Per què plores?

Un relat de: Maria Quintana
La mare no m’ho havia dit que viatjaríem en tren. Des que el pare va marxar està molt trista i sempre plora. Jo li pregunto si li agrada plorar i ella em contesta que no. Llavors jo li pregunto per què plora però ella no em respon mai.

Quan vivíem a l’altra casa la mare sempre estava contenta. Allà jo tenia moltes joguines i la meva preferida era un tren de llauna amb una locomotora i dos vagons de color verd i vermell. El pare hi va lligar un cordill. Jo corria per tot el pis estirant el el cordill i cridant “tuut, tuut” mentre la mainadera em perseguia molt enfadada.

Vaig haver de deixar el tren a la casa vella. La mare em va dir que la nova casa era molt petita i que no hi hauria lloc per joguines.

Ha sigut en Leo el que m’ha explicat que aniríem en tren. En Leo i l’Anna són els meus nous amics. L’Albert era el meu millor amic quan vivien a l’altra banda de la ciutat però ara en tinc d’altres d’amics.

Ens han vingut a buscar de bon matí per portar-nos fins a l’estació de tren. La mare m’ha posat l’abric i els guants, i m’ha embolicat el cap amb una bufanda. En prou feines hi veig!

Estic molt content que en Leo i l’Anna també vinguin amb nosaltres. Segur que ens ho passarem molt bé!

Al final no ens han dut a cap estació. Tanta il·lusió que em feia...Hem arribat a un descampat on hi ha moltes vies i un tren molt llarg aturat en una d’elles. És un tren amb vagons de fusta, d’aquells que porten bestiar. Potser veurem com carreguen o descarreguen vedells o xais! Ara n’arriba un altre. La locomotora deixa anar un fum negre que ens fa tossir i les rodes fan uns xerrics eixordadors quan el tren frena just davant nostra. També és un tren per bestiar.

Aleshores, ens fan posar tots en fila índia. Hi ha soldats arreu i molta gent que com nosaltres porten abrics amb una estrella groga i una “J” cosida al pit.

La mare ja torna a plorar. M’abraça molt fort. Per què plores mare?

Comentaris

  • Gràcies[Ofensiu]
    Maria Quintana | 16-12-2016

    Moltes gràcies pels vostres comentaris i per llegir-me.

  • Corprenedor[Ofensiu]
    Illadestany | 15-12-2016 | Valoració: 10

    Corprenedor i brillant. Gairebé sentim a les galtes les llàgrimes d'aquesta mare, i les que plorarà després aquesta filla, com van haver de plorar-ne tants d'altres jueus.

  • Bon relat[Ofensiu]
    montserrat vilaró berenguer | 05-12-2016 | Valoració: 10

    Realista i bonic, molt trist també