Sé que encara m'escoltes

Un relat de: manel

Fa molt de temps que ens coneixem, bé prou que ho saps. De ben petits, mentre ens perseguíem pel pati del col·legi, ja em vas captivar amb aquella cara pigallada, tan encantadora quan et sorgia el mal geni. Des de llavors he viscut per trobar-te, per coincidir en algun cafè, en algun sopar, en alguna cantonada.
Hem compartit adolescència, i més d'un tomb per la ciutat, on sempre m'acusaves de mentider quan se m'escapava algun afalac. Amb aquesta reacció aconseguies que em devorés la timidesa, i mai vaig acabar de fer el pas.
Et recordo en el teu casament. Feies goig amb aquell vestit d'un blanc trencat i els cabells recollits en una cua encisadora. Allà vaig conèixer l'Albert, el teu home, un paio agradable, honest, que t'estimava amb bogeria i amb qui, casualitats de la vida, vaig acabar treballant en el mateix despatx. Sense adonar-se'n m'ha portat el teu record cada matí, escampant la teva olor quan es treia l'americana.
Primer va venir la Dolors, la teva mirada calcada, el teu mal geni. Vaig viure el seu primer dia d'escola, quan, presa d'un atac de plorera, no se't desenganxava del vestit. L'Albert i jo rèiem per sota el nas, no es penses que ens fotíem, pobreta. Desprès va ser en Pau, una preciositat amb els ulls clars del seu pare però amb els teus irresistibles llavis, tan sorruts i tendres a l'hora, una combinació que m'ha fet volar en tants i tants de somnis, embriagat pel sabor d'un petó impossible.
I han passant els anys, i m'he convertit, gràcies a la feina amb el teu home i la nostra antiga amistat, en una mena de tiet solitari que apareix discretament en algun àpat familiar i a qui sempre envieu una postal quan marxeu de viatge.
Però ja en tinc prou, tant me fa el que pugui pensar l'Albert, tant me fa que ara reposis, ben quieta i pàl·lida, però igualment preciosa, dins d'aquesta pau que sembla eterna. Ha arribat l'hora de que ho sàpigues, sé que no és massa tard, sé que encara m'escoltes: T'estimo Maria, sempre t'he estimat i sempre t'estimaré.

Comentaris

  • Clar de lluna | 06-03-2008 | Valoració: 10

    ...és preciós. Tendre, trist i ple d'amor. No escollim a qui estimar, estimem i punt. Hi ha molts tiets repartits pel món, i no, mai és massa tard per dir t'estimo.

    Una abraçada!

  • Ja te l'havia llegit i...[Ofensiu]
    Carme Cabús | 04-10-2007

    ...m'havien agradat moltíssim les descripcions i l'evolució del relat. El final potser és una mica precipitat. Potser caldria un pas intermedi perquè no ens sobtés tant, però, en conjunt, em sembla un relat molt sensible i molt ben escrit, on queda molt ben dibuixat el peronatge protagonista.

    Una abraçada, manel!

  • És trist...[Ofensiu]
    Maria Sanz Llaudet | 24-09-2007 | Valoració: 10

    pensar que a voltes som incapaços d'expresar els nostres sentiments i que la por al rebuig o simplement al fet de que aquests no siguin compartits, ens ho impedeix. Penso que el sentiment de l'amor no hauria de restar mai en silenci, tant si és en mots com en gests que siguin capaços d'arribar a l'altra.
    Has descrit perfectament un amor silenciós que es conforma en compartir les vivències de la persona que estima i ser-ne una mica partícip a través de l'amistat. I malgrat pronuncii les paraules quan la Maria ja no el sent (o si), em pregunto quans cops haurà pensat, al llarg de la vida "per què no ho vaig dir quan era el moment"?
    Sembla que la vida no dona gaires segones oportunitats.
    Una abraçada

  • molt bo![Ofensiu]
    lallumdelafoscor | 21-09-2007

    M'ha agradat moltissim el relat

    Es nota que hi ha amors d'aquells que van creiexent mica en mica quan anem fen't-nos grans, es nota que vas sentir alguna cosa que sempre sentiras.

    Un relat molt viu i molt ben escrit.
    Un petó.

  • Compartint el to ...[Ofensiu]
    angie | 20-09-2007

    del meu relat presentat al mateix repte.
    La distància és curta i alhora massa llarga, però les vides d'ambdos són dues corbes d'una gràfica, comparteixen les coordenades.
    Era el repte que més em va agradar. Ja saps que m'encanta com escrius, t'ho he dit un munt de vegades.
    M'agrada especialment aquest "m'importa una merda el que pensi l'Albert" : i és que ningú pot controlar els sentiments, per molta amistat que hi hagi, i per molt respecte que existeixi. No som amos del cor (ni tan sols podem controlar el seu bombeig). I el final, lligat amb un títol perfecte, és encoratjador, per continuar la lluita pacífica i continuar estimant, sense esperar res més que una mica d'atenció.

    Molt bo!. Em va tocar i crec que aquí hi juga molt el que cadascú posa de la seva pròpia collita...

    angie

  • aaa | 20-09-2007 | Valoració: 10

    Impressionant. Impecable. Precís, acurat, amb un ritme perfecte i un final inmillorable.

    Roarscach.

  • Bonic i tristoi,[Ofensiu]
    ciosauri | 20-09-2007 | Valoració: 10

    com tots els amors impossibles. M'ha agradat aquesta teva versió i com l'has construïda. Salutacions!

  • Se'ns passen[Ofensiu]
    RATUIX | 20-09-2007

    camins sense trepitjar. I potser, encara que tard és millor aquesta reflexió que res.
    Amor i dolor van junts, tan si es un amor viscut com idealitzat.

  • Parlar quan és hora[Ofensiu]
    Anagnost | 20-09-2007 | Valoració: 10

    Tempus fugit...
    Una declaració tardana, aquesta.
    Diuen que som esclaus de les nostres paraules i amos dels nostres silencis, però també és cert que allò que no diguérem quan era hora, segurament no ho acabarem dient mai, o, com en el cas del protagonista del cas, ho direm quan ja no ens poden escoltar. Tot i que ell es vulgui aferrar a la il·lusió que encara l'escolten.
    Molt ben plantejat, aquest relat.

Valoració mitja: 10

l´Autor

Foto de perfil de manel

manel

97 Relats

432 Comentaris

103670 Lectures

Valoració de l'autor: 9.85

Biografia:
Potser ja ha arribat el moment de canviar la meva biografia.
El problema és que encara vaig néixer al 66 i encara visc i treballo a Girona.
Per tant, des d'aquí us convoco a una pròxima revisió dels fets.

"Plaers:

El primer esguard per la finestra al matí
El vell llibre retrobat
Rostres plens d'entusiasme
Neu, el canvi de les estacions
El diari
El gos
La dialèctica
Dutxar-se, nedar
Música antiga
Sabates còmodes
Comprendre
Música nova
Escriure, plantar
Viatjar
Cantar
Ser amable."

Bertolt Brecht