On és "Salvem l'Empordà"?

Un relat de: copernic

Amb la feina que tenen! Ara resulta que la web de l'entitat va ésser clausurada al mes de maig del 2007 i la I.A.E.D.E.N és l'encarregada de difondre les accions que porta a cap el, durant uns anys, famós grup ecologista. Encara recordo les primeres accions que varen realitzar. A l'estil de Greeanpeace efectuaven les seves protestes amb gran espectacularitat i presència dels mitjans de comunicació. Fins i tot, s'havia dit que darrere de l'organització de tots aquests actes hi havia gent important de les dues comarques afectades i fins i tot, personatges del món polític, empresarial i cultural de Barcelona que veien perillar la tranquil·litat de les seves segones residències, com està passant ara amb les dues opcions de la variant de La Bisbal.

Si no recordo malament, aquesta associació va néixer durant el boom immobiliari, que amenaçava amb doblar o triplicar de cop els habitants d'uns quants pobles empordanesos amb la construcció de grans urbanitzacions que haguessin canviat totalment l'aspecte rural i encisador del territori. Suposo que, amb la crisi, aquests projectes estan actualment aturats però totes aquestes agressions al paisatge quedaran en somnis megalòmans d'especuladors de via estreta davant la gran i definitiva embranzida de l'obra pública que, justificada per uns suposats interessos generals i mediambientals, deixaran reduït l'Empordà (ho estan fent ja) a una comarca urbana més en la que hauran respectat algun arbre i algun camp perquè faci bonic.

Francament, em costa d'entendre el silenci i la passivitat amb la que els grups ecologistes fora de l'àmbit local estan assumint aquesta hecatombe. Suposo que deuen estar molt enfeinats presentant al·legacions, recursos i demandes (ja se sap, la paperassa...) contra altres futures calamitats molt pitjors que aquesta, com centrals tèrmiques, petroquímiques o ves a saber quines espantoses amenaces que ens estan assetjant. D'entrada , em resulta molt complicat imaginar quins interessos públics i superiors poden justificar la destrucció del territori. De què ens servirà que passi un tren amb forma aerodinàmica a gran velocitat (sense embrutir l'aire gens ni mica) per una comarca plena de terraplens i viaductes? Quina mena de paisatge contemplarem des de qualsevol turó quan hagin col·locat tots els aerogeneradors (moguts per una energia neta i renovable) que hi ha projectats? Què hi guanyarem arribant deu minuts més aviat a la platja si per les finestres del cotxe només veurem asfalt? D'aquí a molt poc tindrem el país net i endreçat, és cert, però totalment artificial.

Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer

l´Autor

Foto de perfil de copernic

copernic

338 Relats

1182 Comentaris

389351 Lectures

Valoració de l'autor: 9.78

Biografia:
Per qüestions de feina he hagut d'interompre la meva producció periodística i literària. Després del tsunami i amb l'aigua al seu lloc torno a començar: Déiem ahir...