Quina animalada!

Un relat de: Mercè Bellfort

QUINA ANIMALADA!


Aquesta nit no podia dormir. He donat més voltes que un ventilador, però aquest no m´ha servit de res per apaivagar la meva calor.
Després d´estar una hora llarga en aquesta situació tan desagradable he decidit posar els peus a terra i anar a les palpentes fins a la cuina.
Amb el llum de la nevera n´he tingut prou per agafar el bric de llet Nostra i preparar-me´n mig vaset, un xic xic tebiona que diuen que ajuda a dormir.
Fet aquest primer pas, n´he fet uns quants més per tornar a jaure al llit amb l´esperança de resoldre el meu problema d´insomni.
No sé com ni quan però el cas és que la cosa m´ha funcionat. Bé, m´ha funcionat d´aquella manera…
Es veu que m´he quedat amb la imatge del bric de llet en qüestió, en el qual hi ha una dona acaronant una vaca i fent-li un petó al morro. I per més inri llegeixo una frase al capdamunt que diu: "T´estimo". Quina bestiesa!
Sembla ser que el meu subconscient ha pres bona nota de la fotografia i de sobte m´he vist treballant de cuidadora d´animals en el Parc Animal de Sobrestany.
Allà he donat de menjar a tots els animalons: daines, cabretes, cérvols, ases… Però també m´he dedicat a raspallar-los, rentar-los; fins i tot a petonejar-los sense parar. Tan intensa ha estat la cosa que m´he tornat a desvetllar de l´ensurt. Em notava la boca enganxosa, bavosa. Una sensació fastigosa que m´ha obligat aquesta vegada a posar els peus a terra per anar directa al bany.
Sense pensar-m´ho dos cops- i menys ara en ple estiu- m´he dutxat amb aigua ben freda. Tot el cos, és clar, però especialment la boca. Necessitava negar-la d´aigua ben fresca per treure´m qualsevol resta de saliva animal aliena. He estat així tanta estona que gairebé m´ofego, però no… He tancat l´aixeta de la dutxa a temps. Una s´ha de saber cuidar!
I així ho he fet: en acabat, m´he untat el cos de crema hidratant i m´he posat unes gotetes d´aigua de colònia al voltant del coll i les orelles, com he fet sempre des que m´ho feia la meva mare de ben petita.
En fi, que he quedat com nova: fresqueta, olorosa i animosa.
Llavors és quan l´estómac ha començat a fer aquell rau-rau i he tornat a la cuina, aquest cop amb una altra cara, per preparar-me l´esmorzar.
En obrir la nevera se m´ha tornat a aparèixer la impactant imatge de la dona i la vaca i he pensat:
"Avui canvio el meu tradicional llet amb cafè i galetes per un suc de taronja i un entrepà de pernil dolç".
Deliciós! He començat a assaborir tranquil·lament el pernil dolç que estava boníssim i no sé per quins set sous m´han vingut al cap les imatges d´una munió de porquets rosadencs, suaus, als quals començava a petonejar.
Sort que ha sonat el telèfon i m´he aixecat d´una revolada per atendre´l.
-Hola, com estàs?- em diu la meva amiga.
-Mira, esmorzant un porquet… Ai, vull dir un entrepà de pernil dolç. Que bé que m´hagis trucat! Què hi ha de nou?
-Tinc una idea per aquest diumenge. A veure què et sembla… No et faria gràcia anar a passar el dia al Zoo? Fa molt de temps que no hi anem, oi?
-Sí, home i un be negre… Vaja quines idees més infantils que tens… Tu també, a les nostres edats creus que és normal?
-Escolta noia- em replica- Quina mosca t´ha picat?
-De mosca cap ni una… altres coses m´han picat, però deixem-ho córrer que és massa llarg d´explicar i encara em queda mig entrepà. Et proposo una alternativa: què et sembla si canviem els animals per un bon bany a la platja?
-Fet! Molt millor! Quedem davant el Restaurant "Els tres porquets". D´acord?
Què li havia de dir… Que no?




Comentaris

  • Gracies pel comentari !!![Ofensiu]
    entortilligat | 16-08-2008 | Valoració: 10

    Qualsevol dia deixo les vacotes i et dedico un poemet. M'has animat!

    muuuuuuuuuuuuuu

  • Vaja, vaja!!!!![Ofensiu]
    entortilligat | 04-08-2008 | Valoració: 10

    M'han dit les vaques: Com es que no l'hi has valorat si t'ha agradat tant?
    I m'han dit que et poses un "MU"(que vol dir=10).

    Mu. ai...fins ara!

  • Doncs, mira...[Ofensiu]
    entortilligat | 04-08-2008

    ...m'he despertat a mitja nit, tb per culpa de la calor, o jo que se... i ja que tampoc podia dormir, he obert l'RC i t'he trobat amb aquest relat tant real com magnific.
    Aleshores com que tinc vaques REALS i faltava poc per munyir-les m'he fet un bon got de llet de vaca(i aquesta si que es NOSTRA) i me l'he vegut. Però no et preocupis, ni ho intentis Mercè, que ja sé que no t'agradaria. El món ja no es recorda de l'autentic gust de la llet de vaca i quan l'hi deixo tastar a algú, el primer que diuent es ECSSSS, quina llet mes dolenta!!!!. Però buenu ja hi estic acostumat. Tothom es menja les coses ligth i si proben les autentique, de poc no es moren. Que hi fotrem!!!.
    Com t'he dit, ja era quasi l'hora de munyir i me'n he anat a la quadra i no he pogut somiar, sino que al atançar-me a la primera vaca, de poc que no em fot una coça i em fa somiar de veritat.
    Un altre dia parlarem dels meus somnis, com poden ser, el preu de la llet ruïnós que ens paguen i de como y porqué, despres de treure-l-hi tot el suc a la llet, l'embotellen i la foten mes cara que la mare que...Pero esto es otra history...

