Polisèmia

Un relat de: Iona
En Siset, en Paco, en Pep i el servidor que us parla, sempre passàvem les tardes al casal del poble. Entre el cafè i que xerres amb la mestressa, amb aquest o l'altre, fèiem les tardes. Amb el pas del temps, ja ningú gosava ocupar la nostra taula i havíem esdevingut una institució del local.

Però com ja sabeu, per molt que t'agradi una cosa, quan la rutina se t'apodera, malament rai. I exactament això és el que va fer que ens aficionéssim a participar en les partides de la quina. Amb el temps, ens vam passar al dominó. Després, amb la baralla espanyola vam aprendre a jugar al siset i a la brisca. Fins que va arribar l'hora de la baralla francesa i ens vam aficionar al pòquer. En Paco va portar un pot de cigrons i amb aquests fèiem les apostes. Però tant llegum ens va acabar empatxant i ens vam passar als cèntims d'euro.

De cop i volta, en Siset ens va començar a fer el salt, tot i que ell era qui més calaix feia. I una setmana més tard, vam saber que era mort. Es veu que el cor li va fallar. Vam passar el dol ràpid i va ser en Pep qui el va substituir en això de guanyar, fins que unes setmanes més tard, un patinet elèctric l'atropellà fatalment. Però com que la vida continua, ni en Paco ni jo vam voler renunciar a seguir amb les nostres partides, tot i que jo continuava perdent-les totes.

Dies més tard, a l'enterrament d'en Paco, corria la veu que havien detingut la mestressa del casal. L'acusaven de gravar com uns jubilats passaven la tarda al casal del poble, d'organitzar apostes il·legals per internet sobre els resultats de les partides que jugaven, i estaven estudiant si tenia res a veure amb la mort de tres d'ells.

Per part meva, vaig descobrir que a part d'un rèptil, el caiman també és el nom d'unes illes de l'oceà Atlàntic.

Comentaris

  • Això és mala sort...[Ofensiu]
    Neus Marín Cupull | 19-12-2022

    Molt ben travat, molt bones les descripcions. En general molt bon relat.
    Salutacions i sort,
    Neus

  • Tardes de cafè[Ofensiu]
    Cesca | 13-12-2022

    Ai, aquestes tardes al cafè!
    Un relat amb una trama amb ritme i ben portada. Bona ambientació. Sort!

  • Al bar del barri[Ofensiu]
    Prou bé | 08-12-2022

    Uns protagonistes que fan el camí cap el joc com tants ho han fet i ho faran.
    El relat està molt ben descrit i té trets d'humor negre que li afegeixen un "què".
    No hi falta la sorpresa final. Molt bé!
    Sort
    Amb total cordialitat

  • In situ[Ofensiu]
    Rosa Gubau | 08-12-2022

    M'ha recordat els vells temps quan els meus avis jugaven a les cartes al cafè del barri. Tot i que sense aquestes desafortunades incidències, que han fet del relat una història original, entretinguda i molt ben redactada.

    Salutacions i sort.

    Rosa.

  • Molt ben trobat l'argument[Ofensiu]
    Atlantis | 07-12-2022

    i molt ben ambientat. Et felicito!!!

  • La partida de cartes.[Ofensiu]

    Si ets la noia de jove de la foto...., em sorprèn que hagis escrit un relat tan magnífic com aquest, amb una ambientació tant realista i pròpia d'un temps i d'un país. M'ha encantat, de debò!...Ha estat com si m'haguessin transportat, amb el teu relat, a l'escena de l'acció. Et seguiré llegint ...Nil.

  • Relat rebut[Ofensiu]

    Relat rebut correctament. Entra a concurs.

    Gràcies per participar.

    Comissió XIII Concurs ARC de microrelats

l´Autor

Foto de perfil de Iona

Iona

83 Relats

319 Comentaris

28139 Lectures

Valoració de l'autor: 9.66

Biografia:
Durant el confinament vaig provar això que en diuen escriure i ves per on em va agradar. Ara, novella en el món de l'escriptura, vaig fent, desfent i aprenent.

El meu blog: Despullant sentiments de Iona

A Instagram: @lecturesxgaudir