SOM UNA FAMILIA

Un relat de: Joana Llor Serra
A ningú se li escapa que d’uns anys ençà la imatge de la família s’ha anat transformant amb el temps. Però el pes de la tradició encara és fort i no és d’estranyar que quan un matrimoni es separa, sembla que el concepte perd la seva essència. I per què ho dic això, doncs per què avui de la manera més casual he fet un descobriment .
El dia s’ha llevat embromat, a Girona les boires matineres farien desistir de qualsevol pla. Amb l’esguard fix a la finestra el gebre com un llençol blanc cobria l’herba dels boscos urbans que ja justegen a les ciutats. He esmorzat a cor què vols amb el convenciment que en poques hores el sòl lluiria magnànim regalant-nos una jornada càlida.
Són les onze tothom dempeus i el dia s’ha aclarit a ulls veients. Conclau matiner amb les nenes per a decidir l’activitat del dia. Després de debatre les diferents propostes. Les tres hem acordat anar a veure els ànecs al parc del Migdia. Per mi un diari i unes revistes. Per la C. i la T. la companyia dels seus patins. El dia era gèlid però el sol tossut agafava posicions i ens oferia una escalforeta d’allò més plaent. Al cap de dues hores seguint l’antull de les nostres panxetes que no paraven de remugar hem decidit dinar allà mateix. Em plauen aquests moments de confidències entre nosaltres. Res del que es diu és banal, tot és transcendent. La C. ens ha explicat els seus conflictes amb les companyes de l’escola. La T. i jo l’escoltàvem com si fóssim davant d’un gran orador. La C. és tremendament expressiva, d’enraonar dolç. Els seus ulls canvien de color amb la llum del sol, com el camaleó que s’adapta a cada ambient i amb la mirada sap acompanyar amb precisió les seves paraules. La T. no s’ha perdut detall i com una nena gran també ha volgut donar la seva opinió. M’he aturat un moment a observar l’escena, les tres a taula, xerrant serenament, cadascuna intervenint a la conversa amb les nostres petites o grans aportacions. I me’n he adonat que no hi faltava ningú, hi érem els que havíem de ser.
Després dels postres les nenes inquietes no han volgut perdre ni un bri de diversió abans que el sol es fonés. He canviat la taula per un confortable sofà i amb la companyia d’un café, mentre encara fumeja, escric aquestes línies i penso que sense cap dubte, les meves filles i jo som una família.

Comentaris

  • Joana Llor Serra | 08-10-2012 | Valoració: 10

    mama soc la caterina la teva filla de 11 anys que es molt guapa es broma bueno lo que et vull dir es que ma agradat molt .

l´Autor

Foto de perfil de Joana  Llor Serra

Joana Llor Serra

30 Relats

18 Comentaris

21217 Lectures

Valoració de l'autor: 9.89

Biografia:
Vaig nèixer a Barcelona al 1965, des del 1998 visc a Girona, i he de reconèxer que és una ciutat feta a la meva mida. Em recordo de sempre escrivint dietaris, cada etapa de la meva vida sobre un paper. Fa tres anys em vaig separar i vaig entendre que a vegades s’ha de morir per tornar a néixer. Va ser un procés lent i dolorós, però el que jo en aquell moment no sabia és que era una pas necessari per començar un nou camí. Retrobar-se amb un mateix pot fer por, però sens dubte és una feina engrescadora.. I amb aquesta intenció vaig començar a escriure un nou dietari. Descobrir-me ha estat tota una aventura, recuperar la meva vida, les meves filles, els meus paisatges, absolutament tot el que m’envolta se m’apareix amb força i no vull deixar passar aquesta nova perspectiva. Arribo a “relats en català” de la mà del meu amic Lèvingir. I en aquesta web m’he sentit com a peix a l’aigua per què com a aprenent d’escriptor aquí he trobat un espai on poder transcendir i compartir. Aquí trobareu part del meu dietari però també d’altres experiments de narrativa creativa. Gràcies els que us atureu i em llegiu, els que opineu i als que no ho feu. M'agraden les crítiques per què sens dubte és la única manera de millorar. En qualsevol cas per a mi ja és un plaer i un privilegi, compartir aquest espai amb vosaltres.