El querubí promesa o de com es va produir la fi de la humanitat per una mala gestió de personal

Un relat de: Màndalf

"Es busca querubí analista de sistemes planetaris com a staff de director de projecte. Feina interessant i gratificant. Temps parcial. Titulació requerida: MDU.2 (Master de l'Univers Nivell 2). Bona promoció: àngel en un parell de segles. Abstenir-se alevins amb ales inferiors a 1,25 o corona amb lluminància inferior a 2"

D - Si no arreglem així el programa del Planeta Sul dels nassos, no ho arreglarem mai. Aviam, Pere, ipso facto, tens la relació d'incidències?

P - Home, kefe, que li vaig enviar ahir telepàticament! De què li serveix la seva memòria infinita?

D - Val, val,…i tu Rafel, ja has trobat el querubí analista que ens faltava? Quin coi de responsable de Recursos Humans estàs fet tu?

R - Bé, kefe,… estan tots una mica pels núvols, però n'hi ha un que promet, i s'ha presentat de motu propio. A més a més és nebot de l'Isaias,... encara que no sé, no sé,.. potser per aquest projecte ens aniria millor un Sant miraculós,... o una Santa encara que no fos Verge,... "mano de Santo" vull dir,...

D - M'estic tornant sord o em sembla que intentes insinuar que he pres una decisió dubtosa,... JO? Si he dit querubí, serà querubí, Rafel, qui et va...!

R - ...i un Papa progre com els d'abans,...?

D - Rafeeeel... com que hi sóc JO que et tallaré les ales!

P - Per Vos! Habemus pacem, habemus pacem! Miri! Ja he trobat la relació. Però hi falta un full,…on deu ser? Bé, és igual, llegeixo les incidències que hi ha:

1) La part superficial terrestre no es trasllada a la velocitat que vam preveure in illo tempore. Actualment el que es coneix com a Amèrica ja s'hauria d'haver ajuntat amb l'Àsia. No sabem a què és degut.

2) S'estan produint forats d'ozó al límit atmosfèric. Cada cop està més clar que errare humanum est.

3) Objectes en òrbita descontrolats in crescendo: satèl·lits, coets, plataformes, taps de botelles de cava, preservatius, bosses de plàstic, pneumàtics, pilotes de golf, fins i tot un gos,...

4) L'evolució de l'homo stupidus està molt endarrerida. Ni somiar-ho arribar a la unificació racial pel 2222. Ni lliure circulació, ni creuaments generalitzats ni res de res. Amb aquest pas no arribarem a la femina fashion ni al segle XXX (veure qui s'encarregava del tema evolució i traslladar-lo).

5) La igualtat entre els sexes evoluciona menys que les banyes d'en Satanàs (veure qui es va encarregar de les hormones a la creació de l'humà mascle i traslladar-lo).

6) L'eliminació dels límits virtuals territorials està més verda que la túnica d'en Gabriel. Es més: es barallen contínuament per les fronteres. Difícil d'arreglar.

7) De les espècies que vam fer posar al Noé a l'arca només en queden un 31,4%

8) Igualtat econòmico-social? Impossible! Prefereixen anar a la Lluna o a Mart abans que reduir la fam de l'Àfrica. Al que va preveure que això es produiria al segle XXI ja el podem enviar a comptar indulgències in perpetuum.

9) L'eliminació de guerres i terrorismes,...

...excuseu, les incidències estan una mica barrejades, però quan pugui ja les classificaré entre materials i espirituals,... Segueixo?... n'hi ha 232!

D - Para, para,…ja està be! Mireu,... a priori tot això és pecata minuta. Farem una cosa: escolta Rafel, dóna-li el marró al noi aquest de l'Isaias, veurem com s'ho manega. Com es diu aquest xicot?

R -Vatua Vos! Us falla de nou la supermemòria,... es diu Santagruel!

Santagruel (al cap d'un temps indeterminat): La meva primera feina! Quina ilu! I està xupada! Ja se què faré amb aquest planeta Sul superxungo. Aplicaré el principi que ens va ensenyar el "Coronitas" a la classe de Galaxoteràpia: un perill comunitari indueix a la solidaritat. Ergo,...si pillo una mica d'ozó i provoco alguns foradets més a l'atmosfera terrestre, no tindran més remei que solidaritzar-se davant del perill i en uns quants anys avançaran la majoria dels projectes,… ho provaré ;-D

Un segle després:

R - Santagrueeeeeel!!!! Què ha passat amb el planeta Sul que està negre i pelat,….???? Ja veuràs el kefe quan es desperti de la migdiada del setè dia,...!! Ja pots anar a controlar l'òrbita d'Urà! I que no es desviï ni un centímetre de la ratlla!!

Santagruel - Eiiiii, traanqui, traaaanqui coleguiii! Quina ratllada! Com es posa el iaio per un petit lapsus en un merdós planeta de pavos patètics,...! Ja florirà un altre cop i millor,...(joder)!

Comentaris

  • Que divertit![Ofensiu]
    Malina | 13-08-2009 | Valoració: 9

    Molt original el teu text i molt divertit! Per un costat, fa un xic d'angúnia pensar que el nostre destí podria caure en mans d'algun despistat, 'careless'. Per altra banda, trobo l'actitud dels teus personatges molt ben descrita.
    Felicitats!
    :)

  • bonissssiiiiiiiiiiiiiiiim[Ofensiu]
    Cargolsalalluna | 30-06-2009

    bonissim, bonissim, he rigut molt!!!

