Opinió pública/Opinió publicada

Un relat de: Societat Anònima
Sóc molt ignorant. I com sóc tan ignorant, únicament tinc preguntes, qüestions a les què no tinc respostes. El cas és que una de les coses que més em fascina d’aquest país en el qual sobrevivim és la seva capacitat per jutjar sense proves i per considerar innocent o culpables a persones depenent d’on bufen els vents patris. D’aquí surt aquest estrany motor sociològic: l’opinió publicada, mare d’una altra opinió com és l’opinió pública. El cas d’Alberto Contador, ciclista condemnat per dopatge i que ell atribueix a un bistec contaminat, m’ha provocat més d’un somriure. Un cop més, ha servit per radiografiar la nostra societat i perquè aquest humil ignorant es plantegi algunes preguntes:

Per què algunes persones segueixen creient que el Josep Guardiola es va dopar, tot i que va ser absolt i, en canvi, consideren innocent a l’Alberto Contador quan la realitat és que ha estat condemnat?
Per què la caverna mediàtica va insinuar, sense cap tipus de proves, que els jugadors del Barça es dopaven i ara defensa a capa i espasa al ciclista jutjat i condemnat?
Perquè a Messi alguns usuaris de Twitter li diuen “enano hormonado” i a Alberto Contador no li coneixen com el “menjabistecs clembuterado”?
S’ha fet Alberto Contador vegetarià?
Per què Jordi González encara no ha portat al ciclista i al bistec al seu programa per fer un cara a cara?
I ja que parlem d’un determinat tipus d’opinió pública/publicada tinc més preguntes:

Per què els mateixos mitjans que acusen als jugadors culés de fer teatre no diuen res quan Pepe toca la pilota amb el braç i després es porta les mans a la cara amb dramàtiques mostres de dolor?
Quan Pepe rebi una pilotada als testicles, li farà mal el cap?
Per què per a la caverna madridista quan un àrbitre s’equivoca a favor del Barça és per culpa del Villarato i quan ho fa a favor del Madrid el primer que diuen és “qué difícil resulta arbitrar”?
Per què a Balotelli li han caigut quatre partits de sanció a la Premiere League per agredir a un adversari, a Ibrahimovic tres pel mateix motiu al Calcio i, en canvi, a Pepe l’elevada suma de zero partits de sanció per trepitjar-li la mà a Messi?
Per què la mentida, la manipulació, la demagògia i el hooliganisme ja s’han instal·lat definitivament en l’inconscient col·lectiu?
No sé si l’Alberto Contador és culpable o innocent. I, si dic la veritat, l’únic “contador” que em preocupa és el del gas, que aquests dies de fred dóna més voltes que les rodes de la bicicleta d’un ciclista dopat.

Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer