RENÚNCIA AL SEXE

Un relat de: El follet de la son

No em miris, no pensis en mi, no em truquis, oblida els missatges. No tindràs mai res amb mi. Perquè els homes es redimeixin n'hi ha d'haver d'altres que renunciïn al sexe. Estem en una època d'impàs necessari, i la valentia no rau només en superar els perjudicis de sexe, ans és evident que les dones ens superen en moltes coses mentre nosaltres només disposem de la força bruta, no. La valentia rau en que mentre uns no tenen la valentia d'adonar-se que maltracten, d'altres hem de renunciar al sexe per tal de redimir-nos, hem d'abandonar l'enveja que ens crea la felicitat dels amors passat que amb raó fugiren de la nostra vida, hem d'abolir la mala maror envers les dones que considerem que ens traeixen, hem de parlar amb una dona essent conscients que l'objectiu final de la conversa no serà follar amb elles, hem de deixar de jutjar el sexe femení. És cert, el sexe no és tan important, ni tan sols un cinquanta per cent, ni tan sols un vint per cent. I malgrat saber que la nostra ment molt sovint es descontrola, la clau i la força no està en prevenir els pensaments, sinó en deixar-los sorgir a l'exterior de nosaltres pensats, controlats i sospesats, i si són nocius i destructius, canviats. No, dona, si no puc confiar en tu i tu no pots confiar en mi, perquè hauria de voler-te, perquè hauries de voler-me? No et miraré, no pensaré en tu, no et trucaré, oblidaré els missatges. No tindré mai res amb tu simplement perquè et vull respectar, perquè no vull cap iniciativa, perquè a voltes sento vergonya de ser home. I no saps la tranquil·litat que em dóna parlar amb tu conscient que a la fi de la conversa no hi haurà sexe, ni enamorament i que el fet de no posar-te la mà a sobre ni fer-te cap petó mentre et saludo significa que no cerco el contacte, sinó només la conversa del tu a tu i del cara a cara.

Comentaris

  • Qüestió de lletra[Ofensiu]
    Frèdia | 05-12-2006

    Tota una declaració de principis, però cal renunciar? Em sembla bé aquesta denúncia que vol acabar amb els tòpics. Però em reitero: denúncia no renúncia. Li canvio una lletra amb el teu permís.

    Fredia

  • ostres[Ofensiu]
    peres | 05-12-2006

    és veritat que aquest "complex de ser home" ens està fent força mal, perquè a mi tot sovint em vénen al cap idees d'aquestes. Autoculpabilització genèrica. Però jo no sóc culpable. Fa de mal dir, sembla que trenquis no se sap quina obligació de modèstia i fins i tot de prudència (ningú no sap el que farà demà, diuen), però parlem de coses molt serioses i els que som innocents tenim dret a dir-ho i a defensar-nos. Em sap greu tot el que passa, però crec que hi ha d'haver un terme mig. Dones, perdoneu-nos, però doneu una oportunitat als que van de bona fe, que si no hi sortirem a perdre tots, vosaltres i nosaltres.

    No, les culpes són d'aquest, d'aquell i de l'altre. Cal matisar i ser justos. Que són molts? Doncs, em sap greu, però no són tots. Ni ho seran.

l´Autor

Foto de perfil de El follet de la son

El follet de la son

98 Relats

171 Comentaris

91509 Lectures

Valoració de l'autor: 9.69

Biografia:
Tener el valor, sabiendo previamente que vas a ser derrotado, y salir a pelear: Eso es la literatura.

(R. Bolaño)
_____________________

Cada nit de deliris,
quan la foguera es fon,
reparteix pols de somnis
el follet de la son.

Si us puc ser útil per alguna cosa:
pradinyus@gmail.com