VEURE COLORS

Un relat de: montserrat vilaró berenguer

La dona amb un raspall va pentinant el cabell ros de la noia. Va vestida de blanc igual que totes les noies , però la seva pell és més fosca i el seu parlar té un accent estrany i dolç, que no ve del català, ni de bon tros del castellà.
La noia asseguda en una cadira de cop i volta interromp el seu silenci, deu tenir dotze o tretze anys a molt estirar i s´adreça amb veu baixeta a la dona.
- Anissa, em podries descriure la sortida o la posta de sol?. Ara ja mai ho podre veure.
Explica'm com és el teu país.
La dona de cara bondadosa deixa de raspallar els cabells i comença a parlar.
- Tot, és una explosió de colors, els vermells són més vermells, els blaus més blaus , i hi ha una llum que jo no he vist mai aquí, és diferent, tot molt més bonic i més esplendorós ja t´ho explicat moltes vegades, si trobo a faltar quelcom és els colors de la llum del sol del meu país africà, ja sé que allà hi fa més calor, tot és més pobre, tot és més insignificant però els color del cel són diferents, és com una explosió de focs artificials.
La nena escolta i pensa li agradaria veure aquesta explosió, però ja fa tat de temps que no veu res, que quasi ha oblidat el color dels ulls de la seva mare, blaus com els seus,. Però ella pensa que des de l'accident que va perdre la vista tot ha sigut diferent, tot és de color negre i ella no veurà més el sol, ho va dir el metge oculista, ha perdut la vista per sempre, una llàgrima fugissera se li escapa dels ulls i li rellisca galta avall. Pensa que és afortunada la seva família és rica li poden donar tot, però el que més li agradaria veure no li poden comprar , llavors uns braços l'abracen amb amor, és l´Anissa i ella amb sanglots també se li estreny fortament.

Comentaris

  • La nena cega.[Ofensiu]
    Nil de Castell-Ruf | 22-03-2020 | Valoració: 10

    Com sempre saps arribar al cor de la gent amb els teus entranyables relats. Enhorabona i per molts anys. Nil

  • Explosió de colors[Ofensiu]
    PERLA DE VELLUT | 17-03-2020 | Valoració: 10

    Molt bonic i tendre aquest relat. La tendresa de l'Anissa és molt trista, al haver perdut la vista. Desitja veure els colors. Fa fet somriure molt.
    Una abraçada i gràcies per comentar-me l'últim relat que he publicat.
    Perla de vellut

  • Empatia[Ofensiu]
    SrGarcia | 17-03-2020

    No l'havies publicat ja, aquest relat? Em sembla recordar la història i el nom d'Anissa.
    De totes maneres, és un relat molt bonic, de molta empatia amb els que sofreixen com la nena cega.

  • Tendresa...[Ofensiu]
    Romy Ros | 16-03-2020

    No hi res més bonic que gaudir de l'esclat dels colors de la vida, i si no es pot, reconfortant és la tendresa. Gràcies per explicar-ho tant bé!

l´Autor

Foto de perfil de montserrat vilaró berenguer

montserrat vilaró berenguer

464 Relats

1635 Comentaris

322124 Lectures

Valoració de l'autor: 9.89

Biografia:
Tota la meva vida he sigut lletraferida. M'agrada molt escriure, perquè
a dins meu està ple d'històries i tinc com una necessitat d´explicar-les
Per mi és un plaer compartir somnis i pensaments amb qui tingui la paciència de llegir i procurar entendre els meus humils escrits ,fets amb tot el meu cor. Moltes gràcies per la vostra gentilesa.