QUÈ COI HEM DE FER AMB ELS OKUPES?

Un relat de: Jaumedelleida

QUÈ COI HEM DE FER AMB ELS OKUPES?

Crec que són poques les persones que no hagin patit de prop o lluny la problemàtica que suposen els okupes. Conec un cas molt proper, on un pis propietat de la Sareb, s’ignora el nombre total d’ocupants que hi ha, car el moviment és gairebé nocturn i sempre s’hi veuen cares noves. Segons que expliquen els veïns del bloc afectat, aquests xicots no només no s’adapten a les normes mínimes de convivència, sinó que a sobre tenen mascota que no treuen a passejar i l’entrada de l’immoble sol ser l’espai adient per a les seves necessitats, i a la matinada molts cops demana eixir, bordant i despertant a tot el carrer. Evidentment tenen el corrent elèctric gratuït (ja se m’entén, no?), disposen això sí de moderns patinets, que com es pot suposar, recolzen on els hi sembla deixant a les parets les marques dels pneumàtics. I així un continu.

I jo em pregunto, com s’hi ha arribat a aquest estat? Com es tolera això? Quin control tenen aquests joves? Per què la Sareb (tot i que compleix amb els seus deures amb la comunitat) no té l’obligació de sanejar (literalment, des de tots els punts de vista) tots els seus immobles? La societat se sent indefensa davant aquesta situació i crec que la responsabilitat final és dels polítics. Tant costa fer un decret que qui no acrediti ser propietari o llogater d’un pis se’l pugui expulsar?

De seguir així, entenc que l’efecte crida que suposa aquesta permissivitat, faci que tot aquest jovent, sobre tot vingut del Magreb, intenti fer-se amos d’habitatges que en principi resten buits (o no), i trencant la majoria de vegades la normal convivència de la comunitat on diuen voler residir.

Tant de bo ocupessin les institucions d’igual forma, i així, això no passaria. Ah! que tenen els seus guardians i seria impossible?. Doncs perquè hi són els polítics i forces de seguretat per a la resta de ciutadans?
Jaumedelleida

Comentaris

 • Dif8cil[Ofensiu]
  Prou bé | 27-08-2022

  Algunes consideracions:
  No tots els ocupes són del Magreb. N'hi ha de casa bona, catalans.
  No tots ocupen per necessitat (alguns si per necessitat extrema). Per a alguns és una forma de rebel·lia, O un joc, O un despreci a les normes de convivència i als bens d'altri.
  No tots són bruts i incívics. N'hi ha que "recuperen espais" abandonats de la mà dels propietaris....

  No defenso la "ocupació" i menys si és per la força i si priva O dificulta al propietari poder recuperar el que és seu, però no crec que sigui fàcilment resoluble donat que es deu a molts factors que es troben al si de la societat.

  Amb total cordialitat

l´Autor

Foto de perfil de Jaumedelleida

Jaumedelleida

366 Relats

729 Comentaris

373039 Lectures

Valoració de l'autor: 9.73

Biografia:
Jaume Climent o Jaumedelleida. Lleidatà d'obligació i devoció.
Considerat un observador ciutadà de la seva ciutat natal, fa que a vegades col·labori amb la premsa local, mitjançant Cartes al Director i d'altres publicacions veïnals.

Autor de la novel·la L'ANSIA (Novel.la tèbia) [Gènere eròtic] Editorial CARPE DIEM (esgotada a llibreries, solament disponible digitalment a través del seu blog: Jaumedelleida

Autor del poemari BATECS (Amors, Enyors, Eros) Editorial:HONTANAR

Correu de contacte: jaumedelleida@gmail.com