RARA AVIS

Un relat de: montserrat vilaró berenguer
Rara avis dec ser jo, que sempre que han volgut imposar-me una cosa per la força jo he fet exactament al revés. Dec tenir un esperit de contradicció o un cervell girat del tot. Més sempre que han intentat imposar-se per la força bruta jo no m’he deixat sotmetre.
I no dic pas que moltes vegades la he errada i els meus errors els he pagat molt cars, els he reconegut i els he plorat amargament.
També tinc esperit d’esmena i quan dic, això no ho faré mai més, doncs procuro complir la meva paraula.

Últimament tot sembla abocar-me a que no escrigui ni una paraula i no llegeixi ni una línea. Dons no senyors meus,la literatura sempre ha format part de la meva vida i ho continuarà formant, perquè em fa sentir be i perquè m’agrada i perquè he decidit des de sempre que seria una part molt important de la meva vida. Amb ella puc viatjar, somiar nous mons i fabricar personatges que a mi em doni la real gana. I perquè no penso renunciar mai a ella. Es a dir cada dia hi vull viure més immersa,per veure i sentir quelcom que passa en el mon últimament millor la literatura, per ara no m’ha donat mai un disgust.

També últimament tot sembla anar contra la nostra cultura catalana. Jo he nascut catalana i catalana moriré . Respecto qualsevol llengua cultura i la diversitat es el pa de cada dia i l’accepto. Com no tindria d’acceptar-ho quan els meus besavis no eren d’aquí i es van integrar molt be en la societat catalana. Els van integrat tant bé que inclús els van traduir el cognom, axó ja es de rucs, perquè no crec que aquells temps ho fessin de mala fe. Si per lo menys el haguessin traduït al català !!, més no, ho varen fer al castellà amb la “ñ” per nassos, i no m’estendré mes.

Ara sembla ens volen culturitzar molt. Tot axó ho trobo molt be, el que no em sembla be es la mala llet que porta el seu interior mes fosc. Jo no soc ningú i probablement no ho sigui mai. Tampoc ho pretenc soc massa humil i se les meves limitacions. Però he decidit una cosa, continuaré escrivint i ho faré en la llengua materna el català, perquè es la meva llengua de sempre i ho serà sempre i l estimo i per lo tant la faré servir. I això no vol dir que no respecti altres llengües i cultures. Més jo ho faré en català, ja us he dit que soc “rara avis” i esperit de contradicció i sempre que m´ han volgut imposar quelcom, no ho he fet. Per la meva manera de fer m’he creat una fama de tossuda i feta a la meva, per lo menys es que escolto sovint.
.

Comentaris

  • Bon relat[Ofensiu]
    Karin | 11-09-2016 | Valoració: 10

    M' ageada cim escrius

l´Autor

Foto de perfil de montserrat vilaró berenguer

montserrat vilaró berenguer

464 Relats

1635 Comentaris

323738 Lectures

Valoració de l'autor: 9.89

Biografia:
Tota la meva vida he sigut lletraferida. M'agrada molt escriure, perquè
a dins meu està ple d'històries i tinc com una necessitat d´explicar-les
Per mi és un plaer compartir somnis i pensaments amb qui tingui la paciència de llegir i procurar entendre els meus humils escrits ,fets amb tot el meu cor. Moltes gràcies per la vostra gentilesa.