    Sort de la poesia!!! Si sabessis les vegades que a les vaques els hi faig un poema. Ara que l'únic que en trec es algun muuuuuuuuuuuuuuuu, i santes pascues. Alguna em mira amb ulls de vaca com si se'n fotes de la meva poesia, però tb ja hi estic acostumat. Les coses autentiques no ens saben comprendre tampoc als ligth...

    Molt bo el relat. Si em torno a despertar abans de l'hora, et tornaré a llegir. M'ha agradat molt el relat.

    I...com diu algú: "muuuuuuuuuuuuuu", que vol dir, una abraçada, amb idioma vaquil.

  • Divertida aquesta animalada, [Ofensiu]
    J.Lluís Cusidó i Ciuraneta | 09-07-2008 | Valoració: 10

    i mira!, m'ha caigut d'allò més bé ja que urgentment necessitava quelcom que m'alegres el dia.
    Amb una destresa especial has aconseguit enganxar-me des de la primera frase, amb un redactat senzill, planer, rapit de llegir ja que encadenes una frase amb l'altre amb una destresa especial, i per postra el que necessitava, divertit!.
    M'ha anat de conya llegir-te avui i penso que ho seguiré fent.

    J. Lluís Cusidó i Ciuraneta

  • Somnis, bestieses i humor![Ofensiu]
    Unaquimera | 09-07-2008 | Valoració: 10

    Què bé, llegir un relat d'humor en un dia com aquest! Un dia gris i nuvolat, pesat i xafogós,... i un relat fresc, lleuger, àgil, amb toc surrealista inclòs!

    Acabar una lectura amb el somriure a la cara sempre és una recomanació per al text, un mèrit del qual l'autora pot sentir-se ben satisfeta, ja que això vol dir que aquesta "animalada" no és cap "bestiesa"!

    A més, el fet de ser narrat en primera persona facilita l'apropament de la fantasia a la realitat, de la literatura a la confidència entre amigues... i aquesta es rep de molt bon grat en aquest cas.

    T'envio una abraçada abans d'anar-me a prendre quelcom fresquet... a una granja, jejeje!
    Unaquimera

  • Quin relat[Ofensiu]
    Nonna_Carme | 08-07-2008 | Valoració: 10

    més amè i veritable! M'he vist, a mi mateixa, deambulant pel pis, escalfant la llet i amb uns ulls com taronges a les tres de la matinada i si aconsegueixes tornar a dormir, tens uns somnis ben estranys.
    M'ha agradat molt llegir-te.
    Nonna_Carme

  • Jo també bec "Llet nostra"[Ofensiu]
    copernic | 07-07-2008 | Valoració: 10

    però encara que sempre m'havia sorprès la imatge de la nena fent un petó a la vaca (jo la compro semidesnatada) mai se m'havia ocorregut com idea per a un relat. Ho has aprofitat molt bé amb un text amb nocturnitat i alevosia. Deia Franz Kafka que aprofitava l'insomni per a escriure. Tu esprems la idea fent variacions sobre el mateix tema per a provocar el somriure del lector, una mica com passava amb la Noemí. Molt bé, bon aprofitament dels recursos narratius amb la reiteració del tema portat fins al final i fent-nos adonar de les possibilitats de les petites coses de la vida quotidiana.
    T'envio un petó d'aquells que sonen. Fins aviat, espero!

  • somnis d'estiu[Ofensiu]
    Avet_blau | 06-07-2008 | Valoració: 10

    Somnis mes fràgils, amb la calor.
    nits a bocins: de sed i suor,
    de viatges a la nevera ,
    o mullant-se la pell;
    somnis que es recorden,
    curiosament asociats amb suors i sabors

    Avet

  • Sommis i relitats.[Ofensiu]
    JOANPG | 06-07-2008 | Valoració: 9

    Em smbla molt normal i fins i tot ens passa a molts, qu la xafogor ens desvetlli i un xic de llet clentona o millor tèbia fa venir son.
    Els somnis, al meins a mí, els relaciono amb coses que m'ha passat darreramnt o que tinc en perspectiva de fer. De vegades son agradables i a voltes autèntics malsons.
    Molt bn descrit el teurelat,

    Permetem que t'agraeixi el comentari que em vas fer del meu relat OLZINELLAS presentat a barcelonatestimo.
    Per la norma de no passar de les 2000 paraules, em va quedar al tinter una infinitat de coses que recordo d'aquells anys d'infància, i que malgrat no ser els millors ,son nostres.
    M'hauria agradat parlar del fill del Barber (el gran tenor Carreras), del company dels
    Maristes de quart de Batxillerat (El Dr. Corbella), del que em seguia un o dos cursos darrere (Àngel Casas, el gran periosista), de les celbracions dels 75 anys dels Maristes...
    Ja et dic, una gran quantitat d'anècdotes i experiències viscudes. Prou de pallisa.
    Si ho vols en podem parlar llargament, però no aqui.

    Una forta encaixada de JOANPG.


Valoració mitja: 9.9