Una volta al món.

Un relat de: Rafael Pescador Lozano

Josep havia rebut una important herència que li permetria realitzar el somni de la seva vida: fer la volta al món. Solter, amb bons recursos econòmics i una excel·lent salut, tenia tot el necessari per emprendre aquest gran viatge. No obstant això, preferia fer el viatge acompanyat, però ningú del seu entorn social estava disponible per acompanyar-lo.
Recordant una llibreria especialitzada en viatges que sovint visitava, va pensar en el plafó de suro a l'entrada on la gent deixava anotacions buscant companys de viatge. Decidit, va escriure una nota explicant el seu desig i hi va posar la seva adreça electrònica. Al cap d'uns dies, Josep va començar a rebre correus electrònics de persones interessades a acompanyar-lo en aquesta aventura. Entre tots els missatges hi havia dos correus que li van despertar especialment l'interès. Els remetents semblaven compartir la seva passió pels viatges i tenien experiències interessants que podrien enriquir el viatge.
El primer correu era de Marta, una jove fotògrafa freelance, que havia estat viatjant per diversos països documentant cultures i paisatges. Marta descrivia amb passió les seves aventures i la seva motivació per descobrir nous llocs. Josep va quedar impressionat per la seva capacitat de capturar moments especials i pensava que les seves habilitats fotogràfiques podrien aportar una dimensió única al viatge.
El segon correu venia d'en Pere, un professor d'història jubilat. Pere explicava que, després de dedicar tota la seva vida a l'ensenyament, finalment tenia el temps i els recursos per veure en persona tots els llocs sobre els quals havia estat ensenyant als seus alumnes durant anys. La seva vasta experiència i coneixement sobre diferents cultures i èpoques històriques feien que Josep pensés que seria un company de viatge increïblement interessant. Responent a aquests correus, Josep els va proposar una cita en un bar cèntric per conèixer-se millor i discutir els detalls del viatge. Així, amb il·lusió i una mica de nervis, va esperar el moment de trobar-se amb els que podrien convertir-se en els seus futurs companys de viatge en l'aventura de la seva vida.
El dia de la trobada, Josep va arribar al bar amb antelació, assegurant-se de trobar una taula tranquil·la on podrien parlar còmodament. Marta va ser la primera a arribar. Era una dona enèrgica i carismàtica, amb una càmera penjada al coll. Van passar una estona agradable compartint històries de viatges anteriors i discutint possibles destinacions per al seu viatge al voltant del món. La seva energia i entusiasme eren contagiosos, i Josep es va sentir cada vegada més segur que Marta seria una companya excel·lent.
Poc després va arribar en Pere, amb un llibre a la mà i un somriure afable. La seva presència era calmada i tranquil·litzadora, i aviat van començar a parlar de llocs històrics i cultures antigues. Pere tenia una manera captivadora d’explicar històries que feia que tot semblés més fascinant.
Després de llargues converses amb tots dos, Josep es va adonar que tant Marta com Pere aportaven qualitats úniques que enriquirien el viatge. Decidit a no haver de triar entre ells, els va proposar la idea de viatjar tots tres junts. Marta i Pere, emocionats per la proposta, van acceptar immediatament.
Amb l'equip format, Josep, Marta i Pere van començar a planificar els detalls del seu viatge al voltant del món. Cada reunió que tenien estava plena d'entusiasme i idees, i amb cada pas que feien en la planificació, Josep se sentia més emocionat pel que estava a punt de convertir-se en l'aventura de la seva vida.
El viatge va durar sis mesos, va ser una experiència inoblidable. Pere va escriure un llibre sobre l’aventura al voltant del món amb fotografies professionals de Marta. A cada presentació del llibre mai faltava Josep, molt feliç pel resultat de la seva iniciativa. Van reunir tants detalls en el llibre que en la tercera edició van ser invitats en un programa televisiu de molta audiència.

Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer

l´Autor

Foto de perfil de Rafael Pescador Lozano

Rafael Pescador Lozano

61 Relats

89 Comentaris

21630 Lectures

Valoració de l'autor: 9.87

Biografia:
Nascut a 1948, de ben petit hi havia sentit una gran afecció per escriure relats i històries fantàstiques. Més endevant, la feina i altres afeccions artístiques, van apartar-me d'aquesta pràctica,malgrat que sempre que he tingut ocasió aprofito per expressar-me mitjançant la paraula escrita. Des de 1974 escric un diari personal, fidel company dels meus pensaments i testimoni de la meva memòria.

Adreça electrònica:
pescador.rafael@gmail.com