PRINCESA

Un relat de: gustav
Cada cop que la princesa dipositava els llavis en la pell d’un gripau, s’inflaven de mala manera i la cara se li omplia de grans i erupcions. Malgrat tot, s’aferrava a aquest procediment com si fos vigent més enllà dels contes i les llegendes. Els amics i la família la titllaven d’excèntrica, però ella estava convençuda que era l’única manera de trobar el seu príncep blau i insistia a petonejar batracis, esperant que algun dia es faria efectiva la preceptiva metamorfosi.
Però el dia no va arribar mai i es va haver de rendir a l’evidència de què els seus òsculs no provocaven cap transformació en els petits éssers viscosos. En canvi, a ella, els constants petonejos l’estaven deixant una cara verda i llefiscosa i un cos que es començava a veure afectat per la mateixa infecció. Així que, avergonyida per la recerca estèril de l’home ideal i horroritzada pel seu nou aspecte, va decidir no tornar més al reialme on, d’altra banda, ningú la trobaria a faltar.
Mentrestant, el seu organisme experimentava més canvis, d’entre els quals el més evident –i preocupant— consistia en la disminució gradual de la seva mida. Cada cop es feia més i més petita, fins que un dia ho va ser tant que va desaparèixer de la vista de tothom i va haver d’aprendre a evitar les trepitjades humanes i a defensar-se dels depredadors.
I així, després d’un llarg període de temps, durant el qual havia assumit resignada la seva nova aparença, va arribar saltironant a un indret humit. Allà va trobar un grup nombrós de congèneres que vivien entre el fang. Els mascles, de seguida van percebre el seu aire distingit i van voler festejar-la. Llàstima que ella feia massa temps que havia oblidat les seves aspiracions nupcials.

Comentaris

  • Pèrdues[Ofensiu]
    Prou bé | 31-05-2021 | Valoració: 10

    Volent el millor va perdre tot el que tenia, fins i tot el desitgi d'aparellar-se quan podia fer-ho en el seu nou hàbitat. Molt bon relat! Amb total cordialitat

  • fora princeps i princeses[Ofensiu]
    Laura Serradell Meler | 22-04-2021 | Valoració: 10

    Un bon relat que fa pensar com d'absurda és l'espera dels princeps blaus. Hem de viure el present i la vida. Enhorabona per haver estat triat en el concurs. El relat s'ho mereix.

  • Enhorabona[Ofensiu]

    Benvolgut / benvolguda participant:

    Enhorabona! El teu relat ha estat seleccionat, pel jurat d’autors i d'autores de l'Associació de Relataires en Català, com a finalista de l'XI Concurs ARC de Microrelats "Gèneres Narratius" i per formar part del volum recopilatori amb totes les obres finalistes.

    És per això que, en haver quedat seleccionat/ada en la convocatòria, t’agrairíem que, tan aviat com et sigui possible, ens facis arribar l’autorització perquè el relat sigui inclòs al recull.

    Només cal que ens enviïs per correu electrònic a l'adreça: concursos.arc@gmail.com el text que adjuntem al final d’aquest comentari amb l’assumpte AUTORITZACIÓ PUBLICACIÓ RECULL ANIVERSARI, tot fent un copiar i enganxar, i complimentant les teves dades personals.

    Cordialment,

    Comissió de Concursos - ARC


    /////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////




    TEXT AUTORITZACIÓ

    En/na .........................................................................................................

    amb DNI. número ......................................................................................

    i nick/pseudònim relataire ......................................................................................

    AUTORITZO a l’Associació de Relataires en Català (ARC) a incloure el microrelat ...................................................................................................

    Seleccionat del mes de ..............................................................................,

    del qual en sóc autor/a, en el recull de microrelats “Gèneres Narratius” que s’editarà a finals de 2021.
    On vull constar amb el nom d'autor/a ............................................................... (en cas de no omplir aquest apartat s'entén que l'autor/a vol aparèixer al recull amb el nick/pseudònim amb el qual ha participat en el concurs).
    Així mateix també atorgo el meu consentiment per incloure qualsevol altre microrelat seleccionat al llarg de la present convocatòria i del qual jo en sigui l’autor/a i a difondre el seu contingut (en part o totalitat) pels mitjans habituals de l’ARC.

    Data .......................................

  • Quines aficions... [Ofensiu]
    Follet del foc | 28-11-2020

    M'ha agradat molt el teu relat! M'ha fetpensar en una amiga que de petita també petonejava gripaus!

  • Relat rebut[Ofensiu]

    El teu relat entra a concurs, gràcies per participar.

    Comissió XI Concurs ARC

l´Autor

Foto de perfil de gustav

gustav

60 Relats

90 Comentaris

37125 Lectures

Valoració de l'autor: 9.79

Biografia:
M'agrada escriure. Escric sense pretensions i sempre que puc, quan no puc (qüestió d'obligacions quotidianes), me n'adono que ho enyoro massa.

jsimon24@xtec.cat