Pagava la pena morir [Tema Bogeria]

Un relat de: Alícia Gataxica

Allò era un infern. Els rius de lava sorgien d'arreu, les cases de pedra es cremaven al meu voltant. Xiscles de dones i nens. L'horror marcat als seus rostres i sobretot, aquell olor matusser a pèl cremat que em feia trontollar la ment i els budells. El terra em cremava sota les sandàlies, el fum em feia plorar els ulls. No vaig deixar de córrer. Vaig sentir una sotragada i el terra es va obrir als meus peus. Vaig relliscar. Algú em va agafar la mà i em va salvar però ni tan sols es va aturar perquè li donés les gràcies. Vaig arribar al mar i amb expressió horroritzada em vaig aturar a mirar aquella hecatombe: centenars de persones que s'havien llençat a l'aigua salvadora, cridaven escaldats dins les aigües bullents.

Estava desesperat. El rius de lava em rodejaven. No podia fer res. Un tercer riu de lava va sorgir de la fissura que gairebé m'havia atrapat uns instants abans. Venia directe cap a mi. Per un instant, aterrat, vaig pensar a córrer, però no podia anar en lloc. Vaig sospirar i vaig mirar la meva ciutat en flames per una ultima vegada. Era un espectacle magnífic. Mentre la calor abraçadora llepava ja les meves sandàlies, i espurnes de foc queien sobre la meva túnica, vaig pensar que aquella era una oportunitat única de veure la natura més extraordinària. Potser em prendreu per boig, però pagava la pena morir per veure allò.

I ara, dies, setmanes, anys... segles després, contemplo encara la meva ciutat, Pompeia, aturada en el temps. I jo amb ella, colrat de cendra i convertit en estàtua cremada. Per fi estic mort i el dolor ha cessat

Comentaris

  • Un relat fantàstic[Ofensiu]
    Xolnir de Groc | 16-05-2009

    i molt ben escrit, et fa patir aquest boig que no té escapatoria, i et fa sentir petit enfront la magnitut d'aquest fet increible i impresionant de la natura.
    Mira't, si ho vols, aquest poema del darkman.
    Llença rocs negres

    esper-ho haver fet bé l'enllaç.

    Bona sort!

    X.

  • He arrbat aquí[Ofensiu]
    Romy Ros | 20-04-2009 | Valoració: 10

    a través de l'editora destaca i paga la pena llegir-te. Relat que agafant l'història de Pompeia ens trasporta al món infernal del foc i erupció volcànica. Molt bo el final on el personatge es mira i admira la ciutat. ara tots el miren a ell mentre visiten les restes de Pompeia. Enhorabona!

  • molt bo![Ofensiu]
    rasablanca10 | 18-05-2008 | Valoració: 9

    m'ha fet posar els pèls de punta!
    una descripció de sensacions i del paisatge extraordinària

    enhorabona!

  • Clar de lluna | 14-03-2008 | Valoració: 10

    ... quina angoixa, quin relat. Les paraules sorgeixen i cobren vida, segur que pagava la pena morir, més que bogeria, diria valentia! Bon final!

    Una abraçada!

  • < RC - 10x10 microrelats >[Ofensiu]
    kispar fidu | 31-03-2007

    Original manera de descriure un fet històric: des de dins, vist amb els propis ulls del protagonista i viscut a plena pell (o a tota flama! jeje).

    (Diu la Llibre
    que el protagonista
    és un cuc llefiscós...

    o era la autora?) jeje


    cuida't,
    Gemm@

Valoració mitja: 9.75

l´Autor

Foto de perfil de Alícia Gataxica

Alícia Gataxica

45 Relats

322 Comentaris

83879 Lectures

Valoració de l'autor: 9.43

Biografia:
"El qual està segur de conèixer la fi de les coses quan tan sols han començat a realitzar-les és o un savi o un boig; no importa quina de les dues coses sigui, la veritat és que serà un home desgraciat, ja que ha posat un ganivet en el cor de l'enigma"






R en Cadena

"Unaquimera em va encadenar i jo he passat la cadena a la senyora Gali i la senyora Aisha "

(fes clic a la imatge i descobreix què és "R en Cadena")