Una carta

Un relat de: eumolp

-I diu que la víctima portava aquesta carta a sobre?

"Benvolguda senyora,

"Fa dies que l'observo sense que vostè ho sàpiga i a la fi m'he decidit a escriure-li aquestes ratlles per fer-li saber que es troba en un gran perill.

"Ja sé que li serà difícil fer-me confiança venint com vénen aquestes paraules d'un desconegut que, a més, se li adreça anònimament. En desgreuge meu i per si això pot servir d'alguna cosa, m'avanço a dir-li que no puc actuar de cap més manera i que només fent el que faig ja corro un risc molt alt de comprometre la missió tan delicada que m'han encomanat.

"Fins ara vostè deu haver cregut que els accidents en què s'ha vist involucrada i dels quals s'ha salvat miraculosament eren fruit de l'atzar o d'una mala sort tenaç. Desenganyi's: ni accidents ni miracles, ni atzar ni mala sort. Li ho diré ras i curt: el seu marit la vol fer matar. I si fins aquí he pogut intervenir per evitar la desgràcia, ara és el moment que em temo que ja no me'n torni a sortir i per això em poso en contacte amb vostè.

"Sàpiga que a mi em van assignar el seguiment del seu marit per un afer d'espionatge industrial. En una de les vigilàncies a què el tenia sotmès vaig enregistrar la conversa amb un sicari a qui encarregava de preparar una mort que semblés accidental. No la voldria ofendre, però tal i com estan avui les coses, el preu era com aquell que diu un regal.

"Jo no puc aixecar la llebre, perquè el seu marit no és el principal implicat en l'afer que investiguem, sinó el fil que ens ha de conduir a destapar un assumpte de gran envergadura i de moment estic obligat a servir els interessos dels nostres clients. Però si tot va com ho tenim previst, en qüestió de quinze dies estarà tot enllestit i ja no em veuré lligat de peus i mans.

"Vagi molt amb compte aquestes dues setmanes. Així que donem el cas per resolt, li garanteixo que em posaré en contacte amb vostè de manera més solvent i franca i, si ho vol, l'ajudaré a fer front al seu problema.

"Atentament,

"Un amic."

-Sí, inspector.
-Vinga doncs, ja sabem cap on hem de tirar la investigació. Sembla clar que no es tracta de cap accident. Resoldrem el cas fàcilment.
-És que...
-És que què?
- Que sembla que sí que ha estat un accident. Sortia de casa corrent com una boja i el cotxe no l'ha poguda esquivar, hi ha testimonis. A més...
-A més?
-A casa seva hi hem trobat el marit amb el crani esclafat. Un cas de justícia ràpida, no li sembla?

Comentaris

  • Meryl | 16-02-2009

    fas un text entretingut alhora que vas conduint el lector cap al final esperat, que dóna un gir inesperat i es torna encantadorament senzill.

    sí, m'empeny la sana curiositat i ara donaré un volt pel teu blog.

    encantada :)

l´Autor

Foto de perfil de eumolp

eumolp

59 Relats

79 Comentaris

47768 Lectures

Valoració de l'autor: 9.66

Biografia:
jonais@gmail.com
...i si t'empeny la tafaneria (altrament dita sana curiositat): eumolp.blogspot.com