig una ullada al blog.

l´Autor

Suzanne

17 Relats

51 Comentaris

21403 Lectures

Valoració de l'autor: 9.63

Biografia:
De sempre, crec, m'ha agradat escriure, però gairebé mai no ho he fet.


"Well never mind,
we are ugly but we have the music."

L. Cohen.

Visiteu-me aquí també, si us plau, ;-)

tuttifruttiworld.blogspot.com