Rosa d’abril... [temps real de lectura: 1 minut]

Un relat de: Joan Colom
Mentre segueixo esperant que es desencalli el NanoRepte 1058 us explicaré un conte.

Aquella ànima càndida que, a l’hora d’enviar un relat al NanoRepte 1057, no va preveure que podia resultar guanyadora, que això l’obligaria moralment a estar a l’aguait per reaccionar amb diligència, donat el cas, convocant el 1058, i que potser aquesta capacitat de reacció no seria compatible amb la dedicació necessària per preparar unes dures oposicions, s’adonà que el bar del Passeig Pere III on s’havia refugiat, fugint de casa i de la calor extrema, tampoc no reunia condicions per assolir un acceptable nivell de concentració: aquelles nenes que netejaven els vidres del carrer, tot exhibint els seus culets primorosos, estaven acaparant massa la seva atenció.

I fou llavors quan tingué la il·luminació. Sortosament no anava a Damasc ni muntava a cavall, si no hauria caigut de morros per terra, pero sí que tot el que l’envoltava es va enfosquir sobtadament i només el perfil serrat de la Muntanya Santa aparegué, com si fos una holografia, retallant-se contra la foscor. La solució als seus problemes només era a vint-i-cinc quilòmetres: hostatjant-se a les Cel·les Abat Marcet, lloc de reclusió obligada de tot opositor catalá que es preés, s’aïllaria prou bé, perdria de vista luxurioses carnalitats i recuperaria la pau interior. I potser, fins i tot, se’n recordaria de convocar el NanoRepte 1058.

Comentaris

  • ja t'ho dic jo ara[Ofensiu]
    Fidel Català | 22-07-2023

    No es llegirà ningú de l'associació aquesta parrafada.
    Prepara't i beu-te una til·la, i després jeu i descansa a l'ombra.

    Quin riure! Et penses que ets no se sap què?
    Escolta, espero que en un futur, l'ordre dels relats els pugui modificar el mateix autor, així no patiràs aquests atacs d'excés dialèctic.

    Quin riure Joan!

    El teu amic ha tornat aquest cap de setmana! Gaudeix-ne.

  • Un gra massa[Ofensiu]
    Joan Colom | 21-07-2023

    Benvolguts i soferts validadors, de segur que aquesta maleïda calor ens afecta i converteix els lletraferits en més hipersensibles del que normalment ja som, però crec que n’esteu fent un gra massa.

    La petita història dels relats "Dimarts geriàtrics de cine", "Esteban González Pons" i "Rosa d’abril…" és aquesta:

    Els quatre últims relats els havia enviat amb aquest ordre:
    1) "Dimarts geriàtrics de cine."
    2) "Esteban González Pons."
    3) "Rosa d’abril..."
    4) "Vint nanoacudits sobre PUNTUALITAT."

    Però han estat validats en aquest altre ordre:
    1) "Dimarts geriàtrics de cine."
    2) "Esteban González Pons."
    3) "Vint nanoacudits sobre PUNTUALITAT."
    4) "Rosa d’abril..."

    Tenia molta importància aquesta alteració? Òbviament tot es relatiu i no ha passat cap desgràcia per culpa d’això, però hauria anat bé que s’hagués respectat l’ordre original perquè, d’alguna manera, aquests quatre relats resumien la història d’una petita picabaralla entre el company Kefas i un servidor. Us en puc fer cinc cèntims, explicant que el NanoRepte 1057 (LA PERSIANA) el va guanyar Kefas el dia 5 al matí; el dia 6 a la tarda li vaig enviar un recordatori; el dia 8 n’hi vaig enviar un altre, amb un punt de mala llet; el dia 11 em vaig permetre enviar un suggeriment a SinKaLip, gestor del NanoRepte 1057, proposant-li que, si al dia següent, en que es complia una setmana, Kefas seguia sense donar senyals de vida, desencallés la situació demanant-li a Iona, que havia estat la segona més votada, que es fes càrrec de la convocatòria del NanoRepte 1058; el mateix dia 11 AssociacioRelataires va fer una crida a la concòrdia i, més tard, gairebé a mitjanit, Kefas va intervenir excusant-se per estar preparant unes oposicions, entre altres coses, però sense convocar el NanoRepte 1058; el dia 12 vaig enviar els relats "Dimarts geriàtrics de cine" i "Esteban González Pons", i en ambdós feia constar que els havia escrit per entretenir l’espera del NanoRepte 1058; el dia 13 me’ls vau publicar i jo vaig enviar el relat "Rosa d’abril..." en què al·ludia a l’escrit de Kefas, sense esmentar-lo a ell, i venia a dir que les seves eren excuses de mal pagador; el mateix dia 13, al vespre, Kefas convocava el NanoRepte 1058 (PUNTUALITAT), i el dia 14 jo enviava en relat "Vint nanoacudits sobre PUNTUALITAT" i immediatament presentava dos d’aquests nanoacudits al NanoRepte 1058.

