Seguint els meus somnis

Un relat de: Arnau

"Vols ser feliç? Somia i converteix els somnis en realitat". Quatre paraules que repetia la meva avia una i altra vegada. Tenia alzheimer, vivia a casa amb mi i amb la mare.
- Qui és aquest noi tan eixerit? Ets el Joan?
- No iaia! Sóc el Roger.
- Així no ets en Joan? On és en Joan?
- No ho sé! No sé qui és en Joan!
- Joan, maco, vols ser feliç? Somia i converteix els somnis en realitat.
- La mare diu que vagis a dormir, que és tard.

I un bon dia vaig decidir fer-li cas. I tu et demanaràs: "Per què?". Doncs molt senzill amic meu, vaig somiar la cosa més meravellosa que mai podràs imaginar. Era tan bonica, tan preciosa, que si no intentava fer-la realitat, hagués mort de tristesa. "Què vas somiar?", deus pensar. Quin somni et pot portar a viure sota un pont. Segur que penses que estic pitjor que la meva avia. Clar que estic pitjor, la molt bruixa tenia un do! Aconseguia fer realitat els seus somnis i podia tornar a somiar de nou. I jo fa casi quaranta anys que persegueixo el meu primer somni. Però, potser, perquè em veus amb aquesta pinta, et penses que estic vençut? Potser, perquè visc i dormo al carrer, penses que sóc un pobre desgraciat? Doncs mai has estat tan equivocat, amic meu. No canvio ni un sol segon del que m'ha passat des d'aquell dia.

Espera! No marxis! On vas? Vols saber quin va ser el meu primer somni? La raó per la qual estic aquí, somrient com un sonat? Mira allà a dalt. Passejant per aquest pont, em sembla recordar que serà una nit d'hivern. Una noia d'ull plorosos, s'acostarà amb passos tremolosos a la barana. S'enfilarà amb la intenció de saltar. Sabates de llargs talons, vermelles com els seus llavis. El vestit que porta és prim, tremola. Tancarà els ulls i es disposarà a saltar, però just abans de fer un últim pas buscarà qualsevol altre sortida. Alguna raó per no acabar amb tot. I veurà aquest vell brut i borratxo allargant-li la mà. Somriuré i li donaré la mà. Quina forma més senzilla de salvar una vida. Entens ara, amic meu, perquè he seguit aquest camí? Potser no em creus, però saps què és el més meravellós de tot plegat? Que quan hagi acabat, somiaré de nou, i tornaré a fer realitat el meu somni. I somiaré de nou i tornaré a fer realitat el meu somni.







Comentaris

  • Llegint el teu relat[Ofensiu]
    Epicuri | 19-11-2009

    i tot seguit la teva bio. Veig que ja tens els somnis. Això és molt! no més et cal seguir-los.

    Tot passant una bona estona i posan-te de bon humor. Fent passar bones estones i posar de bon humor. Com has aconsseguit amb mi, ara. Un relat molt especial. Serà recordat.

    Un plaer de llegir.

l´Autor

Foto de perfil de Arnau

Arnau

21 Relats

59 Comentaris

26783 Lectures

Valoració de l'autor: 9.70

Biografia:
Vaig néixer l'any 1985. A aquesta edat hauria de començar a ser una persona responsable i treballadora, però els que em coneixen saben bé que no ho acabo d'aconseguir del tot. Us enganyaria si us digués que no somio en arribar a ser un escriptor recordat al llarg dels anys, però tots sabem que és impossible amb el meu nivell, molt haurien de millorar les coses. Així que em resigno a dir que escric per passar l'estona i perquè em posa de molt bon humor.