Un pas endavant

Un relat de: Naiade

L’Anna treballava en una unitat de recerca i investigació per a identificar l’origen i les possibles cures per a les malalties minoritàries. Sempre, però, els mancaven ajuts, les institucions governamentals els donaven mitjans en conta gotes.

Feia temps que l’equip investigava una malaltia genètica que un nombre minúscul de gent patia, però que no per això era menys important. Els primers senyals de la patologia començaven amb pèrdua de visió i a això li seguien altres símptomes que anaven minvant les capacitats de l’individu. Ella va decidir estudiar l’òvul des de la fecundació quan es barrejava l’ADN dels dos progenitors, ambdós sans. Es va adonar que el moment de la nidació, quan el zigot es fixa a la mucosa de l’úter i s’inicien les multiplicacions, las cèl•lules en principi nítides i de nucli perfecte, es tornaven borroses, com si un eixam de mosquits embolcallés el nucli.

- Aquí és on haig de cercar solucions, es deia ja un xic obsessionada...
En sortir del laboratori intentava distreure’s, les nits, però, ja no les podia controlar; no és que tingués problemes per adormir-se, era durant el son quan li apareixien aquells ous boirosos i envoltats d’eixams i la transportaven per túnels estrets i llargaruts, aleshores l’angoixa la despertava amarada de suor. Encara era fosc quan trasbalsada, s’asseia al sofà, intentant submergir-se de nou en aquells túnels, volent assegurar-se que hi havia quelcom que se li escapava i que tard o d’hora descobriria.

Un dia va assabentar-se dels excel•lents resultats de la Marató d’enguany, aleshores varen augmentar els mitjans per a les investigacions. Ella va treballar de valent, semblava abduïda, no sortia ni per dormir. En la foscor de la nit, tan sols es veia una llum i la seva silueta, trastejant i canviant portes al microscopi. Entre son i vetlla va aconseguir resoldre i desterrar l’origen de la malaltia.

Comentaris

  • Addicció a la feina[Ofensiu]
    Marseille | 22-03-2020 | Valoració: 6

    La persona que protagonitza aquest relat, em sembla enamorada de la seva feina i alhora, sense alicient per allò que l' envolta.Potser el seu entorn no és gaire rellevant per a ella.

  • Un pas i un altre[Ofensiu]
    Montseblanc | 10-03-2020

    No m’estranya l’obsessió de l’Anna. Quan es té la possibilitat de trobar el motiu i la cura d’una malaltia, qui és que pot dormir tranquil•lament? Encara que només sigui una malaltia minoritària, una sola vida salvada val totes les hores esmerçades en la investigació. M’ha fet esborronar quan he llegit que la protagonista ha trobat la solució. L’esperança no s’ha de perdre mai i el treball dur sempre dona els seus fruits.

  • Rectificació....[Ofensiu]
    PERLA DE VELLUT | 23-12-2019

    Vaja, m'he equivocat en la frase...
    Sort que amb perseverança... i els recursos dels mitjans d'investigació........

    (no és perseverància).... error meu...

    Gràcies ......

  • L'experiència, de l'Anna.[Ofensiu]
    PERLA DE VELLUT | 23-12-2019 | Valoració: 10

    Sort que amb perseverància i els recursos del mitjans d'investigació, l' Anna, treballant amb molta cura per a solucionar-ho, el millor possible. Vaja! al final va aconseguir aquell origen de la malaltia. La seua investigació fou tan bona, que ho va desenvolupar.
    Gràcies per compartir aquest relat, tan original, Naiade.
    Que passes un Feliç dia de Nadal.
    Perla de vellut
    Gràcies pel teu amable comentari a L'onada de mar, i al del Salm 125 Déu protegeix als seus.

  • Perseverança[Ofensiu]
    Nil de Castell-Ruf | 21-12-2019 | Valoració: 10

    A vegades la informació ens ve canalitzada a través del nostre invisible ésser superior que habita en una vibració on res és impossible. Només cal ésser perseverant i treballar per amor al proïsme. El teu relat transmet aquests valors i això el fa summament alliçonador en el sentit cívic. Bon Nadal et desitjo, Nil.

  • Persistència[Ofensiu]
    Aleix de Ferrater | 21-12-2019 | Valoració: 10

    Insistint i insistint, finalment s'arriba a bon port. Tant de bo els experiments de l'Anna trobin la resposta i la solució a la malaltia! Relat ben actual, clar i entenedor. Una forta abraçada i bon Nadal!

    Aleix

Valoració mitja: 9

l´Autor

Foto de perfil de Naiade

Naiade

246 Relats

1711 Comentaris

274365 Lectures

Valoració de l'autor: 9.91

Biografia:
Fa temps que escric, necessito plasmar el que porto dins. També m'agrada pintar, pel mateix motiu.
Però escriure per un mateix no té cap gràcia, necessito estar en contacte amb gent que també li agradi i poder compartir i intercanviar opinions, consells.
Varen parlar-me de relatsencatala i aquí estic, satisfeta de formar-ne part.

R en Cadena



(fes clic a la imatge i descobreix què és "R en Cadena")


Lèvingir en va encadenar i jo he passat la cadena a orchid i entortilligat. També a gaia1, Follet, Blaumar i Atlàntida

Per qualsevol cosa aquest és el meu e-mail:

mlloretp@gmail.com