Una parella per celebrar

Un relat de: Magda Garcia
Podríem dir que eren una parella de bons amics. Feien molta patxoca. Quan passejaven per la Rambla, cap al Port, i caminaven davant de les terrasses on molts veïns i turistes prenien un vermut se’ls miraven de dalt a baix perquè feien molt de goig.
Ell alt i prim, sempre amb aquell tarannà tocat i posat. Semblava un ú.
Ella s’havia tornat més grassoneta, amb les seves corbes a l’alçada de la pitrera i de la cintura. El cert és que amb els anys havia anat guanyant pes però conservava aquestes línies sinuoses que encara feien girar més d’un cap. Era com un tres personificat.
Aquella tarda s’havien vestit de vermell, amb uns tons brillant i alegres, perquè volien ser la cirereta d’un pastís d’aniversari d’un noiet que feia 13 anys.
Per això ells eren les espelmes que s’enfilarien sobre la nata muntada, envoltats de totes les gominoles que el decoraven, i quan els encendrien anirien desfent-se, pampalluguejant, regalimant la seva essència de cera molt lentament sobre les seves formes numèriques.
Nascuts per celebrar la vida, eren una parella de números de mar de flamencs. I el noiet que els va poder gaudir en el seu pastis se’ls endugué de record de tant content com estava.
Era feliç celebrant els seus primers 13 anys per molt que els grans li fessin bromes al respecte. Ell no se sentia gens supersticiós i no volia deixar-se influenciar per foteses.
Per sort seva, se sentia enamorat d’una nena que també tenia la seva edat, la Clara, i per res del món espatllaria aquests moments tan bonics.
Era la primera vegada i descobrien els primers petons.

Comentaris

  • Innocent i dolça joventut![Ofensiu]
    Cesca | 11-05-2023

    Una parella envejable! Qui els pogués arreplegar, altre cop, els tretze anys!
    I sí senyor, fora prejudicis. Un bon relat.
    Enhorabona. Sort.

  • Ell com un u i ella com un tres...[Ofensiu]
    PERLA DE VELLUT | 11-05-2023 | Valoració: 10

    M'ha fet molta gràcia, aquesta combinació de parella. Feien bona parella i eren feliços a pesar que arribaren als tretze anys. El celebraven amb molta alegria. El tretze també pot ser feliç.
    Un relat molt enginyós i molt bo, Magda.
    Bona vesprada i sort.
    Cordialment.
    PERLA DE VELLUT

  • 13 anys malgrat tot[Ofensiu]
    Atlantis | 11-05-2023

    és una edat bonica, encara que plena d'interrogants, per gaudir-ne.

  • L'enamorament...[Ofensiu]
    Rosa Gubau | 11-05-2023

    no deixa espai per les supersticions. Tot són flors i violes envoltades d'un encanteri que només veu un color. Un relat positiu i alegre molt ben redactat.

    Salutacions i sort Magda.

    Rosa.

  • Relat rebut[Ofensiu]

    Relat rebut correctament. Entra a concurs.

    Recorda, ja no el pots esborrar!
    Qualsevol dubte contacta amb nosaltres en el nostre correu:
    concursos.arc@gmail.com

    Gràcies per participar.


    Comissió XIII Concurs ARC de microrelats

l´Autor

Foto de perfil de Magda  Garcia

Magda Garcia

145 Relats

479 Comentaris

37821 Lectures

Valoració de l'autor: 9.60

Biografia:
Vaig néixer i visc actualment a Rubí (Vallès Occidental). Treballo a l'administració pública catalana. He residit a França (Paris, Toulouse) i al Canadà (Vancouver, Montréal). M'agrada escriure per transmetre sensacions creant personatges que mereixen volar per sí mateixos.

He guanyat el primer premi de microrelats de Sant Jordi del Districte Administratiu de la Generalitat de Catalunya (abril 2023) i el 1er Premi de Narrativa del Patronat de l'Ermita dels Sants Metges Sant Damià i Sant Cosme de Sarral (Conca de Barberà) els anys 2022 i 2023.

Tinc un parell de contes publicats en llibres digitals a l'Argentina, un relat penjat al blog guimera.info i he estat finalista de diferents concursos.