    El dia 15 em vau publicar "Vint nanoacudits sobre PUNTUALITAT", però "Rosa d’abril..." seguia sense ser publicat, així que el dia 16 vaig adreçar-me a AssociacioRelataires per exposar el cas i us vaig preguntar si hi havia algun problema amb "Rosa d’abril...", pensant que no hagués estat aturat pel contingut, i el 18 em vau contestar que ja l’havíeu validat i que el retard es devia a que us havia passat desapercebut, entre tants missatges-escombraries que havien arribat aquells dies.

    Doncs bé, l’únic que afirmo en el comentari precedent són dues coses:

    A) Que "Rosa d’abril..." havia d’haver-se publicat després de "Esteban González Pons", abans que Kefas convoqués en el Fòrum el NanoRepte 1058 (PUNTUALITAT) i que jo enviés "Vint nanoacudits sobre PUNTUALITAT". Per cert, ara m’adono que m’he confós i que havia posat «entre els relats "Dimarts geriàtric de cine" i "Esteban González Pons"», però tant se val l’ordre relatiu entre els tres primers relats: el que compta és que tots tres eren previs a la convocatòria del NanoRepte 1058 i havien d’haver estat publicats abans que el relat "Vint nanoacudits sobre PUNTUALITAT".

    B) Que la publicació tardana de "Rosa d’abril..." era per causes alienes a la meva voluntat, cosa que no em podeu discutir. Ni justifico ni valoro la vostra tasca de validadors. Respecte al comentari meu de molt mal gust, suposo que us referiu a la sobtada desaparició del NanoRepte 1056, que havia gestionat Jaume Balcells, i que va resultar ser un més dels efectes produïts pel fet que aquest company abandonés RC, esborrant el seu perfil. Sobre això, el 29 de juny preguntava a AssociacioRelataires: "Què ha passat? És que tornem a reescriure la Història, com quan Stalin va fer desaparèixer Trotski de les fotos on sortia acompanyant Lenin, o com explica George Orwell en la seva distopia 1984? O tot ha estat fruit d'aquest calorós juny i de les merescudes vacances que us heu pres els més experimentats? :-)". Aquesta pregunta la repetia el dia 5 i, en la vostra resposta dèieu, entre altres coses: "Potser sí que veus conspiracions on no n’hi ha". I jo us vaig contestar: "Pel que fa a la meva tendència a veure conspiracions arreu, potser és que no tenim el mateix sentit de l'humor. Per si no n'havia prou amb l'aspecte forassenyat del comentari, aquesta vegada un havia dibuixat l'emoticon :-)". Em pensava que estava amortitzat, aquest tema.

  • Enhorabona[Ofensiu]

    Esperem que en la futura pàgina que s'està treballant no calgui fer comentaris com el teu anterior per justificar o valorar cap acció accidental per part dels validadors. Ens sembla de molt mal gust, el comentari que tu mateix fas en un relat teu, insinuant que la culpa la té qui valida.
    No és la manera que la persona encarregada de validar relats espera ser tractada. Si en un futur tens altres incidències, valora si et calia afegir aquest comentari en el teu relat, o som gaires els qui validem, i tots ens tenim molta estima.

  • Aquest relat hauria d'estar més enrere[Ofensiu]
    Joan Colom | 18-07-2023

    Per causes alienes a la meva voluntat, aquest relat ha trigat uns quants dies a ser publicat. Hauria d'haver aparegut el dia 13-07-2023, entre els relats "Dimarts geriàtric de cine" i "Esteban González Pons", hores abans que el relataire Kefas convoqués en el Fòrum el NanoRepte 1058 (tema: PUNTUALITAT).