Ric per un instant

Un relat de: Magda Garcia
24253 miil eeuros. 46790 miil eeuros. En Manel escoltava el sorteig de Nadal mentre es movia per la ciutat anant a treballar. Arribat a la feina, els nens de Sant Ildefons continuaven cantant xifres. Tot d’un plegat, silenci. La ràdio va quedar sense connexió. No s’escoltava res de res. Al cap d’uns minuts va tornar a sentir les veus dels nens cantant els números.
Anaven cantant-los però ell se sentia trasbalsat. No semblava el mateix sorteig d’uns minuts abans. I si es tractés d’uns hackers que havien piratejat la retransmissió i ara el sorteig que escoltava no era l’autèntic? Es va començar a atabalar i a sospitar que tot fos un engany. Que el sorteig no fos l’original dels nens de Sant Ildefons de tota la vida. A les altres emissores de radio no deien res del sorteig. La única que ho retransmetia era la seva.
Minuts més tard va sortir el gordo. El van repetir tres vegades. Amb parsimònia. 44556. 44556. 44556: “El meu número! He guanyat la grossa!” Estava boig de content perquè el seu numero havia sortit guanyador i això volia dir que era ric!
Però de sobte, el locutor va dir: “Sentim anunciar-los que aturem la retransmissió perquè hem detectat que el so que s’escolta a través dels micròfons no és el que veritablement canten els nens. Els números escoltats no son els cantats. Repetim. Els números cantats com a guanyadors i els extrets pels nens no son els mateixos”.
Al cap d’unes hores d’un enrenou brutal, amb els mitjans de comunicació que no paraven de bombardejar amb l’escàndol del sorteig de Nadal, es va convocar una roda de premsa. El portaveu de la loteria va anunciar: “La investigació conclou que cada jugador de la loteria ha escoltat dins del seu cap el número que havia jugat i que desitjava que sortís. No tenim cap explicació al respecte. Mai havia succeït quelcom similar i no sabem qui hi ha al darrere d’aquest fet”.
La il•lusió és l’últim que es perd. I escoltant el sorteig, cadascú a la seva manera, somiava ser ric. Ni que fos per un instant.

Comentaris

  • Quantes vegades![Ofensiu]
    Cesca | 13-12-2022

    Quantes vegades hem imaginat que ens tocava el premi gros de la loteria!
    Quants instants de realitat imaginària!
    Sort!

  • Imaginatiu i...[Ofensiu]
    llpages | 05-12-2022 | Valoració: 10

    val més que quedi en la ficció, que si mai ens trobéssim en un cas així, hi hauria un enrenou de ca l'ample. A veure com farien entendre als falsament agraciats que tot ha estat un estat mental passatger, no vull ni pensar la de disputes que hi hauria. De molt bon llegir, una estona de plaer amb sorpresa final, gràcies, Magda!

  • Un sol instant[Ofensiu]
    Prou bé | 04-12-2022

    Durà l'alegria d'haver guanyat, que supera a la sospita que no era allò el que passava realment. La capacitat per la il·lusió i l 'esperança és infinita.
    Relat molt imaginatiu i de molt bon llegir!
    Sort
    Amb total cordialitat

  • Il.lusió....[Ofensiu]
    Rosa Gubau | 04-12-2022

    per uns instants, tot i que amb sospita avançada a la realitat. Aixó sí que és tenir imaginació Magda.

    Un bon relat. Sort.

    Cordialment.

    Rosa.

  • Relat rebut[Ofensiu]

    Relat rebut correctament. Entra a concurs.

    Gràcies per participar.

    Comissió XIII Concurs ARC de microrelats

l´Autor

Foto de perfil de Magda  Garcia

Magda Garcia

146 Relats

487 Comentaris

38388 Lectures

Valoració de l'autor: 9.57

Biografia:
Vaig néixer i visc actualment a Rubí (Vallès Occidental). Treballo a l'administració pública catalana. He residit a França (Paris, Toulouse) i al Canadà (Vancouver, Montréal). M'agrada escriure per transmetre sensacions creant personatges que mereixen volar per sí mateixos.

He guanyat el primer premi de microrelats de Sant Jordi del Districte Administratiu de la Generalitat de Catalunya (abril 2023) i el 1er Premi de Narrativa del Patronat de l'Ermita dels Sants Metges Sant Damià i Sant Cosme de Sarral (Conca de Barberà) els anys 2022 i 2023.

Tinc un parell de contes publicats en llibres digitals a l'Argentina, un relat penjat al blog guimera.info i he estat finalista de diferents concursos.