    Al sac dels prefes!

    Salisalut!

  • Hi han bons cops d'efecte [Ofensiu]
    Florenci Salesas i Pla | 14-03-2007 | Valoració: 7

    El meu favorit és el primer punt esmentat, al moment quan es fa el repàs dels deures que queden per fer (que encara no s'han ajuntat Asia i Amèrica! una idea còmica excel·lent, per a mi la millor de tot el repàs)
    L'estil, com algú ha comentat per aquí, em sembla una mica massa desordenat i m'ha estat una mica difícil, com a lector, agafar-li el tipus de to còmic que pretenies.
    De tota manera, com en tot text teatral, amb una bona direcció qui sap si no ens podriem emportar alguna agradable sorpresa( he mirat d'imaginar-me el text representat de més d'una manera i, segons com es fes, potser m'hauria de callar la boca)
    Sóc dels que valoro positivament que en un text còmic s'empri el tipus de l'èxic "incorrecte" que has utilitzat.
    Resumint: tot i que potser si que li caldria alguna bullida més, aquest relat m'ha semblat una sorpresa molt agradable.
    Gràcies per compartir-lo.

  • Humor+Crítica+originalitat[Ofensiu]
    Laiesken | 23-11-2006 | Valoració: 9

    Molta raó. A força d'allargar-lo més hauria pogut millorar molt el final. Però m'agrada molt. Per sobre de tot és molt molt original, trencador... Com diuen per aquí la millor crítica es fa amb la paròdia. Per prendre'n bona nota!

  • Adaili | 02-01-2006

    Molt original! Una idea molt bona, irònica i trapella. Estic d'acord amb els que t'han dit que podies haver-lo desenvolupat un xic més, però tot i així és molt divertit!

    Bon 2006 i una abraçada!

    Adaili

  • molt divertit, tot i el pessimisme latent[Ofensiu]
    Shu Hua | 30-10-2005

    Està clar que la crítica més dura es fa amb la paròdia. Trobo que l'has encertat de ple. Sembla que els vegi, tots aquests sants i querubins.
    Al final, mira, un planeta de més o de menys... Home, si no fos perquè també hi som els relataries...

    en fi, que em va alegrar coneixer-te ahir, ets una persona amb molt bon humor i grációs i, alhora, amb els peus a terra.
    Una abraçada
    Glòria

  • No estem per vestir Sants[Ofensiu]
    Biel Martí | 28-04-2005

    No estem per vestir sants, mandalf, de manera que em sembla que més que un querubí promesa la humanitat necessitaria una promoció sencera d'àngels de primera. Malgrat tot, l'humor del relat em recorda algun altre que corre per aquí igual de pessimista (has llegit "Procés d'extinció de la pobresa"?). Potser sí que li falta una mica d'estructura, sembla que l'hagis escrit tant ràpid com pensat, però és divertit.

    Biel.

  • No sé com valorar-te...[Ofensiu]
    EmmaThessaM | 28-04-2005 | Valoració: 7

    Tinc dues valoracions: una de bona i una de dolenta (per aquelles coses que diuen, primer la dolenta).

    La qualitat literària del relat és molt baixa. No està gaire ben escrit i de vegades costa una mica seguir l'argument. No sé si has volgut escriure teatre o narració però de totes maneres li falta atmosfera. És un garbuix de lletres guiats per una idea fresca però, des del meu punt de vista, no hi ha relat perquè no transmet res al lector: li dóna una pinzellada perquè ell mateix es creiï la seva pròpia història. Dit d'una altra manera: és el guió d'una història però no la història en si.

    La idea és genial! GENIAL amb majúscules. Ens pensem que som el centre de l'univers, que tot gira el nostre voltant i de sobte ens adonem de què ja no importem ni als àngels ni als sants ni al mateix Déu. Una bona manera de saccejar les consciències i dir "Ei, què us sembla si hi fem NOSALTRES alguna cosa?"

    Conclusió: Jo de tu, escriuria la història. No perdis la frescura del guió però converteix-lo en un relat com Déu mana (el món no es va fer amb un dia).

    EmmaThessaM

  • solució[Ofensiu]
    nessang | 28-04-2005

    És clar i meridià el que cal fer: posar-li un analista a l'angelet, tots dos sota un cap d'àrea, omplint paperassa de com s'hauria de solucionar el problema (amb un parell de gràfiques, que hem d'amortir la impressora a color) que haurà d'auditar una empresa de consulting externa. Igual es fregeix el planeta, però segons norma ISO, que queda més bé...
    Gràcies per l'estona divertida, crec que és el que cal mentre se'ns acaba la Terra. total, no ens deixen fer res per impedir-ho...

  • -Digui![Ofensiu]

    - Escolti, és el Cel?
    -Sí.
    -Sóc l'Adam, del planeta del Sul. Quan m'arribarà la "nena" que els vaig demanar?.
    És que vaig una mica apurat, sap?
    -Un moment, que li passo amb la secció de contactes. No pengi.


    Molt divertit.

  • T'he...[Ofensiu]
    rnbonet | 28-04-2005 | Valoració: 9

    ...legit aquesta naració i l'anterior. Encara que una mica amarg, el tema dóna, xicot. I ara que l'has trobat, aprofita'l! Amb eixe to irònic i humorístic que has emprat, i que tant li escau. O al menys, a mi m'ho sembla.

Valoració mitja: 8.17