Quan la Trudi es pinta els llavis o l’efecte papallona-Segon poema dedicat a la pintura

Un relat de: Ginebreda






Segon poema d'una trilogia inspirada en la pintura "Jove Proletari" de Paul Klee.(1879-1940) Suïssa. Els nazis van confiscar una gran part de la seva obra que consideraven un art degenerat.

Quan la Trudi es pinta els llavis o l’efecte papallona

Quan la Trudi es pinta els llavis,
treu del moneder la polvorera,
es recolza en un portal
que té la porta tancada
i picaporta daurada.
Contreu la boca com petonejant
i amb carmí color coral
amb cura se’ls acolora.
En acabar, somriu al mirall,
s’arrissa els rínxols del serrell
i es frega amb un dit les dents.
En l'espera, flexiona la cama dreta
I el taló alt de xarol negre
fa recolzar a la paret.
Com qui saluda el tramvia
aquell peu agita, alegre.
Torçant el coll es repassa
amb ull crític i precís
la costura de les mitges.
S’aixeca un pèl les faldilles
ensenyant-nos els genolls
blancs com la lluna I rodons .
Treu una punta de llengua,
es llepa l’hàbil índex amb deler
per aturar en el panxell
de la seda de la cama una carrera.
Els manobres paren d’arrebossar,
els paletes s’aboquen a les bastides,
de darrere l’orella es treuen el cigarret
i la conviden al que vulgui o a fumar.
Els vianants es giren admirats
per mirar la careta de nina
i el tramviaire embadalit no es fixa
que les rodes girigant trepitgen xapes
que a les vies han posat quatre sapastres.

En Kurt baixa del tramvia
amb el paquet amb un llaç
i el sobre cafè amb llet a la butxaca.
Llavors s'atura un motorista
crida a la noia amb un xiulet
i ella no s'ho pensa massa;
puja al sidecar amb gràcil salt,
la moto arrenca, embalada,
i es perd saltant les llambordes
amb la seva feliç càrrega.
El noi torna a la parada
a esperar per tornar a casa
i es fa una resignada reflexió:

Com poden canviar les coses
quan la Trudi es pinta els llavis!

Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer

l´Autor

Foto de perfil de Ginebreda

Ginebreda

37 Relats

172 Comentaris

8010 Lectures

Valoració de l'autor: 9.99

Biografia:
La Ginebreda és un ésser de l'imaginari català amb forma de dona d’aspecte arbori amb el cos de fusta, molsa i escorça. Té un temperament sanguinari i violent.

Però també va ser una dona real:

Eulalia Ginebreda (1584-1619) es va casar amb Pere Joan Totxo i en va prendre el cognom (es passà a dir Eulalia Totxa) .La seva mare, La Ginebreda (difunta abans de
1615) diuen que va ser qui va ensenyar a l'Eulàlia en quin bosc podia anar a trobar a Satanàs.
És acusada de bruixa, d'anar al bosc de Can Figueres de la Quadra a venerar al dimoni i de fer cas de les seves ordres. Se l’acusa d’intentar assassinar a diverses persones i de liderar un grup de sis o set dones.

El 1619 és empresonada, portada a Barcelona, sotmesa a turment i finalment penjada el 26 d’octubre a Terrassa.

Font: Lo negoci de las bruxas
ARXIU HISTÒRIC DE TERRASSA
ARXIU COMARCAL DEL VALLÈS OCCIDENTAL