Blanc

Un relat de: Arnau

Fa dies que hi dono voltes. Dies i dies tancat aquí, en aquesta cel·la de parets blanques. Jo ja els hi vaig dir que em repugnava el blanc, necessitava una habitació amb les parets negres! Però no em van fer cas, em prenien per boig. Em passava les nits sense poder dormir. Durant el dia tot era molt tranquil, el sol entrava tímidament per la finestra i il·luminava tota l'habitació, hi havia silenci i jo podia relaxar-me i ordenar els pensaments. M'agradava recordar a la meva família, imaginava la meva filla jugant en un racó d'aquesta habitació, la meva dona mirava per la finestra amb ulls brillants, es girava cap a mi dibuixant un bonic somriure i m'animava a seguir lluitant, em deia una i altra vegada que algun dia sortiria d'aquí. Però cada vespre, quan el sol començava a amagar-se rere les muntanyes, elles s'esvanien ràpidament, es convertien en llum i marxaven en busca del sol. I jo em quedava sol en aquella cel·la, i era llavors quan aquelles parets blanques i fastigoses em començaven a parlar, em deien que mai sortiria d'allà, que estava boig i que era un perill per la societat. Eren repugnantment superbes, creien que tenien dret a humiliar-me, em tractaven amb menyspreu per no ser tant blanc com elles. Es reien de la meva pell grogosa i del meu cos quasi esquelètic. Sempre he odiat el blanc, tant net, tant simple, tant perfecte. Hauria estat molt millor en una cel·la negra, però no em van fer cas.

Però d'això fa ja tant de temps que no recordo per què estic tancat aquí . Ja fa anys que elles dues van marxar per sempre. Intento recordar la cara de la meva filla però només veig un cos sense rostre. Inspiro amb força intentant recordar l'olor que feia la meva dona però només sento l'olor a blanc. Una olor inapreciable que silenciosament s'introdueix al teu cos, et contamina lentament, molt a poc a poc, i quan te n'adones ja és massa tard per posar-hi remei. Sé que moriré en aquesta habitació, ja fa anys que respiro l'olor d'aquestes parets blanques i ja no hi ha cura possible que em pugui salvar. Resignat a acabar aquí la meva vida, aquest és el meu destí. Resignat a sentir cada nit els insults d'aquestes parets. Hauria estat molt més fàcil si m'haguessin tancat en una cel·la negra com jo els vaig dir, però no em van creure.

Comentaris

  • Reflexions[Ofensiu]
    jacobè | 06-04-2009

    M'acabo de llegir tots els teus relats. Parlen de la dificultat i la meravella de viure amb històries senzilles.
    La que més m'ha cridat és aquesta. Contraposes dos móns, dos colors, a través de la mirada que d'un home sol, trist i únic.

    A veure si m'inspiro amb la teva pluja d'estrelles.

  • Claustrofobia[Ofensiu]
    Unaquimera | 15-04-2008

    Vinc responent a la teva amable invitació, que t'agraeixo, i descobreixo el teu segon relat.

    És un text interessant, que recrea una atmosfera claustrofòbica en torn d'una figura humana solitària, una paranoia que ha devorat l'home que la pateix, una obsessió, un deliri, una impotència...
    M'ha sorprès el duel que planteges amb els colors, per original: normalment s'associa el negre amb pessimisme i el blanc amb renaixement, però en aquest cas has invertit els atributs amb èxit.

    Has fet una bona feina i has sabut jugar amb els recursos triats.

    Espero que continuïs publicant ... ja saps allò que diuen: no hi ha dos sense un tercer!

    T'envio una abraçada doble,
    Unaquimera

  • Infinita tristesa[Ofensiu]
    Capità Borratxo | 14-04-2008

    Quan el blanc t'envaeix d'aquesta manera només la profunditat i la immensitat del negre el pot véncer...

    Enhorabona pel relat!

  • Clar de lluna | 10-04-2008

    ...molt bones! Relat trist d'un malalt tancat en un psiquiàtric, no? Jugues amb els colors, és com que el negre culpi al blanc de la seva malaltia, la sensació és que el negre és la curació i el blanc el causant que estigui allà i el pas del temps passi fins rebatre-li tot. Final trist, al cap dels anys continua allà tancat i ja no és capaç de recordar la família, la qual l'ha abandonat, no?

    Espero el teu pròxim relat!

    Una abraçada!

l´Autor

Foto de perfil de Arnau

Arnau

21 Relats

59 Comentaris

26886 Lectures

Valoració de l'autor: 9.70

Biografia:
Vaig néixer l'any 1985. A aquesta edat hauria de començar a ser una persona responsable i treballadora, però els que em coneixen saben bé que no ho acabo d'aconseguir del tot. Us enganyaria si us digués que no somio en arribar a ser un escriptor recordat al llarg dels anys, però tots sabem que és impossible amb el meu nivell, molt haurien de millorar les coses. Així que em resigno a dir que escric per passar l'estona i perquè em posa de molt bon humor.