Senyor meu!

Un relat de: llamp!
La senyoria no es guanya per l'edat, ni per l'experiència. La senyoria no et ve donada per ser llest, ni pel càrrec que ocupes a l'empresa. No, la senyoria no ve per tot això.

No senyor.

La senyoria et ve donada pels actes que et fan senyor. Pels mèrits que et fan senyor. La senyoria es guanya a pols. Desplegant les qualitats que tens. Explotant les teves qualitats i fent-les extensibles a tothom... o als teus propers.

El senyor no neix, sinó que es fa. El senyor es modela, es treballa, es fa amb el temps, amb la dedicació, amb la intenció i amb la devoció de ser-ho. El senyor ho és perquè s'ho mereix, perquè ha arribat al punt de guanyar-se la senyoria.

No per ser diputat es guanya la senyoria. No perquè et tractin de senyor, ho ets més de senyor. No per dir-te senyor en les missives postals, ets més senyor. No ets més senyor pel fet que et presentin com a senyor.

El senyor no accepta tal condició. El senyor no se'n sent de senyor. Els senyor no vol ser considerat diferent de la resta de senyors. El senyor vol treballar-se la condició de senyor.

El senyor és qui fa mèrits per ser senyor. El senyor ho sap. Tots els senyors ho saben.

Els altres ho reconeixen en el senyor. El senyor sigui amb tu, i amb el teu esperit.

Senyor meu!

Comentaris

  • Gran reflexió![Ofensiu]
    Bonhomia | 16-08-2016 | Valoració: 10

    Ei, llamp, una altra vegada ha passat molt de temps!

    M'ha agradat, el teu relat, perquè fa set dies vaig fer 38 anys, i això de senyor, a mi no em va. Encara que com ho enfoques tu sí! El mèrit el té qui el fa servir, entre tantes altres coses, com tu dius. I com tu dius, per a ser una gran persona un se sent bé, no per això ho han de dir els altres!

    Gran reflexió, la teva.


    Sergi : )

  • Cent per cent aixì[Ofensiu]
    montserrat vilaró berenguer | 11-05-2016 | Valoració: 10

    M´agrada com esrius. Quins versos i si la senyoria es guanya. Si senyoria tu escius be