L'Art del Correu Electrònic

Un relat de: llamp!
Jo, d'alguns correus electrònics en faig art. Malgrat no existeixi o no es reconegui un hipotètic o eventual "Art del Correu Electrònic", jo, alguns correus electrònics que he escrit al llarg de la vida han sigut molt treballats. Alguns molt llargs, altres més curts, altres carregats de filigranes, i altres molt austers. Un dia estava mirant la tele, no recordo si era la Sexta, i estava veient el programa "El Club de la Comedia" en el que sortien alguns humoristes, molt famosos en la època. Goyo Jiménez és un humorista de Melilla, crec... Un lloc al Nord del Marroc, colònia espanyola, molt famosa en el passat per ser un enclau militar on molts nois joves havien fet la "puta mili-kk", el servei militar. I aquesta gent tenia estigmes de per vida. Crec que molts espanyols hem arribat a estigmatitzar aquest punt geogràfic per racisme i per estar vinculat a l'exèrcit espanyol.

Doncs com anava dient, en Goyo surt i diu algo així com que "per què cal enviar correus electrònics si tenim Whatsapp, i les xarxes socials?", com menyspreant aquesta tecnologia que permet a les persones comunicar-se en la distància. Segurament, en Goyo, va fer algun acudit al respecte, que no em va sentar bé. Vaig pensar, llavors, que quan baixo les escales del meu pis, passo pel davant de les bústies de correus del meu bloc, a la planta baixa, i les veia plenes de cartes. Les carteres passen tot sovint i omplen les bústies de cartes. del banc, de propaganda, etc. i em dic a mi mateix: Serà idiota en Goyo? Fins l'any 2003-2004 en aquest país no va existir una "Tarifa plana" d'Internet, i van haver-hi manifestacions a Madrid i arreu d'Espanya per reivindicar la implantació de la Fibra Òptica, de les Tarifes Planes d'Internet, de la democratització d'aquesta tecnologia. Ho recordo, sí, com si fos ahir. I el que deia el Goyo em feia pensar que el correu electrònic està passat de moda. Per a res penso que sigui així, és a dir, des de temps immemorials, la carta escrita, el telegrama, les comunicacions en general han sigut revolucionades per aquest mètode que és el correu electrònic per internet, una gran revolució. Avui, quan passo per davant de les bústies del meu bloc de pisos, segueixo veient cartes dispositades a cada bústia, però potser moltes menys. És de sentit comú que cada vegada hi ha més gent que utilitza Internet i el Correu Electrònic per les seves comunicacions, en lloc del paper tradicional.

Jo no espero res a canvi quan escric un correu, ni tan sols una resposta, perquè en definitiva l'Art és Efímer, i sento que a vegades escric correus electrònics molt ben elaborats que són com castells de sorra, o estàtues d'aquelles que es veuen a l'Estiu que el mar i les onades acaben desfent en un acte d'humilitat i senzillesa, d'autèntica labor de l'escultor, qui s'ha esforçat en construir semblant obra, que resulta ser efímera, però sempre queda testimoni del video, que ens deixa a molta gent bocabadada.

Si em voleu escriure, us deixo tres dels meus correus electrònics: ferreteru@hotmail.com / ferreteru@gmail.com / ferreteru@yahoo.es

Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer